PDA

View Full Version : Netscape i PHP #¤%##

orlando
27-02-2002, 22:48
Imam problem i nadam se da ce netko od vas znati rjesenje.

Napravio sam stranice u PHP najjednostavnije sto moze. Imam header,links,body i foter koji su klasicni html a pozivam ih jednostavnom "request" naredbom tako da mi se sloze jedna po jedna.
U exploreru (kao i obicno) sve je sjajno i bajno ali kad idem provjerit s netscapom (verzija 4.5) napuni mi stranicu kao sto treba, a onda odjednom kao da jos nesto trazi, pa cjela stranica izgubi sve i postane bijela.
Jeli jos neko imao isti problem i kako je rjesen???

Pozdrav i "smrt" netscapeu

Orlando

P.S link na stranicu je http://www.dubrovnik-online.com/hrvatski/business_cro/phone_numbers_cro/phone_numbers_cro.php
Samo taj testiram pa nemojte klikati dalje...

Dok
28-02-2002, 12:32
nije netscape tako los, samo radi po pravilima..koja izdaje W3C komisija..
99% sam uvjeren da se ovdje radi o nepravilnom html kodu koji dobijas kao rezultat kada php procesor obradi php kod.
Dakle tablice koje nisu pravilno zatvorene npr.
Imam dosta iskustva sa tim stvarima, i znam da kada "ocistis" kod i u netskejpu sve radi kako treba.
Probaj prvo html kod napraviti tako da radi u svim browserima i onda ga podijeliti i includirati sa php-om.
Pozdrav
Zelja

centio
28-02-2002, 22:44
Originally posted by Dok
nije netscape tako los, samo radi po pravilima..koja izdaje W3C komisija..
Zelja

Hmmm, a meni se neki dan dogodilo da mi je stranicu, napisanu u xhtml-u, validiranu, naravno, sa W3C-validatorom, netscape pokazao drugacije nego IE !?

orlando
01-03-2002, 01:24
Slazem se da netscape nije tako los :D . Samo se pitam zasto kada ukucam netscape+problem u googleu dobivam masu ljutih designera koji pokusavaju rjesit neke probleme sa tim browserom
. Meni je najvaznije da su mi stranice dostupne preko vecine browsera i da izgledaju barem priblizno onako kako trebaju.

A sada
:mad: jos jedna vijest. Ako niste instalirali novu verziju Opere i testirali vase stranice mozda bi trebali.

Sto se tice netscapea, mislim da sam rjesio problem.

Pozdrav
Orlando

Kongi
01-03-2002, 09:56
da bi nešto izgledalo kak treba u operi stvarno se čovjek mora namučiti.

Baš sam neki dan radio neke tablice i u NN i IE sve radi savršeno.

Pogledam u operi i ona je tablicu formatirala tako da ju je prepolovila na pola i izmjenila položaj dvije polovice (ono što je bilo gore sada je dole i obrnuto),

Ali oko nje se ne uzbuđujem. Manje od 1% surfera ju koristi. Više ljudi mi posjećuje stranicu sa onim AOL preglednikom

Dok
01-03-2002, 10:14
naravno ima stvari koje netskejp drugacije interpretira i prikazuje
nego IE, no takve se stvari nauce vremenom.
Sto mene nervira je npr sa bojanjem tablica i td-ova..
tu netskejp pravi dosta problema..(i sa background gifovima u tablici)
Explorer je tu mnogo bolji, tj lakse se dodje do rezultata.

Pozdrav
Zelja