|
| Sigurnost softvera Kako vaš programski kôd učiniti sigurnijim? Znaju stručnjaci. |
 |
16-07-2008, 14:39
|
#1
|
Moderator
Učlanjenje: Apr 2002
Lokacija: Zagreb
poruka: 3.777
|
Upozorenje- posjeta ovoj web lokaciji može štetiti računalu!
Kada s FF-om pristupim na algoritam.hr dobijam upozorenje da je site blokiran jer je prijavljeno da sadrži zlonamjerni kôd.
Citat:
|
Citira se: Google
What happened when Google visited this site?
Of the 230 pages we tested on the site over the past 90 days, 8 page(s) resulted in malicious software being downloaded and installed without user consent. The last time Google visited this site was on 07/15/2008, and the last time suspicious content was found on this site was on 07/14/2008.
|
Isprobajte:
www.algoritam.hr
|
|
|
16-07-2008, 14:53
|
#2
|
Registered User
Učlanjenje: Jan 2002
Lokacija: Split
poruka: 371
|
Re: Algoritam.hr blokiran od Googlea...
|
|
|
16-07-2008, 15:49
|
#4
|
Moderator
Učlanjenje: Apr 2002
Lokacija: Zagreb
poruka: 3.777
|
Re: Algoritam.hr blokiran od Googlea...
Google postaje za Internet nešto kao Sveta inkvizicija za vjeru.
Dubinsko propitivinanje uvjetima metodama koje je nemoguće proći. A kriv si je si viđen s krivim.
|
|
|
16-07-2008, 15:52
|
#5
|
Moderator
Učlanjenje: Apr 2002
Lokacija: Zagreb
poruka: 3.777
|
Re: Algoritam.hr blokiran od Googlea...
P.S. Ha, ha, ha, fakat i više nego Sveta inkvizicija. Pazi objašnjenje zašto je blokiran:
http://safebrowsing.clients.google.c.../www.mrak.org/
Zato jer NEMA maliciozni kod i zato je NIJE služio kao posrednik za maliciozni kod i zato jer Goolge NEMA informacije da bi bilo što bilo loše s njime. Drugim riječima, primi kamen, pa ako potoneš nisi kriv.
|
|
|
17-07-2008, 10:34
|
#6
|
Registered User
Učlanjenje: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
poruka: 419
|
Upozorenje- posjeta ovoj web lokaciji može štetiti računalu!
Upozorenje- posjeta ovoj web lokaciji može štetiti računalu!
Ovo je poruka koju dobijem kada pokušam pristupiti stranici od prijatelja koja isključivo služi za prodaju karata za prijevoz.
Malo sam detaljnije čitao upozorenje i tamo kaže kako je google našao maliciozan software:
What is the current listing status for 61.155.8.0/?
This site is not listed as suspicious.
Part of this site was listed for suspicious activity 1 time(s) over the past 90 days.
What happened when Google visited this site?
Of the 2 pages we tested on the site over the past 90 days, 0 page(s) resulted in malicious software being downloaded and installed without user consent. The last time Google visited this site was on 07/16/2008, and suspicious content was never found on this site within the past 90 days.
Malicious software includes 52686 trojan(s), 7 scripting exploit(s), 4 backdoor(s). Successful infection resulted in an average of 0 new processes on the target machine.
Has this site acted as an intermediary resulting in further distribution of malware?
Over the past 90 days, 61.155.8.0/ did not appear to function as an intermediary for the infection of any sites.
Has this site hosted malware?
E sada ima li tko kakvo rješenje, odnosno što potražiti i ukloniti kako bi posjetitelji opet mogli pristupiti stranici.
Yes, this site has hosted malicious software over the past 90 days. It infected 7918 domain(s), including emreguzer.com, gissit.co.uk, midstorm.org.
|
|
|
17-07-2008, 11:06
|
#7
|
Registered User
Učlanjenje: Apr 2007
poruka: 254
|
Re: Upozorenje- posjeta ovoj web lokaciji može štetiti računalu!
vidim da je algoritam sredio
|
|
|
17-07-2008, 11:09
|
#8
|
web architect
Učlanjenje: Apr 2002
Lokacija: Varaždin
poruka: 538
|
Re: Upozorenje- posjeta ovoj web lokaciji može štetiti računalu!
Malo mi je to ipak bezveze od Gugla, jer svaki surfer koji surfa, on u biti surfa na vlastitu odgovornost. Ako neka stranica ima neki sumnjivi software, neka me na to upozori moj antivirusni program.
Gugl bi trebao biti i ostati search engine, a ne internet policajac i antivir software.
|
|
|
17-07-2008, 11:10
|
#9
|
web architect
Učlanjenje: Apr 2002
Lokacija: Varaždin
poruka: 538
|
Re: Upozorenje- posjeta ovoj web lokaciji može štetiti računalu!
Citat:
|
Citira se: Kupnja
vidim da je algoritam sredio
|
Nije. Ukucaj na Gugl "algoritam" i prvi link će voditi na http://www.google.hr/interstitial?ur....algoritam.hr/ (barem je kod mene tako)
|
|
|
17-07-2008, 12:26
|
#10
|
Registered User
Učlanjenje: Apr 2007
poruka: 254
|
Re: Upozorenje- posjeta ovoj web lokaciji može štetiti računalu!
ah to, ali ječer ili prekjučer sam baš bio tamo i sajt me sam upozoravao, tj. firefox, ali sam surfao doma, a doma imam FF3.0, možda je i dalje ta poruka, budem provjerio u kad dođem doma, znači neovisno o googleu
|
|
|
17-07-2008, 16:17
|
#11
|
Registered User
Učlanjenje: Apr 2007
poruka: 254
|
Re: Upozorenje- posjeta ovoj web lokaciji može štetiti računalu!
kao što rekoh
|
|
|
17-07-2008, 19:01
|
#12
|
borac protiv pravde
Učlanjenje: Nov 2001
Lokacija: MM
poruka: 547
|
Re: Upozorenje- posjeta ovoj web lokaciji može štetiti računalu!
FF3 i dalje blokira site, ali IE ga normalno prikazuje
|
|
|
20-07-2008, 02:08
|
#13
|
Who cares about .asp
Učlanjenje: Feb 2005
Lokacija: Tuzla
poruka: 839
|
Re: Upozorenje- posjeta ovoj web lokaciji može štetiti računalu!
Meni normalno otvara sajt kad upišem direktno link. Ali moram upisati www. Drugačije neće.
|
|
|
20-07-2008, 16:22
|
#14
|
Internal Server Error
Učlanjenje: Dec 2007
Lokacija: Osijek
poruka: 493
|
Re: Upozorenje- posjeta ovoj web lokaciji može štetiti računalu!
Citat:
|
Citira se: Critical
Meni normalno otvara sajt kad upišem direktno link. Ali moram upisati www. Drugačije neće.
|
To je do servera na kojem se stranica hosta. Jednostavno moraš upisat www. Isto tako ima i ve-mil
|
|
|
22-08-2008, 16:02
|
#15
|
Registered User
Učlanjenje: Jan 2008
poruka: 29
|
Re: Upozorenje- posjeta ovoj web lokaciji može štetiti računalu!
Citat:
Citira se: tsereg
Kada s FF-om pristupim na algoritam.hr dobijam upozorenje da je site blokiran jer je prijavljeno da sadrži zlonamjerni kôd.
|
... nedavno smo na učionici imali isti problem. Ono što smo pronašli bili su spam komentari, spam u index.php i include.php. To smo očistili i nakon toga ponovo verificirali stranicu na Google Webmaster Central-u te zatražili da ponovo provjeri stranice. Drugi dan sve je bilo ok.
|
|
|
 |
|
Trenutno aktivnih korisnika koji gledaju ovu temu: 1 (0 članova and 1 gostiju)
|
|
|
| Tematski alati |
|
|
| Načini prikaza |
Ocijeni ovu temu |
Linearni način
|
|
Pravila podnošenja poruka
|
Ne možete otvarati nove teme
Ne možete podnositi odgovore
Ne možete podnositi privitke
Ne možete mijenjati svoje poruke
HTML kôd: nije dopušteno
|
|
|
|
|