PDA

View Full Version : Apache

flasher
10-08-2003, 14:16
Kako da omogučim sa Apache-om da ostali vide stranice na mom kompu? Pokušao sam sve. Guglao, pretražio službene stranice ali ništa nije pomoglo. Zna li netko rješenje?

freak
10-08-2003, 15:13
kao prvo ako imas ukljucen firewall trebas ga iskljucit jer nitko nece moc otvrat tvoj localhost(apache)..dok njega iskljucis(ako je bio ukljucen) ....saznas svoju ip adresu i das je nekome kome zelis pokazat sadrzaj svog localhosta,i kad otvori taj netko http://tvoja ip adresa otvorit ce mu se ista stranicaa kao tebi kad upises http://localhost ....i znaj da ti se ip adresa stalno mjenja tako da ti to nemoze posluzit kao neki host...a i taj netko nemoze gledat sadrzaj tvog loclahosta ako si ti ofline(ip adresa ti se samo mjenja ako nemas stalni pristup netu (isdn,56k...) )

flasher
11-08-2003, 10:21
Par ljudi mi je reklo da isključim firewall ali ja nemam pojma dali da uopće imam. Imam Win XP i ni jedan antivirsuni program. Dali se firewall nalazi u windowsima?

freak
11-08-2003, 12:26
ovako,najcesce ljudi koriste posebene programe za firewall,no posto ti imas win xp i nemas posebni program moguce je da imas ukljucen firewall u win xp-u,zato idi na
Start->Settings->Network Connections(dva puta klikni pa ti se otvori prozor novi)->klikni desnim klikom na konekciju i idi na properties->zatim imas gore u tom prozoru properties jedan blok Advanced->njega kliknes->i ako ti je zakvacena ona kvacica Protect my computer.....,otkvaci je i to je to..i onda bi trebalo radit..a ako ne radi znaci da ipak mozda imas instaliran neki firewall program bet svog znanja(ako imas samo ga negdje u optionsima deaktiviras ili izbrises cijeli program)

flasher
11-08-2003, 16:38
Originally posted by freak
ovako,najcesce ljudi koriste posebene programe za firewall,no posto ti imas win xp i nemas posebni program moguce je da imas ukljucen firewall u win xp-u,zato idi na
Start->Settings->Network Connections(dva puta klikni pa ti se otvori prozor novi)->klikni desnim klikom na konekciju i idi na properties->zatim imas gore u tom prozoru properties jedan blok Advanced->njega kliknes->i ako ti je zakvacena ona kvacica Protect my computer.....,otkvaci je i to je to..i onda bi trebalo radit..a ako ne radi znaci da ipak mozda imas instaliran neki firewall program bet svog znanja(ako imas samo ga negdje u optionsima deaktiviras ili izbrises cijeli program)

Radi! Puno hvala. S tim sam se mučio ko budala i tržio po svim stranicama i ništa nisam našao :D :D

spyder
11-08-2003, 16:40
Ta je tema već jednom bila baš na ovom forumu.

freak
11-08-2003, 16:54
hehe ,vecina ljudi se ne pridrzava pravila da prvo pretrazi forum i ako trazenog pojma nema da tek onda posta.....

cyberphere
12-08-2003, 02:59
Originally posted by spyder
Ta je tema već jednom bila baš na ovom forumu.

Bilo je. To sam ja pitao ali nisam dobio konkretan odgovor pa sam odustao od toga. Sad mi konačno to radi. JUPI :D