View Full Version : Flash intro.
Poštovanje.
Radim na jednoj web stranici i klijent mi je zatražio da mu napravim INTRO u flashu na početku, prije nego se otvore stranice.
Pošto ja nisam baš neki za flash došao sam po pomoć.
Zanima me koliko bi koštala izrada jednog flash intro-a
naime radi se o:
Trebala bi biti nacrtana neka zgrada i da na zgradi bude logo tvrtke, a u podnožju zgrade da se nalazi dizalo, pored dizala se nalazi gumb kojeg treba stisnuti i kad se gumb stisne dizalo dođe i vrata se otvore i onda se stranica otvori (uđe se kroz vrata u stranicu).
Koliko košta to i koliko je vremena potrebno za tp.
Hvala!
Platypus
08-11-2004, 11:22
500kn, jedan dan.
500kn, jedan dan. Ja se nipošto ne bih složila. Ako nisi dobro pročitao njegov post, dečko ne zna previše o flashu, i ti mu savjetuješ jedan dan? Pa da ti i treba tako malo, uvjek kažes bar 5 dana više nego ti treba za svaki slučaj ako nešto krene po zlu, da imaš vremena raditi na problemima koji su ti se ukazali tek kad si počeo raditi. Ako problema ne bude završiti ćeš prije dogovorenog roka i ispasti brz.
Ako stvari hoćeš napraviti kvalitetno uzmi više vremena i više para, ali prije nego se uzmeš posla razmisli da li si kompetentan da ga uspješno obaviš.
Sretno!
Originally posted by Martina
Ja se nipošto ne bih složila. Ako nisi dobro pročitao njegov post, dečko ne zna previše o flashu, i ti mu savjetuješ jedan dan? Pa da ti i treba tako malo, uvjek kažes bar 5 dana više nego ti treba za svaki slučaj ako nešto krene po zlu, da imaš vremena raditi na problemima koji su ti se ukazali tek kad si počeo raditi. Ako problema ne bude završiti ćeš prije dogovorenog roka i ispasti brz.
Pa da, pravilo u IT industriji je ovako:
- za svaki posao, broj dana koji ti stvarno treba za obaviti neki posao, pomnoži s dva i digni na višu mjernu jedinicu računanja.
Tako, ako ti treba jedan dan, kaži "dva tjedna". Ako ti treba 2 tjedna, kažeš "4 mjeseca" :-)
Šala mala, ali uvijek treba rok produžiti ako nisi siguran.
Platypus
09-11-2004, 20:37
Originally posted by Martina
Ja se nipošto ne bih složila. Ako nisi dobro pročitao njegov post, dečko ne zna previše o flashu, i ti mu savjetuješ jedan dan?
Jedino što je ovdje problem je crtanje.. Sve ostalo se napravi u 3 minute ako malo znaš flash. Ako ne znaš ništa onda ti treba par dana.
Originally posted by ivek66
Trebala bi biti nacrtana neka zgrada i da na zgradi bude logo tvrtke, a u podnožju zgrade da se nalazi dizalo, pored dizala se nalazi gumb kojeg treba stisnuti i kad se gumb stisne dizalo dođe i vrata se otvore i onda se stranica otvori (uđe se kroz vrata u stranicu).Koliko košta to i koliko je vremena potrebno za tp.
Hvala!
dobro su ljudi primjetili da ako netko zna flas za to mu treba doista par minuta..no problem je u animaciji tj. kako se ona radi
ako se radi 1D - tada samo to sve nacrtas (za fejk pokret mices scenu gore dolje leve desne i imas iluziju da se mice kamera..a kad ono mice se secna :) ) i gotovo
ako se radi o fejk 2D prikazu (npr pomaknu se zavjese na nekom prozoru, prodje neki tip ispred zgrade, netko izadje iz lifta (naravno nasmijan i zadovoljan jer posluje sa super tvrtkom) - time dobijamo iluziju da imamo objekte ispred objekte iza) - kako si shvatio tada crtanja ima puno vise..i onda naravno i kosta puno vise
ako pak hoces fake 3D (jer flash nije 3D) onda moras crtati i bocne strane zgrade , sve to zakretati, pomicati...tada imas jako puno posla..al je rezultat najbolji
ako pak hoces pravi 3D upali neki 3D program napravi stvar exportaj kao SWF ..i gotovo...
osobno bih tako naplatio...ali kako prilicno puno i dugo vec crtam u Flashu..mogu samo reci da je animacija animacija..da sve mora biti nacrtano...i osim ak radim za frendove..nema tih novaca za koje bih se primio tog posla...posebice ako planiras "Disney style"
za to trebas nac entuzijastu koji ce dat vise od sebe nego sto bi dao za novac..a tkavih iako je bilo danas je sve manje...
javi nam naravno kad bude gotovo tko je radio, sto je radio i koliko je naplatio..pa cemo nakon "bitke" svi moc rec da bi bili jeftiniji i da bi to slozili bolje i tak...al daj nam javi bas davidimo kak si prosao
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.