Portal - Sigurnosni propust u Javi 7
 • Sigurnosni propust u Javi 7

  Privitak 2491

  US-CERT - ameriki tim za raunalne krizne situacije, grupa koju financira Ministarstvo domovinske sigurnosti SAD-a, izdao je 10. sijenja upozorenje o sigurnosnom propustu u Oracleovoj Javi 7.

  Pogoena je Java 7 do dogradnje 10 (v. 1.7.0_0 do 1.7.0_10). Sve platforme na kojima je koristi Java su pogoene, ukljuujui i Windows, OS X i Linux.

  Oracle je juer poeo distribuirati dogradnju 11 koja adresira ovaj sigurnosni propust. Instalirati se moe kroz normalne kanale za nadogradnju, ukljuujui i automatsku dogradnju.

  Propust se aktivno iskoritava. Korisnik koji ima instaliranu Javu 7 moe biti izloen napadu na nain da posjeti web-stranicu s Java appletom koji iskoritava ovaj sigurnosni propust. Applet moe biti umetnut u takvu web-stranicu namjerno (korisnik se nagovori da je posjeti tehnikama socijalnog ininjeringa) ili napadai mogu izmijeniti web-stranice na nekom mjestu u koje su provalili.

  Programski kd koji nema doputenje korisnika moe koristiti razrede nad kojima nema dozvole na nain da koristei sigurnosni propust u izvrno okruenje namjesti svoj vlastiti SecurityManager i onda samom sebi izda potrebne dozvole. Nakon toga taj programski kd moe izvriti bilo kakav daljnji program kao da ima sva prava na raunalu.

  Reference:

  - http://www.us-cert.gov/cas/techalerts/TA13-010A.html
  - http://www.kb.cert.org/vuls/id/625617
  - http://www.oracle.com/technetwork/to...2-1896849.html
  - http://www.oracle.com/technetwork/ja...s-1896856.html
  - http://www.alaskadispatch.com/articl...ware-heres-how
 • Sponzori

  reklama

  reklama
 • IT katalog

  WMD.hr - AKCIJA 1+1 Web prostor ili web hosting, Samostalna izrada web stranica, CMS sistemi, Internet marketing, SEO.

  RSInternet.hr - Tvrtka RSinternet prua kompletnu uslugu za vae web stranice: web dizajn, smjetaj web stranica te savjetovanje za internet oglaavanje.

  Web za apartmane - Profesionalne web stranice za prezentaciju apartmana i privatnog smjetaja.

  Arabba.hr - Izrada web stranica koje su estetski vrhunske kvalitete i povoljne cijene. CMS rjeenja, izrada web aplikacija, internet marketing.

  Giga Portal - IT portal posveen raunalima, smartfonima, telekomunikacijama, znanosti i gadgetima

  GeeK.hr - Ultimativna zabava za geekove!

  Va link - Postavite link s kratkim opisom ovdje.
 • Facebook i Google+