View Full Version : dinamicno inkludanje u asp-u
Da li je moguce u asp-u kod inkludanja fileova na neki nacin umjesto staticnog inkludanja napraviti dinamicno?
Znaci ovak:
Ovo je staticno <!--#include file="file.asp"--> a ja bi htio da bi se umjesto file.asp proslijedila varijabla poput ovoga: <!--#include file="varijabla"-->
Nest sam pokusaval, ali bez uspjeha, izgleda nemoguce:-(
nije moguće iz razloga što IIS prvo spoji sve includane fajlove u jedan a onda pokreće asp.dll i interpretira skriptu
cybermaster
12-10-2003, 14:25
To je i mene dosta mucilo..:o
A postoji kakvo slicno rjesenje?
cybermaster
12-10-2003, 16:53
A neznam kaj ti treba ali mozda mozes sa case to napraviti..
znaci ako je varijabla nesto onda includiras neki file i tako postavis za svaki case nki drugi file koji treba includirati,a to ti moze pomoci samo ukoliko znas slucajeve kakva ce ta varijabla biti..
FastCode
12-10-2003, 16:55
Originally posted by mario
A postoji kakvo slicno rjesenje?
A da koristiš obične parametre koje pozoveš sa Request.QueryString ?
prouči response.execute metodu, možda ti pomogne
Ma nist, budem moral zamiso na drugi nacin napraviti, bez inkludanja :)
pozdrav svima! Ovako, imam jedno pitamce za bilokoga tko bi mozda znao odgovoriti. Postoji li u asp-u nekakva varijanta kao u php-u da se u neki dio web stranice includa neka druga, kao npr. u php-u <?php include "http://www.sajt.com/file.php";?> . Za asp sam ja u biti neznalica pa ako netko moze pomoci oko ovoga, bio bih mu zahvalan. Salute!
cybermaster
13-10-2003, 13:52
Originally posted by Hawk
pozdrav svima! Ovako, imam jedno pitamce za bilokoga tko bi mozda znao odgovoriti. Postoji li u asp-u nekakva varijanta kao u php-u da se u neki dio web stranice includa neka druga, kao npr. u php-u <?php include "http://www.sajt.com/file.php";?> . Za asp sam ja u biti neznalica pa ako netko moze pomoci oko ovoga, bio bih mu zahvalan. Salute!
Pa o tome se i govori u ovoj temi;
<!--#include file="neki_file.asp"-->
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.