View Full Version : Autorizirani pristup
dominikc
17-06-2002, 16:28
Kako na najjednostavniji nacin napraviti autorizirani pristup sajtu? Dakle, da se onaj tko pristupa sajtu ili nekim djelovima logira koristeci username i password.
Hvala
najsigurnije (i jedino pravo) je na serveru provjeriti username i password iz forme sa istim u fajlu ili bazi na serveru. Moraš paziti da taj fajl ili baza nisu dostupni preko www (odnosno da ih se ne može downloadati direktno)
za to koristiš jedan od serveskih skriptnih jezika, ovisno na kakvom serveru je tvoj site
ili koristeci .htaccess. no o tome je vec bilo diskusija ovdje, prokopaj malo po forumu naci ces odgovor.
pozdrav
Zelja
marko_radelic
17-06-2002, 18:42
Originally posted by dominikc
Kako na najjednostavniji nacin napraviti autorizirani pristup sajtu? Dakle, da se onaj tko pristupa sajtu ili nekim djelovima logira koristeci username i password.
Hvala
Bas sam napisao vodic na tu temu. Ali ne znam kad ce biti stavljen na site/newsletter :)
lorbekleo
24-06-2002, 09:51
Molim Vas za malu pomoć.
Naime na serveru postoje poddomene s mapiranim folderima, ali i samo jedan ftp ulaz.
Na koji način isprogramirati da svaki korisnik zasebno koristi samo svoju poddomenu, s jedinstvenim username/passwordom.
unaprijed zahvaljujem
leo
zweistein
24-06-2002, 10:16
Originally posted by lorbekleo
Molim Vas za malu pomoć.
Naime na serveru postoje poddomene s mapiranim folderima, ali i samo jedan ftp ulaz.
Na koji način isprogramirati da svaki korisnik zasebno koristi samo svoju poddomenu, s jedinstvenim username/passwordom.
unaprijed zahvaljujem
leo
Ja sam imao nekog iskustva s tim, ali smo svi morali koristiti isti username i password. Naravno, osim ako ftp server nije na tvojoj masini, u kojem slucaju mozes iskonfigurirati vise korisnika i svakome njegov home direktorij (koji bi bio taj mapirani za poddomenu), a pristup ostalim direktorijima zabraniti.
To ti mozda moze napraviti i tvoj host, probaj pitati...
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.