View Full Version : Googlewhacking
Možda je ovo trebalo staviti pod "Tražilice i katalozi", ali bavi li se tko Googlewhacking sportom? <www.googlewhacking.com>
Ja se upravo upisao u listu. :)
bbsantic
09-06-2004, 00:25
Uh. :eek:
Mislim da mi znanje Engleskog nije dovoljno da bih se sam dosjetio takve sintagme :)
Iako...
time consuminges?
USPIO SAM!
Mislite da se pojavljuje dva puta a ne jednom?
Pogledajte malo bolje.
(Siguran sam da će dio vas primjetiti tri zanimljive stvari...)
P.S.
Prebacit ću ovo u tražilice, mislim da mu je ipak tamo mjesto...
Drugi link ne spada u pravila igre - Goolge opis sadrži besmislice.
Problem je međutim što consuminges nije riječ prema dictionary.com, a mora biti (prebaci Google na engleski, pa vidi u plavoj traci).
Šta bi bile druge zanimljive stvari za primjetiti? (Podsjeća na ona odvratna pitanja: nađi tri različitosti, a ti vidiš samo jednu, pa da se ubiješ...)
P.S. Da ne povjeruješ. Prije možda sat vremena sam upisao svoj Googlewhack i do sada je već 46 ljudi pronašlo 46 novih googlewhackova - 46 upisa u sat (ili manje vremena). Bolestan sport, bolesni ljudi.
bbsantic
09-06-2004, 01:13
Originally posted by tsereg
Drugi link ne spada u pravila igre - Goolge opis sadrži besmislice.
Problem je međutim što consuminges nije riječ prema dictionary.com, a mora biti (prebaci Google na engleski, pa vidi u plavoj traci).
Šta bi bile druge zanimljive stvari za primjetiti? (Podsjeća na ona odvratna pitanja: nađi tri različitosti, a ti vidiš samo jednu, pa da se ubiješ...)
P.S. Da ne povjeruješ. Prije možda sat vremena sam upisao svoj Googlewhack i do sada je već 46 ljudi pronašlo 46 novih googlewhackova - 46 upisa u sat (ili manje vremena). Bolestan sport, bolesni ljudi.
Tri zanimljive stvari?
1. Prvi link ne vrijedi, jer ono es dolazi greškom od especially
2. Riječ time consuming naravno postoji. Time consuminges je pjesnička sloboda koju si dopuštam u ovom slučaju. Ako je "time consuming" = "vremenski zahtjevno" slobodan prijevod nepostojeće složenice "time consuminges" bio bi "vremenske zahtjevnice". Zašto vremenske zahtjevnice ne bi postojale?
3. Drugi link je podvala koju google nije shvatio. Čak i kad odabereš "spremljeno" uvijek te preusmjeri na neku drugu stranicu.
Drugim riječima bezveze trtljam, ali ne možeš reć ni da je osnovna tema baš racionalna.
Da, stvarno, za "es". Ali važno je samo whacknuti Google, s time da se u plavoj traci obje riječi prikažu kao linkovi na dictionary.com.
Ja sam našao "gonorrheal accolades", a vidim da ljudi nađu na desetke dnevno.
Nije teško na hrvatski, npr. "sadržajna iritacija". :)
P.S. npr. "uredska podudarnost".
bbsantic
09-06-2004, 12:02
"Šereg ikone"?
:D.
Ipak si se uhvatio. Predlažem da se za nas dvojicu otvori sportski forum.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.