View Full Version : asp&sql autonumber
Situacija je ovakva:
Znaci imam u bazi autonumber i on ide redom 1,2,3,4,5,6,7,8
Ja zatim obrisem 6,7,8
Sljedeci koji dolazi je 9 i onda redom ide 1,2,3,4,5,9
Sad bi ja trebal znati kako saznati koji broj dolazi poslije 5 (u ovom primjeru je to 9) prije samog upisa u bazu. Kako? Kojim upitom?
Hvala!
sta zelis napraviti? mislim za sto ti je potreban taj broj..ukoliko zelis unutar neke druge tablice iskoristiti ID upravo unesenog seta podataka mozes unutar pohranjene procedure koristiti sljedeci kod:
SELECT @@IDENTITY AS 'ID'
dakle u MS SQL-u varijabla @@IDENTITY sadrzi id upravo dodanih podataka.
nadam se da ce ti ovo pomoci.
poz.
Zelja
Ne koristim MS Sql bazu nego access. Za kaj mi treba? Pa prilikom novog unosa tj. dolaskom samo na obrazac kreira se automatski novi direktorij pod rednim brojem tog autonumbera. Znaci jos nema nikakvog upisa, nego ja kad se dolazi na obrazac provjeravam koji je zadnji id u bazi pa ga povecavam za jedan. To super radi kad se nista ne brise jer onda ide sve redom.
cybermaster
22-10-2003, 13:31
Napravi jednostavno samo sql upit na tu tablicu i procitaj "Top1" id i onda taj id samo povecaj za jedan(+1) i imas sljedeci ID..
kod ovog zadnjeg primjera nastaju problemi ukoliko je webstranica i aplikacija frekventni, dakle puno istovremenih posjetitelja. Vjerojatnoca da se "potrefi" pogresan ID u tom slucaju je velika.
poz.
Zelja
cybermaster
22-10-2003, 16:09
Originally posted by Dok
kod ovog zadnjeg primjera nastaju problemi ukoliko je webstranica i aplikacija frekventni, dakle puno istovremenih posjetitelja. Vjerojatnoca da se "potrefi" pogresan ID u tom slucaju je velika.
poz.
Zelja
Da,o tome nisam razmisljao :(
Ali inace moze pomoci..
FastCode
22-10-2003, 16:24
Originally posted by mario
Ne koristim MS Sql bazu nego access. Za kaj mi treba? Pa prilikom novog unosa tj. dolaskom samo na obrazac kreira se automatski novi direktorij pod rednim brojem tog autonumbera. Znaci jos nema nikakvog upisa, nego ja kad se dolazi na obrazac provjeravam koji je zadnji id u bazi pa ga povecavam za jedan. To super radi kad se nista ne brise jer onda ide sve redom.
A zašto će ti uopće folder?
Originally posted by FastCode
A zašto će ti uopće folder?
Radi se zapravao o news skripti. Znaci u dir se recimo spremaju slike koje se uploadaju. Svaki clanak ima svoj direktorij i kasnije kad ih se puno nakupi laksa je manipulacija, tj. uvodi se nekakav red.
Da, nisam razmisljal ako bude u jednom trenutku pisalo vise korisnika kaj se dogadja povecanjem za jedan. Mozda bi to trebal na neki drugi nacin rjesiti. Mozda slike spremiti u neki privremeni direktorij pa nakon upisivanja u bazu, pogledati koji ima ID te onda kreirati i kopirati te slike u direktorij pod tim ID-om.
Ima mozda tko kakvo drugacije rjesenje?:)
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.