View Full Version : Izrada bannera
kolko vidim tu bas nemrem naci nigdje neki tutorial o izradi bannera a to mi bas treba !!
nemojte me krivo shvatiti ako ga ima tu negjde a ja ga nisam nasao !! :) :)
trebas u nekom grafickom programu napravit slike koje zelis da ti se izmjenjuju. kad to napravis nabavi si program gifmoviegear ili tako nekako se zove i samo ih spojis da dobijes .gif animaciju. :cugi: i to je sve.
Pa to izlega lako ali uospte nije. Kako napraviti sliku? Lako ih je spojiti ali kako ih napraviti???? to je moj najveci problem
Start/Programs/Accessories/Paint
:krele:
cybermaster
14-11-2003, 17:57
Originally posted by rockerx
Start/Programs/Accessories/Paint
s time nećeš dobiti nikakav banner :krele:
pa glupost ebote, pita kako da napravi fakin sliku (?!!). na glupo pitanje glup odgovor... i sta, kazes mu da uzme photoshop i pita ce "KAKO?!?" :alijen:
adobe photoshop
paint shop pro
ulead photo impact
ulead photo express - najbolje za totalnog tukca
- - -
i, da, nemoj pitat kako, nego uči sam, kao i ja (a nadam se i svi ovdje);)
nixylive
24-01-2004, 18:22
U paint idi, stisni alt+e, podesi dimenzije na 468 i 60 i u tom pravougaoniku crtaj, pisi, radi sta hoces. Posle instaliraj UleadGifAnimator, stisni dirku insert na tastaturi i nadji dir gde ti je slicica koju si napravio u paintu. Zatim podesi na koliko da ti se smenjuju slicice i to ti je to.
Pozdrav.
P.S. Ne idi na hotscripts :D
Originally posted by cybermaster
s time nećeš dobiti nikakav banner :krele:
kako ne...napravis vise slika i samo ih animiras u bilo kojem gif animatoru...tako ja radim svoje bannere
cybermaster
17-10-2004, 11:13
Originally posted by Drkan
kako ne...napravis vise slika i samo ih animiras u bilo kojem gif animatoru...tako ja radim svoje bannere
Ja kada sam rekao da "s time nećeš dobiti nikakav banner" nisam mislio da je s Paintom teoretski nemoguće napraviti banner, već da taj banner dizajnerski gledano neće ličiti ni na što.
nixylive
17-10-2004, 12:23
Ok. Onda u Photoshop-u napravis slicice za baner pa ih spojis u gif animatoru.
Jel zna neko nacin kako da se prelamaju slicice. Npr. kad je negde pozadina banera ista i u prvoj slicici zadam pozadinu, a posle samo na belu pozadinu redjam promene na baneru. Ovakav baner mnogo malo zauzima u odnosu na baner gde se uvek stavlja pozadina iznova i iznova, a ista je.
nabavi adobe photoshop ili nes tak slicno i uci se sam. tako ti je najbolje tak sam i ja poceo.
rasturam u photoshopu (za svoje godine da, ali...) a sve sam sam samcat naucio....
banner ti se radi kombiniranjem nekoliko programa, recimo u photoshopu napravis slike, a u nekom programu za gif ih ubacis, napravis slajdove, po kojem redu da idu i exportas ih u gif format.... nije nis komplicirano....
krasuljci
13-02-2005, 19:48
probaj sa banner makerom. skini si ga i malo pogledaj program. dosta je jednostavan a banneri fino izgledaju
pa više ces nauciti ako sam napraviš nešto nego da ti netko govori...ka i ja...sve sam okolo ispitivo kako vamo kako tamo....ali poslje sam sam i polako napredujem.....
ala brale st
09-05-2005, 02:22
di mogu skinit gif animator besplatni
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.