PDA

View Full Version : Format stranice

aspolja2
26-02-2002, 11:18
Pozdrav svima!

Ja svoju stranicu radim pod win xp u fp-u i onako kako je za sada meni je ok ali radim i dalje,ali danas sam otvorio win me i pogledao svoj web na net-u i vidim da mi je poremečen format slova,stranice uglavnom ne izglada kao po xp.Da li je stvar u verziji IE ili u nečem drugom i kako da to ispravim?

www.svjecarstvo-itel.com

A da već se mjesec dana pokušavam prijaviti na google pa nejde,a na iskonu mi je prijavljena free-zg.hinet.hr/svijece , a ova druga domena ne.Zašto i kako dalje?

ciril_stipsa
26-02-2002, 14:32
Kao prvo, ni na XP-u ne izgleda dobro jer ima horizontalni scroll (vjerojatno si stavio presiroku tablicu). Kao drugo, crna slova na tamno zelenoj podlozi su prilicno necitljiva. Trece, prozirni gifovi izgledaju grozno (kao i na svakoj drugoj stranici koja koristi prozirne gifove). Opcenito izbjegavaj upotrebu prozirnih gifova osim ako im rubovi nisu potpuno ravni (kao kod baklje na tvojoj stranici npr.).
E sad Google. Mozes biti poprilicno siguran da ce te Google uvrstiti ako na nekoj stranici iz njihove baze postoji link na tvoje stranice. Inace, tesko.

Kongi
26-02-2002, 17:30
po čemu ovo pitanje spada pod programiranje?

JA imam sličnih problema. Na mom siteu (pogledaj pod homepage) imam CSS koji se na win ME prikazuje kak treba, a pod xp-om i 2000 se raspada. radi se o istoj verziji IE-a.

Još uvijek si nisam uspio objasniti o čemu se radi.

ciril_stipsa
26-02-2002, 19:36
Na kojem dijelu Kongi? Meni sve izgleda ok na xp-u...

Kongi
27-02-2002, 01:30
boje linkova npr.

trebali bi biti žuti sa nekim mouseover efektom. već sam zaboravio kako bi trebao izgledati jer ga nisam jako dugo vidio :)

aspolja2
28-02-2002, 21:31
Ciril_stipso prosvijetli me malo.Prozirni gifovi?Da li su to svijeće na www.svjecarstvo-itel.com/foto_galerija.htm ?Tablicu sam napravio sa onolio redova i stupaca koliko mi je trebalo i onda podešavao širinu i visinu .Sve sam podešavao u pikselima.Gledao sam kod frenda na 17" monitoru i izgleda dobro,ali ak ti veliš da nije onda neznam.:eek:

ciril_stipsa
28-02-2002, 23:31
ne radi se o svijecama (svijece su btw jedan od rijetkih primjera lijepog eksporta u gif). Radi se o gumbima za navigaciju kojima su rubovi preostro i pregrubo izrezani. Sto se tice horizontalnog scrolla, ne znam. Imam XP + IE6 i vidim horizontalni scroll...

ciril_stipsa
28-02-2002, 23:40
pregledao sam ti kod. Sto se tablica tice, sve je u redu. Problem je kod tvojeg
neobicnog sustava centriranja slike baklje. Umjesto milijun BLOCKQUOTEova, probaj
ovo:<br>
&lt;P align=&quot;center&quot;&gt;<br>
&lt;IMG height=153 <br>
src=&quot;Foto galerija_files/BAKLJA.gif&quot; width=69 <br>
border=0&gt;<br>
&lt;/P&gt;