View Full Version : google i trazenje stranice (meta tag ?)
Eto ovako, google mi nađe jednu stranicu samo ako upišem neke rječi iz meta taga, ali ne ako uz te upišem neke druge ili ako umjesto tih upisujem neke druge. Kako to?
Primjer u googlu upišem: ime +screens +merate
i dobjem link na www.ime-screens.com inače ga ne mogu naći...
O čemu to ovisi i što da radim da unaprijedim mizerno stanje da neko mora utipkati bas ove tri rječi...
Drugo pitanje: obzirom da sam na forumu pročitala da ti stranica mora biti popularna da bi dobila link na googlu, da li pomaže da npr. ja sjednem i u sat vremena otvorim istu stranicu 100 puta? Koja je jednostavnija tehnika? I o čemu će onda ovisiti na koje rječi će se pojavljivati ako google ne gleda meta tag?
Martina
Originally posted by Martina
Drugo pitanje: obzirom da sam na forumu pročitala da ti stranica mora biti popularna da bi dobila link na googlu, da li pomaže da npr. ja sjednem i u sat vremena otvorim istu stranicu 100 puta? Ne pomaže.
2. google ne gleda meta tagove.
Google ce te naci po onim rijecima za koje si optimizirala stranicu. mozda te je moguce pronaci i za druge rijeci na googlu ali nije visoko rangirana pa ju ne mozes naci. Bilo je vec treadova na tu temu pa malo potrazi. Popularnost se racuna prema broju linkova sa drugih siteova usmjerenih prema tvom siteu i u tom racunu je bitna i popularnost sitea koji linka na tebe.
Tek sam sad pogledao stranicu. Google ne indexira shockwave datoteke. Znaci jedino se mozes visoko rangirati za odredene keyworde ako su ti keywordi u text-linkovima na drugim siteovima.
bbsantic
19-12-2003, 21:53
Ja znam da su cure raritet na ovom forumu, ali netko bi joj ipak mogao reć da je falila forum.
Originally posted by bbsantic
...
:roflmao: :roflmao:
... u text-linkovima na drugim siteovima
-kako to misliš?
Još jedno pitanje - dal jednom kad te uvrste ostaješ na googlu, ili i to ovisi o popularnosti tj. jel te maknu kad imaš malo posjeta?
Martina
zweistein
22-12-2003, 19:23
Premješteno u prikladniji forum, jel... :)
LOL @ bbsantic :P
bbsantic
22-12-2003, 19:38
-kako to misliš?
Još jedno pitanje - dal jednom kad te uvrste ostaješ na googlu, ili i to ovisi o popularnosti tj. jel te maknu kad imaš malo posjeta?
Martina
Sad kad je na pravom mjestu, mogu i odgovorit :)
Jednom kad te uvrste, ne znači da ćeš uvijek ostati na googleu. Google ima način vrednovanja stranica koji čuva kao tajnu, ali se zna da je vrlo bitan pagerank - način izračunavanja popularnosti koji se uglavnom temelji na linkovima.
Google gleda linkove koji vode na tvoju stranicu i uzima u obzir važnost stranica s kojih ide link. Tvoja indeksna stranica dobije određeni status koji može izgubiti/poboljšati prilikom slijedećevih googleovih "provjera stanja". Važno je i da su tvoje stranice na što bolji način povezane internim linkovima kako bi imale isti rating kao i naslovna.
Skraćeno: da, možeš nestati s googlea, a moguće je i da se vratiš nakon nestanka bez da išta poduzimaš. Moj savjet ti je da za početak u tvoj potpis na webmajstorima staviš i link na tvoju stranicu.
Problem sa shockwave datotekom možeš riješiti tako da osim nje napraviš i html verziju stranica.
-kako to misliš?
Martina
To znaci da Google uzima u obzir i ono sto drugi kazu o tebi, tj.kako su drugi opisali tvoj site a to se vidi iz texta u linku izmedu A tagova npr. u ovom primjeru <A href=url>prodaja obuce</A> to su rijeci "prodaja" i "obuce". Sa Googla mozes nestati iz razno raznih razloga (tehnicki problemi na njihovoj strani, problemi sa serverom na kojem su tvoje stranice kad robot pokusa skiniti stranice...i drugih netehnickih razloga) i opet se pojaviti prilikom slijedece obnove indexa. Sto vise siteova linka na tebe veca je sansa da te indexira i visoko rangira. Moguce su i velike oscijalcije u page ranku stranice...poznate su situacije da stranice koje su dosta dugo medu prvih 10-20 rezultata jedan mjesec zavrse ispod 100 mjesta ili nize. Broj posjeta tvojoj stranici je nebitan za uvrstavanje na Googlu.
bbsantic
22-12-2003, 21:26
Originally posted by tm
Moguce su i velike oscijalcije u page ranku stranice...poznate su situacije da stranice koje su dosta dugo medu prvih 10-20 rezultata jedan mjesec zavrse ispod 100 mjesta ili nize.
Mislim da site ima dosta dobar rating kad se prvi put pojavi na googleu, što ima i smisla - jer je site nov i još nije imao "sreću" da ga svi linkaju. Razlog brzog pada je vjerojatno to što više nije nov, a nije "opravdao očekivanja".
Mislim da site ima dosta dobar rating kad se prvi put pojavi na googleu, što ima i smisla - jer je site nov i još nije imao "sreću" da ga svi linkaju. Razlog brzog pada je vjerojatno to što više nije nov, a nije "opravdao očekivanja".
Ako je site novi pa padne na nizu poziciju to je razumljiva stvar ali nema logike ako je site medu prvih deset rezultata od ukupno par tisuca i tu poziciju drzi godinu dana i onda odjednom zavrsi na poziciji sa tri znamenke.
bbsantic
22-12-2003, 22:08
Originally posted by tm
Ako je site novi pa padne na nizu poziciju to je razumljiva stvar ali nema logike ako je site medu prvih deset rezultata od ukupno par tisuca i tu poziciju drzi godinu dana i onda odjednom zavrsi na poziciji sa tri znamenke.
Točno, ali googleov sustav ima ogroman broj parametara koji odlučuju, a samo kao primjer evo dvije informacije koje se spominju na internetu:
- postoji i kažnjavanje vašeg pageranka ako linkate na siteove koji su minorni (kako bi se izbjeglo umjetno linkanje radi povećanja ratinga)
- ne znam koliko u tome ima istine ali netko se bunio da google loše rangira blogove, pa možda neku vrstu web siteova automatski loše rangira
- postoji i kažnjavanje vašeg pageranka ako linkate na siteove koji su minorni (kako bi se izbjeglo umjetno linkanje radi povećanja ratinga)
Znaci ako ja linkam na site poduzeca koje ima neku vaznost ali njihov site nije dovoljno linkan iz cistog razloga zato sto su tek nedavno dobili web site moja stranica ce dobiti manji page rank? Znam da nema logike u ovome navedenom jer velika poduzeca imaju odavno svoj site ali mislim da shvacas sto mislim.
Jel postoji neko mjerilo po kojem je site "minoran"? Koliko najmanje likova mora biti prema njemu da ne bude u toj kategoriji?
bbsantic
22-12-2003, 23:13
Originally posted by tm
Znaci ako ja linkam na site poduzeca koje ima neku vaznost ali njihov site nije dovoljno linkan iz cistog razloga zato sto su tek nedavno dobili web site moja stranica ce dobiti manji page rank? Znam da nema logike u ovome navedenom jer velika poduzeca imaju odavno svoj site ali mislim da shvacas sto mislim.
Jel postoji neko mjerilo po kojem je site "minoran"? Koliko najmanje likova mora biti prema njemu da ne bude u toj kategoriji?
"Minoran" možda i nije najbolji izraz. Na ovoj
stranici (http://www.search-this.com/google/google_pagerank_explained.asp) vidi se da se to događa kad je PR0 (PageRank=0).
Upravo na jednoj drugoj stranici (http://www.rlrouse.com/pagerank-penalty.html) znatno više podataka o tome kad stranice imaju PR0. Ne navodi se loša "linkanost" nego stranice koje su od strane googlea kažnjene zbog niza razloga:
- stranice "link-farme"
- stranice s nevidljivim tekstom
- stranice s previše ključnih riječi
- stranica koja preusmjerava robota na lažnu stranicu
- uzajamno linkanje siteova na način koji google ne podržava
Sve u svemu na internetu ima puno teorija (vjerojatno točnih) o tome što google kažnjava. Mislite li da bi se isplatilo to proučit pa napisat članak za webmajstore?
Mogao bih ja probat ako ima interesa.
Sve u svemu na internetu ima puno teorija (vjerojatno točnih) o tome što google kažnjava. Mislite li da bi se isplatilo to proučit pa napisat članak za webmajstore?
Mogao bih ja probat ako ima interesa.
Takav clanak bi bio korisna stvar svakom webmajstoru, ali ne samo clanak o tome sto Google kaznjava nego i o drugim stvarima koje se ticu Googla a koje je korisno znati. Jos ako bi uz odredenu teoriju naveo site koji odredenu teoriju potvrduje to bi bilo odlicno.
bbsantic
23-12-2003, 00:23
Originally posted by tm
(ovo zadnje)
OK, vidit ću s Višnjom i Kruhekom, odnosno napisat ću pa ako oni odobre - eto članka.
marko_radelic
23-12-2003, 17:58
Originally posted by tm
Znaci ako ja linkam na site poduzeca koje ima neku vaznost ali njihov site nije dovoljno linkan iz cistog razloga zato sto su tek nedavno dobili web site moja stranica ce dobiti manji page rank?
Mislim da je potpuno svejedno na koga ti linkas ("kazna" dolazi ako se iskljucivo bavis linkanjem, tj. ako ti je site bez teksta-sadrzaja), njemu je bitno tko i koliko linka na tebe...
Originally posted by marko.radelic
Mislim da je potpuno svejedno na koga ti linkas ("kazna" dolazi ako se iskljucivo bavis linkanjem, tj. ako ti je site bez teksta-sadrzaja), njemu je bitno tko i koliko linka na tebe... Pridružujem se ovoj misli :)
bbsantic
23-12-2003, 18:12
Originally posted by marko.radelic
Mislim da je potpuno svejedno na koga ti linkas ("kazna" dolazi ako se iskljucivo bavis linkanjem, tj. ako ti je site bez teksta-sadrzaja), njemu je bitno tko i koliko linka na tebe...
Bitno je tko linka na tebe, ali na internetu na nekoliko mjesta stoji da je bitno i na koga ti linkaš. To je i logično, jer ti biraš na koga ćeš ti linkat i zaslužuješ kaznu ako linkaš na nekoga tko koristi neke vidljive nepoštene metode.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.