Webmajstori.Net Forum

Webmajstori.Net » Forum » SMJEŠTAJ WEB STRANICA » Web hosting » Avalon hosting? da? ne?
Web hosting Razgovori o svim aspektima web hostinga, kao što su dosadašnja iskustva (negativna i pozitivna), izbor pružatelja usluga, pitanja i odgovori na ovu temu.

Odgovori
Staro 17-01-2007, 13:56   #1
fury

fury
Učlanjenje: Jan 2007
poruka: 3
fury se ističe
predefinirano Avalon hosting? da? ne?

Iskustva s avalon hostingom? preporučuju ga kao najboljeg, pa i vas da pitam...

hvala
fury je offline   Odgovori uz citranje
Staro 17-01-2007, 16:40   #2
Critical

Who cares about .asp
Učlanjenje: Feb 2005
poruka: 839
Critical se ističe
predefinirano Re: Avalon hosting? da? ne?

Ne znam kakvo je tačno stanje sa Avalon hostingom, ali znam da se u Hrvatskoj (kako sam ja čitao) na Internetu najviše spominju:

Plus.hr
Posluh.hr
Avalon.hr
Logit.hr (Webmajstori.net se vrte na logIT serverima)

Ima ona jedna stara: "Koliko para toliko i muzike".

Edit: Lično nisam isprobao njihove usluge, pa ne znam tačno.. u Svakom slučaju mislim da je najbolje da sačekaš nekoga ko jeste pa neka kaže kakvo/kakva je iskustva s Avalon-om imao.
Critical je offline   Odgovori uz citranje
Staro 17-01-2007, 17:05   #3
fury

fury
fury se ističe

dobila sam neke informacije da im se serveri ruše i da je podrška spora, a klijent je dobio preporuku za njih, pa zato pitam..
Staro 17-01-2007, 17:37   #4
dee

Registered User
Učlanjenje: Nov 2005
poruka: 355
dee se ističe
Pošalji poruku pomoću ICQ-a - prima dee

iz prve ruke...

imam sajt kod njih vise od 3 godine. krenulo je savrseno. prije otprilike godinu dana pocelo je ovo sta spominjes, sporija i malo aljkavija podrska, rusenje servera i slicno. ali u zadnjih 3-4 mjeseca to vise prakticno nije problem, ustalili su se opet na stari nacin, tako da, iako sam bio skeptik to neko vrijeme, sada sramezljivo opet polako mogu reci da sam zadovoljan...

ako sam ti se zamjerio - dobro; ako sam ti pomogo - opet dobro, al mi ne klikaj po reputaciji, svega ti! jednostavno je glupo
dee je offline   Odgovori uz citranje
Staro 17-01-2007, 19:29   #5
rile

Registered User
poruka: 1
rile se ističe
Thumbs up Re: Avalon hosting? da? ne?

cao
ja sam imao hosting kod njih ali podrska je nula. pises e-maile i niko se nejavlja. neznam kako je sad ali to je bilo prije 2 godine.
ja sam sad kod ovih delfinweb.de
rile je offline   Odgovori uz citranje
Staro 17-01-2007, 20:32   #6
tsereg

Moderator
Učlanjenje: Apr 2002
poruka: 3.777
tsereg je vrli primjer za ugledati setsereg je vrli primjer za ugledati setsereg je vrli primjer za ugledati setsereg je vrli primjer za ugledati setsereg je vrli primjer za ugledati setsereg je vrli primjer za ugledati se
Pošalji poruku pomoću Skypea™ - prima tsereg

Ja imam jedan web koji održavam na njihovim serverima već 3 godine. Nisam primjetio da bi se bilo što "rušilo" ili ne bi radilo. Jednom u te tri godine su stranice bile offline jedan dan. E-mail završava u ticket servisu. Dva puta sam tražio ticket i praktički odmah sam dobio pomoć. U jednom od ta dva slučaja su me i nazvali telefonski.
tsereg je offline   Odgovori uz citranje
Staro 17-01-2007, 20:52   #7
Ivan Bajlo

Master of Evil
Učlanjenje: Sep 2003
poruka: 263
Ivan Bajlo se ističe
Pošalji poruku pomoću ICQ-a - prima Ivan Bajlo

Avalon samo ako si mazohista, čak su bili zatvorili forum nakon što su im krenule pritužbe, moje iskustvo možeš pročitati ovdje Avalon IT
Ivan Bajlo je offline   Odgovori uz citranje
Staro 18-01-2007, 14:56   #8
fury

fury
fury se ističe

hvala svima... pozdrav
Staro 19-01-2007, 23:05   #9
Sljaker

Super Moderator
Učlanjenje: Feb 2004
poruka: 1.541
Sljaker je svima poznato imeSljaker je svima poznato imeSljaker je svima poznato imeSljaker je svima poznato imeSljaker je svima poznato imeSljaker je svima poznato ime
Pošalji poruku pomoću ICQ-a - prima Sljaker Pošalji poruku pomoću Skypea™ - prima Sljaker

Citat:
Citira se: Critical
Ne znam kakvo je tačno stanje sa Avalon hostingom, ali znam da se u Hrvatskoj (kako sam ja čitao) na Internetu najviše spominju:

Plus.hr
Posluh.hr
Avalon.hr
Logit.hr (Webmajstori.net se vrte na logIT serverima)
Na ovo moram reagirati, čisto radi stvarnog stanja:
-Plus je trenutno broj 3 po broju korisnika.
-Avalon je u prvih 10 po broju korisnika, ali nisam siguran gdje.
-Posluh je u prvih 20, a Logit iza toga. Međutim, njihovi korisnici su u prosjeku vjerojatno puno "kvalitetniji" (zahtjevniji webovi) od npr. Plus korisnika.

Zadnja izmjena: Sljaker; 29-01-2009 u 02:43.
Sljaker je offline   Odgovori uz citranje
Staro 20-01-2007, 13:35   #10
Joochy

livingforart.com
Učlanjenje: Jun 2005
poruka: 1.563
Joochy ima nešto što upada u očiJoochy ima nešto što upada u oči
Pošalji poruku pomoću ICQ-a - prima Joochy Pošalji poruku pomoću MSN-a - prima Joochy Pošalji poruku pomoću Yahooa - prima Joochy Pošalji poruku pomoću Skypea™ - prima Joochy

avalon je ok, pohvala za dizajn stranice.
Staro 20-01-2007, 17:06   #11
Mateuss

Registered User
poruka: 330
Mateuss se ističe

Citat:
Citira se: JAS-MIN
avalon je ok, pohvala za dizajn stranice.
JAS-MIN za mene nije toliko bitan dizajn stranice, jeste da igra veliku ulogu za novog korisnika.

Međutim naši veliki se hvale kako su upravo oni najbolji za smještaj vašeg weba te da imaju veliki broj korisnika ili i najveći, u to ne ulazim koliko tko ima korisnika.

Mene muči jedna druga stvar možda je nekome nebitna ali meni jest, svi se hvale kako imaju vrhunske servere zadnje generacije ja bih rekao (moj zaključak).

Nigdje nema ili ja nisam vidio da na njihovim web stranicama postoji statistika od servera gdje bi mi kao novi potencionalni novi korisnici mogli vidjeti koliko im je stvarni toliko hvaljeni Uptime server Online.

Koliko ima ispada na godinu, koliko je minuta ili sati tijekom godine bio nedostupan za korisnike.
Na kojem je hardweru server, uplink port 10-100-1000 Mbps.

Po mom mišljenju ovo bi svi trebali dati javno na uvid na njihovim web stranicama
a pogotovo Uptime Servera na prvoj Home Stranici.

Moje je mišljenje da većina naših hostera ovdje ubrajam i velike i male nemaju ni približno istinske podatke za server koji oni navode na svojim web stranicama, a tako je i vani nije ništa bolje.

Ovdje nisam htio navoditi imena od hostera sa razlogom.

Upravo čitam da je kod Posluh.hr došlo do 45 minuta ispad servera gdje je jako oštećen jedan Linux server??.
Koliko još ima ovakvih ispada kod ostalih, i dali ih ima??..

Danas nema niti može biti 100% uptime nigdje ali bi bilo korisno znati koliko je stvarno.

Zato predlažem da svi hosteri veliki i mali postave Server Uptime na svojim web stranicama pa da mi budući korisnici možemo vidjeti koliko tko vremena provodi na održavanju i sigurnosti istih.
Mateuss je offline   Odgovori uz citranje
Staro 20-01-2007, 18:01   #12
Sljaker

Super Moderator
Sljaker je svima poznato imeSljaker je svima poznato imeSljaker je svima poznato imeSljaker je svima poznato imeSljaker je svima poznato imeSljaker je svima poznato ime
Pošalji poruku pomoću ICQ-a - prima Sljaker Pošalji poruku pomoću Skypea™ - prima Sljaker

Pa, ovo baš i nije loša ideja (barem za nas koji imamo sreće sa upstream providerom).

Ali, takva statistika je samo djelomično točna za shared hosting okruženja jer mnogi faktori, od kojih su neki subjektivni (kvaliteta aplikacije, dozvole, izbor baze...), utječu na uptime nekog konkretnog weba. Dakle, realno je moguća situacija da server ima 100% uptime, a neki web na tom serveru da je samo 90% vremena dostupan.

S druge strane, praćenje uptime statistike svakog weba bi bilo jako skupo i pitanje je koliko bi to interesiralo potencijalne korisnike.
Staro 20-01-2007, 18:16   #13
Mateuss

Registered User
poruka: 330
Mateuss se ističe

Citat:
Citira se: Sljaker
S druge strane, praćenje uptime statistike svakog weba bi bilo jako skupo i pitanje je koliko bi to interesiralo potencijalne korisnike.
Mislio sam na one dvije IP adrese na koje je server setupiran.

Dakle ne radi se o statistici svih webova na serveru nego jedne a to je kao (primjer) vogon.hr
Svi webovi manje više koriste shared IP adrese na serveru te upravo te IP koristiti za Statistiku.

Kod mene je uptime za sada 99.935% što neznači da će takav i ostati.
Mateuss je offline   Odgovori uz citranje
Staro 20-01-2007, 18:41   #14
kezo

cpl
Učlanjenje: Jan 2002
poruka: 752
kezo će vrlo uskoro postati poznat

ne razumijem se najbolje u tematiku ali nekužim o koje dvije adrese govoriš. Može ih biti koliko hočeš koliko ja znam. I sve su up istovremeno (ako admin nije koju maknuo naravno). Kod nas su svi sajtovi sa jednog servera na istom ip osim ako ne trebaju ssl, onda im dodjelimo drugi da mogu na default port. Možda se to može drugačije ali ja ne znam
Staro 20-01-2007, 18:50   #15
Sljaker

Super Moderator

OK, shvatio sam...
Ali, ti se fokusiraš na HTTP (port 80), ako sam dobro shvatio.

Međutim, na serverima ima raznih servisa (SSL - port 443, FTP - port 21, SMTP - port 25, POP3 - port 110, da navedem samo najčešće). Rijetko se dogodi da je server down. Puno je češće situacija da je neki servis privremeno down, a da je server potpuno OK.

Dakle, ispravna uptime statistika bi trebala obuhvaćati sve servere nekog providera, ali i sve servise (portove) na svim IP adresama (kod nas u prosjeku 30 IP adresa po serveru). Kod nas bi npr. takva tablica (samo za shared hosting) trebala imati najmanje jednu posebnu stranicu.

Drugo, još važnije pitanje je vrijeme osvježavanja. Ako postaviš vrijeme između 2 očitavanja na 5 ili 10 minuta, velika je vjerojatnost da će uptime biti 100%, ako admin pazi na to (cijeli reboot traje 2 - 4 minute, a restart servisa ne duže od 100 sekundi). Međutim, ako postaviš vrijeme na npr. 1 minutu, treba stalno obrađivati (i prikazivati) te podatke u vremenu manjem od minute, a postaješ i ovisan o raznim drugim faktorima (npr. Internet infrastruktura, ISP-ovi...) u nerealnoj mjeri.

Odgovori

Trenutno aktivnih korisnika koji gledaju ovu temu: 1 (0 članova and 1 gostiju)

Tematski alati
Načini prikaza

Pravila podnošenja poruka
Ne možete otvarati nove teme
Ne možete podnositi odgovore
Ne možete podnositi privitke
Ne možete mijenjati svoje poruke

BB oznake: dopušteno
Smileyi: dopušteno
Oznaka [IMG]: dopušteno
HTML kôd: nije dopušteno

Skok na forum