PDA

View Full Version : ASP iz baze, u bazu onako kako pišem

Viprog
07-11-2003, 22:29
Recimo da želim upisati u bazu sljedeće:
<%
response.write ("Pero")
%>
Kraj upisa u bazu.
Ako ovo upišem on meni u stupac upiše Pero. A ja želim ovako kako je napisano. Znači ovo nekako da razumije kao string a ne kao cod.
Ako to probam iz foruma(naime imam sličan forum kao ovaj vaš, normalno malo lošiji) unijeti u memo polje u bazi meni se upiše samo:
<%
i ništa više od onog svega. Ako isključim znakove <% i %> onda mi upiše normalno.
Ako pak probam izvući te podatke iz baze onda mi ništa ne izvuče iako u bazi to postoji. Kod normalnog upisa nekih riječi ili rečenica to radi ok. I još bih htio da mi taj upisani kod ne odradi. Znači ako je tamo naredba za ubacivanje neke forme on mi to u stupcu i odradi, znači postavi formu, a ja to ne bih htio nego samo da mi se pojavi u stupcu kao čisti string bez da nešto radi. I to bih htio da se pojavi onako kako je napisano. Znači prvo <%, pa ispod toga response.write i sve ono što dalje slijedi. Slično kao što je to na ovom forumu napravljeno. Tu se baš najbolje ne snalazim. Kako bi to trebalo izgledati recimo kod ovog primjera sam unos i pozivanje podatka iz baze.

Dakle želim svaki upis da mi vraća kao string a ne da odradi. Dakle da mi vraća onako kako sam upisao bez obzira što je to ASP cod.
Unaprijed hvala još jednom

haf
07-11-2003, 23:23
Šta ti briješ?

cybermaster
08-11-2003, 09:05
Pa meni se uvijek upise sve u bazu i ispise kako je upisano i naravno ne radi..
Znaci ako upise taj tvoj:

<%
response.write ("Pero")
%>

tako ce mi i ispisati,ali nece raditi..

FastCode
08-11-2003, 10:11
prije upisa u bazu, u tvom stringu < zamijeni sa &lt; a > sa &gt;
To možeš uraditi sa replace funkcijom.

Viprog
14-11-2003, 10:19
Hvala na ovom zadnjem odgovoru. Mislim da ima smisla. Samo mi baš nije jasno kako bi se to izvelo u ovom primejru što sam naveo. Kako bi trebalo to upisati ako želim unijeti:
<%
response.write ("Pero")
%>
I na kraju kako to isto povući iz baze
Hvala unaprijed
P.S
I gdje se nalazi popis tih naredbi koje se moraju unijeti ako znate

kezo
15-11-2003, 20:02
probaj :
string = ("<%" & vbcrlf & "Response.Write(""Pero"")" & vbcrlf & "%>")

Viprog
17-11-2003, 10:37
Sve je to lijepo. Ali ja imam forum i na njemu će netko upisati bilo što što se mora upisati u bazu. A ne mogu mu ja reći da piše ovako ili onako. On mora moći upisati bilo što a da se to u bazu upiše korektno. I da se iz nje isto tako izvuče.

Mindcravler
17-11-2003, 11:10
Originally posted by Viprog
Sve je to lijepo. Ali ja imam forum i na njemu će netko upisati bilo što što se mora upisati u bazu. A ne mogu mu ja reći da piše ovako ili onako. On mora moći upisati bilo što a da se to u bazu upiše korektno. I da se iz nje isto tako izvuče.

pa zar to ne ide sa Server.HtmlEncode(string) i Server.HtmlDecode(string)!?