View Full Version : kako "podesiti" meta ...
osim "rucnog" upisivanja u trazilice, upisivanjem meta keywordsa trazilice u rezultatima daju i tvoj site.
e.
a koji je pravi oblik meta keyworda?
kako se pise?
negdje vidim:
1.) meta name="keywords" content="proba, proba>
2.) meta name="keywords" content="proba, proba>
4.) meta name="keywords" content="proba proba>
dakle, kako napisati!?!?!
bez ikakvog zareza, samo odmak od rijeci, sa zarezom i razmakom, samo sa zarezom...
kako je pravilno?
i drugo, koja je "idealna kombinacija"?
meta name="description" content="proba, proba>
meta name="keywords" content="proba, proba>
!-- probaaa ... -->
t
marko_radelic
17-12-2001, 12:52
Originally posted by tin
osim "rucnog" upisivanja u trazilice, upisivanjem meta keywordsa trazilice u rezultatima daju i tvoj site.
Ne kuzim gornju recenicu. I kako ti je pobogu uspjelo postati hrpu postova na forum u vrijeme kada mu nitko od nas nije mogao pristupiti jer je pala baza???? :)))))))))))))))
e.
a koji je pravi oblik meta keyworda?
kako se pise?
negdje vidim:
1.) meta name="keywords" content="proba, proba>
2.) meta name="keywords" content="proba,proba>
4.) meta name="keywords" content="proba proba>
dakle, kako napisati!?!?!
bez ikakvog zareza, samo odmak od rijeci, sa zarezom i razmakom, samo sa zarezom...
kako je pravilno?
Pravilno je pod 2. i pod 4. Jer kod nekih engina se ovo
(proba, proba) tumaci kao blank space ispred rijeci proba - pa su dva blanka jer i zarez tumači tako.
A dal će razmak izmedju keyova biti u obliku blank spacea ili zareza je potpuno svejedno.
i drugo, koja je "idealna kombinacija"?
meta name="description" content="proba, proba>
meta name="keywords" content="proba, proba>
!-- probaaa ... -->
t
U description upisati opis kao izjavnu recenicu (smisao decripta je da surfer u rezultatu traženja pročita o ćemu je site) a da pritome unutra budu i keywordi iz drugog taga odnosno naslova.
Sve riječi koje se upisuju u ta tri taga (title, decp i keys) bi se trebale nalaziti na stranici za koju se pišu.
--------------------------------
Ne kuzim gornju recenicu. I kako ti je pobogu uspjelo postati hrpu postova na forum u vrijeme kada mu nitko od nas nije mogao pristupiti jer je pala baza???? ))))))))))))))
---------------------------------
(možda je zato i pala - nije mogla progutati toliko postova)
ma ja sve mogu..:-)
rucno: da odes na dmoz.org pa da ides na add url pa da tamo upisujes.. to je rucno:-)
e još sam nešto zaboravio...:-)
jel važno koliko riječi ima?
jel što više to bolje, ili nije dobro ako je previše riječi...
?
t
marko_radelic
20-12-2001, 19:47
Originally posted by tin
e još sam nešto zaboravio...:-)
jel važno koliko riječi ima?
jel što više to bolje, ili nije dobro ako je previše riječi...
?
t
U description do 200 charactera, u title do 80, a u keys moze puno vise, 500, 600, 700...naravno, te rijeci trebas imati i na stranici i da su dio teksta a ne posebno izdvojeni
kako kompenzirati to traženje riječi po tekstu kod korištenja flasha ? jel ...vektorski ...zatvoreni .swf ..... hmeee ako ima ko šta pametno da predloži : please do so ::::
marko_radelic
13-01-2002, 21:40
Originally posted by sirMAC
kako kompenzirati to traženje riječi po tekstu kod korištenja flasha ? jel ...vektorski ...zatvoreni .swf ..... hmeee ako ima ko šta pametno da predloži : please do so ::::
nikako, kaj trazilice znaju sta je napisano u animaciji :)
ihh pihh a ja se nadao da ipak postoji the way... kopao sam bar sat vremena po flashikt.com-u ali isto..samo zid šutnje.
marko_radelic
14-01-2002, 08:53
ihh pihh a ja se nadao da ipak postoji the way... kopao sam bar sat vremena po flashikt.com-u ali isto..samo zid šutnje.
Ipak, moze se reci da postoji par trazilica kao sto su goto, sprinks, findwhat i slicne koje, ako im se plati, zanemare sto je site u flashu bez ijednog keyworda ;)
Da bi sajt bio u flashu taj vražji .swf mora biti unuter html dokumenta ....nije problem dati meta tagove descriptione , keywordse samom html dokumentu kojeg tražilica traži, problem je sami tekst koji je zapakiran unutar .swf-a .... spider ga ne vidi i može pisati 1000 puta animal sex .... a ovaj pauk to ne vidi. Alternativa : posakrivajte u html-ove tekst u boji pozadine u najmanjoj mogućoj veličini i eto kompenzacije. ( + dodatni KB)
Hmmm nemoj stavljati text u boji pozadine - trazilice su jako pametne ovih dana i to sve otkriju :-) Bannat ce te zbog search engine spamminga dok si rekao keks :-)
Oke, lijepo je i to znati .... nisam isprobao ali čini mi se da i neću ..nego još jedno pitanje : daklem u meta-i keywordsima .....znači može do 500 riječi ; ne treba stavljat rezmake izeđu zareza ? To je to ?
marko_radelic
14-01-2002, 21:58
Oke, lijepo je i to znati .... nisam isprobao ali čini mi se da i neću ..nego još jedno pitanje : daklem u meta-i keywordsima .....znači može do 500 riječi ; ne treba stavljat rezmake izeđu zareza ? To je to ?
ne treba. A tih 500 bi se trebalo spominjati unutar tog html-a i to lijepo pisano na prorodan nacin, a ne samo nabrojano kao i u keywordsima.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.