PDA

View Full Version : Krditna kartica?

Sky
07-11-2003, 10:18
Koristeći PHP, kako bi se moglo omogućiti posjetitelju da preko Vise ili MasterCarda uplati određenu svotu novca i zatim odmah dobije npr. skriptu koju kupuje?

Zanima me kako ustvari funkcionira taj način poslovanja na internetu; što je sve potrebno itd.

dOktOr
07-11-2003, 13:30
Originally posted by Sky
Koristeći PHP, kako bi se moglo omogućiti posjetitelju da preko Vise ili MasterCarda uplati određenu svotu novca i zatim odmah dobije npr. skriptu koju kupuje?

Zanima me kako ustvari funkcionira taj način poslovanja na internetu; što je sve potrebno itd.

Nije da znam u potpunosti ali.

Mislim da bi ti trebala neka osiguravajuca firma (Tawte, Verisign...), trebala bi ti skripta narudzbenice i to nisam siguran trebao bi ti vjerovatno neki ugovor sa bankama koji imaju kartičnu licencu kao Zagrebacka banka AMEX, Splitska banka VISA, MC Privredna...

Drugi ce znat vise od mene

sinisa
07-11-2003, 14:23
Onda te molim da ne daješ (polu)informacije tipa
"ne znam", "nisam siguran", "možda"...

bbsantic
07-11-2003, 17:30
http://www.webmajstori.net/forum/showthread.php?s=&threadid=584&perpage=15&pagenumber=1

dOktOr
07-11-2003, 22:40
Originally posted by sinisa
Onda te molim da ne daješ (polu)informacije tipa
"ne znam", "nisam siguran", "možda"...

zato jer ne zelim davati dezinformacije. Sto si se ti okomio na mene? Vjerovatno jedva cekas priliku da meni nesto pises!!? Barem sam pomogao covjeku djelomicno i nisam ga uputio na hot scripts ili google što vjerujem i da sam zna.

P.S. Kad pogledam malo tamo kod posta "scripte u recycle binu" si napisao neznam sad kome aha sad je lugar dosao u sumu...odlucno si morao doci i ti malo lugarit u sasvim normalno odgovoreni post. nc nc ccc

sinisa
07-11-2003, 23:19
no comment.

futuro
08-11-2003, 02:00
Originally posted by sinisa
no comment.

Izgleda da samo potvrđuje tezu napisanu u svom potpisu... :p

dOktOr
08-11-2003, 12:40
Originally posted by futuro
Izgleda da samo potvrđuje tezu napisanu u svom potpisu... :p

na potpis je taktička varka. Ja i pišem i govorim gluposti, ali ih se znam i naslušat mnogo mnogo. Vec sam mu rekao da ide u MUP jer tamo im nasilnika ima mnogo.

futuro
08-11-2003, 13:23
Originally posted by dOktOr
Ja i pišem i govorim gluposti, ali ih se znam i naslušat mnogo mnogo.

I rest my case...