Webmajstori.Net Forum

Webmajstori.Net » Forum » SMJEŠTAJ WEB STRANICA » Domene » HR se mogu kupiti!
Domene Razgovori o domenama, DNS-u, registraciji, transferima, legalnosti, pružateljima usluga i sl.

Odgovori
Staro 14-07-2010, 08:19   #31
The Ja

BalkUn GMT
Učlanjenje: Apr 2009
poruka: 185
The Ja se ističe
predefinirano Re: HR se mogu kupiti!

The Ja
The Ja je offline   Odgovori uz citranje
Staro 14-07-2010, 20:12   #32
PeGO

Registered User
Učlanjenje: Jan 2008
poruka: 91
PeGO se ističe
predefinirano Odg.: HR se mogu kupiti!

Citat:
Citira se: Reku Pregledaj poruku
Tko je tako lud da plati 600 kn za domenu koja 99,9 % nikad neće postici toliku vrijednost?
jesi siguran da neće? ja baš nebi bio
PeGO je offline   Odgovori uz citranje
Staro 15-07-2010, 08:57   #33
The Ja

BalkUn GMT
The Ja se ističe

ma prica gluposti..reku, bato, ak ti treba kinta za domenu samo reci, nemoras ju odmah mrzit
Staro 18-07-2010, 00:52   #34
Reku

Registered User
Učlanjenje: Dec 2009
poruka: 12
Reku se ističe

Ma pogledajte si samo svoje komšije Crnogorce koji su brzo spustili cijenu za svoje (bezvrijedne) domene sa 40 na sad 1 do 5 Eura.
Vrijednost .hr domena bi trebala biti još ispod .me domena.

Dobrodošli u svijet tržišne ekonomije!
Reku je offline   Odgovori uz citranje
Staro 18-07-2010, 13:33   #35
The Ja

BalkUn GMT
The Ja se ističe

mhm..reku..tko moze registrirati .me a tko moze .hr?
Staro 18-07-2010, 16:27   #36
mitok

Registered User
Učlanjenje: Oct 2008
poruka: 206
mitok se ističe

To što Carnet radi je sramota. Kompliciraju do zla Boga. Nije problem tih 500-600kn iako je to puno za samu registraciju, ali su problem ta silna ograničenja
Staro 20-07-2010, 16:04   #37
korak123

Registered User
Učlanjenje: Jul 2010
poruka: 14
korak123 se ističe

naravno da nije problem lova, radi se o manjem izdatku za svakoga tko ozbiljno nesto radi. za nadati se da ce novac biti dobro ulozen u infrastrukturu. recimo, jedan pravi whois server...cisto za transparenciju prema javnosti. neka se zna tko ima sto od tog javnog dobra. :-P
korak123 je offline   Odgovori uz citranje
Staro 20-07-2010, 21:12   #38
d00m

Registered User
Učlanjenje: Jan 2004
poruka: 158
d00m će vrlo uskoro postati poznat

Mene više zanima hoće li ove domene ostati u vlasništvu dotične jer koliko vidim još se nisu izbrisale iz registra, radi se o domenama youtube.hr, facebook.hr i yahoo.hr sve registrirala jedna osoba (doduše pravna) ali šta je za zabranom registriranja tuđih žigova.
d00m je offline   Odgovori uz citranje
Staro 21-07-2010, 21:51   #39
Mateuss

Registered User
Učlanjenje: Feb 2005
poruka: 338
Mateuss se ističe

Citat:
Citira se: d00m Pregledaj poruku
Mene više zanima hoće li ove domene ostati u vlasništvu dotične jer koliko vidim još se nisu izbrisale iz registra, radi se o domenama youtube.hr, facebook.hr i yahoo.hr sve registrirala jedna osoba (doduše pravna) ali šta je za zabranom registriranja tuđih žigova.
Zabranjeno je korištenje tuđeg Brenda, dovoljno je poslati pritužbu Carnetu uz obrazloženje i moguće je da sadašnji vlasnik ostane bez tih domena.

Navedene domene nemogu aktivirati online, a ako ih i aktiviraju ne gine im tužba.

Korisnica navedenih domena vjerovatno kroz duže razdoblje planira neku dobit od tih domena, po meni je potpuno pogrešno.

Osobno im želim puno sreće.
Mateuss je offline   Odgovori uz citranje
Staro 22-07-2010, 09:06   #40
dax

...
Učlanjenje: Aug 2002
poruka: 93
dax se ističe

Citat:
Citira se: Mateuss Pregledaj poruku
Zabranjeno je korištenje tuđeg Brenda, dovoljno je poslati pritužbu Carnetu uz obrazloženje i moguće je da sadašnji vlasnik ostane bez tih domena.

Navedene domene nemogu aktivirati online, a ako ih i aktiviraju ne gine im tužba.

Korisnica navedenih domena vjerovatno kroz duže razdoblje planira neku dobit od tih domena, po meni je potpuno pogrešno.

Nažalost CARNet ne može napraviti to što pišeš na taj način. Naime, oni ne smiju oduzeti registriranu domenu korisniku, nego sve što mogu je obavijestiti vlasnike trademarka i uputiti ih na arbitražni postupak CARneta. Tek po dovršetku arbitražnog postupka (koji košta nekih 2000 kuna po domeni) domena se može oduzeti kršitelju trademarka. Pismena pritužba CARNetu ne može napraviti ništa u pogledu oduzimanja domene.

Staro 22-07-2010, 11:33   #41
korak123

Registered User
Učlanjenje: Jul 2010
poruka: 14
korak123 se ističe

Citat:
Citira se: dax Pregledaj poruku
Nažalost CARNet ne može napraviti to što pišeš na taj način. Naime, oni ne smiju oduzeti registriranu domenu korisniku, nego sve što mogu je obavijestiti vlasnike trademarka i uputiti ih na arbitražni postupak CARneta.
Je li ovo točno? Stvarno se tako radi u .hr?

Naime, svugdje u svijetu se trademark brani proaktivno od strane NOSITELJA prava na ime. Dapače, ako vlasnik trademarka ne radi ništa na zaštiti svog imena može izgubiti pravo na trademark. Zato i jurišaju pravničke ajkule na sve što imalo "smrdi" na potencijalnu ugrozu njihova trademarka.

Zašto bi dakle Carnet obavještavao ikoga da im je trademark ugrožen? To nije njihov posao!

Njihovo je da reagiraju kada vlasnik TMa reagira i pokrenu arbitražu. Nikako nije na njima da ne dopuste registraciju imena ili kad se dogodi ovako nešto da glume pravnu službu jednom guglu...

A i ovo nije čvrsto pravilo, odstupanja u praksi su tolika da je smješno očekivati da Carnet uvede nekakva "tvrda" pravila i drži ih se ko pijan plota. Gore iznešeni način rada je dovoljan. Neka svatko radi svoj posao.

Nevjerojatno je da nakon toliko godina elementarne stvari još uvijek nisu sjele na svoje mjesto u nekim glavama.
korak123 je offline   Odgovori uz citranje
Staro 24-07-2010, 00:25   #42
d00m

Registered User
Učlanjenje: Jan 2004
poruka: 158
d00m će vrlo uskoro postati poznat

Citat:
Citira se: Mateuss Pregledaj poruku

u dobiti i je problem.
ja se brinem za neke generičke riječi na kojima bi razvio stranicu a koje su zabranjene pa slušajući upute carneta i inih gurua smišljam razvijanje. ovo mi smrdi da će dobiti pecku po ručici i primiti lovu za glupost i propust.
d00m je offline   Odgovori uz citranje
Staro 25-07-2010, 04:37   #43
Reku

Registered User
Reku se ističe
predefinirano Odg.: Re: HR se mogu kupiti!

Citat:
Citira se: The Ja Pregledaj poruku
mhm..reku..tko moze registrirati .me a tko moze .hr?
Upravo zato .hr domene ne mogu postici neku vrijednost jer nema trzista. Poznato je da domene s najvecim brojem registracija (.com, .de, .net ...) imaju najvisu vrijednost. Zato su Crnogorci bili malo pamentniji i otvorili svoje triste u potpunosti. Barem su privukli jedan mali dio angloamerickog svijeta koji ce svojim domenama garantirati vecu prosjecnu vrijednost od .hr domena.

Znam niz domainera koji imaju vise od 10.000 - jedan cak vise nego 40.000 - registriranih domena. Za njih je naravno razlika da li domena kosta 1 ili 100 Eura.
No obavijest da se .hr domene mogu kupiti od 1.7. nisam citao ni u jednom forumu domainera ovdje u Njemackoj. To je isto kao da je pala jedna vreca rize u Kini.
Staro 25-07-2010, 10:53   #44
tom971

Još se tražim...
Učlanjenje: Aug 2008
poruka: 1.054
tom971 ima nešto što upada u očitom971 ima nešto što upada u očitom971 ima nešto što upada u oči

@Reku

pa nije HR dozvolila registracije domena radi preprodaje :-)
tom971 je offline   Odgovori uz citranje
Staro 06-08-2010, 08:44   #45
Reku

Registered User
Reku se ističe

U tržišnoj ekonomiji vlasnik odlučuje o tome što radi svojim vlasništvom an ne država.
Osim toga nisam ništa rekao o preprodaji koja je inače upravo zato sasvim legitimna.
Poduzetnik koji n.pr. drži oko 40.000 domena u pravilu registrira domenu, koristi je pa na kraju briše. Iznimno dođe i do preprodaje.
No to su poslovni modeli koji ne ulaze u socijalističke glave i u glave monopolista kao što je Carnet.

Odgovori

Trenutno aktivnih korisnika koji gledaju ovu temu: 1 (0 članova and 1 gostiju)

Tematski alati
Načini prikaza

Pravila podnošenja poruka
Ne možete otvarati nove teme
Ne možete podnositi odgovore
Ne možete podnositi privitke
Ne možete mijenjati svoje poruke

BB oznake: dopušteno
Smileyi: dopušteno
Oznaka [IMG]: dopušteno
HTML kôd: nije dopušteno

Skok na forum