PDA

View Full Version : DMOZ - jeste li se upisali ...

Tomek
22-02-2002, 12:49
Daklem, pročital sam članak, otišel na DMOZ, prijavil stranicu, priičekal mjesec dana, provjeril, i stranica nije upisana ... u članku piše da se kontaktira editora ... e i tu nastaje problem ... il sam ja glup il jednostavno nebrem najti gdi i kak se more kontaktirati taj editor ... plus, odem na Kompjuteri i internet gdi bi trebal biti Marko editor, i koliko sam skužil tam traže editora ... meni sad nije ništ jasno ... niti zakaj mi stranica nije upisana, niti gdi se može kontaktirati editor ...

sinisa
22-02-2002, 13:39
A meni nije jasno što si ti htio reći. Daj, molim te, ubaci koju točku ili zarez. I, prije nego što postaš, pročitaj što si napisao.

Tomek
22-02-2002, 13:48
Pošto mi admin neda da editiram svoj post, moram ovak: koji ti dio nije jasan, zareza i točki ima previše :), bla ...

Dakle, ponovo o čemu se radi:

Prvo sam pročital dotični članak, zatim sam napravil sve kaj u njemu piše, kad nisam bil zadovoljan rezultatom vratil sam se na članak, pročital ga ponovo, i stisnul gumbek "komentiraj" koji me dopelal ovde. Tu sam izrazil svoje nezadovljstvo. Jel sad jasnije?

marko.radelic
22-02-2002, 17:56
Originally posted by Tomek
u članku piše da se kontaktira editora ... e i tu nastaje problem ... il sam ja glup il jednostavno nebrem najti gdi i kak se more kontaktirati taj editor ... plus, odem na Kompjuteri i internet gdi bi trebal biti Marko editor, i koliko sam skužil tam traže editora ... meni sad nije ništ jasno ... niti zakaj mi stranica nije upisana, niti gdi se može kontaktirati editor ...

Vjerojatno tam di ste uspivali nema editora pa vam zato site nije niti stavljen u katalog.

Jesam, jesam :)

tin
22-02-2002, 20:09
bok

probaj staviti u informacije i mediji, tamo sam ja editor. ako ti site ima kakve veze s tim...

bok

Tomek
23-02-2002, 13:18
Hmmm, thanx .... al mene još samo zanima na koji se način može kontaktirati editor ... to mi je još enigma ...

višnja
23-02-2002, 14:00
Pa ako nema u tvojoj kategoriji, javi se editoru nadredjene kategorije. Pa cak i ako moras do master editora doc :-)

tin
23-02-2002, 20:58
da ni ja ne znam di mogu vidjet editore tamo sa mislim na glavnom forumu za editore postavio pitanje tko je glavni za HR moram ic vidjet dal je netko odgovorio..:-) ali ne znam da li je netko glavni za HR dal postoji tak nesto?? ima neko da na hrvatskom odgovara na pitanja???

tin

Tomek
26-02-2002, 21:19
Originally posted by višnja
Pa ako nema u tvojoj kategoriji, javi se editoru nadredjene kategorije. Pa cak i ako moras do master editora doc :-)
Hmmm ... za sad budem pokušal još jednom prijaviti site, pa bum onda išel ak treba i master editora

Vrzmajući se po DMOZ-u i nakon toliko provedenog vremena tamo, nekak mi je došla želja postati editor ... zanima me dal je to moguće, koji su im zahtjevi i kakva su iskustva postojećih editora.

tin
26-02-2002, 21:34
Originally posted by Tomek

...........................nekak mi je došla želja postati editor ... zanima me dal je to moguće, koji su im zahtjevi i kakva su iskustva postojećih editora.

nema uvjeta, to jest ja sam ispunio prijavnicu i nakon par dana su mi rekli da sam prihvacen...

iskustva? pa nemas previse posla, OK je..

orlando
01-03-2002, 01:42
Editora doticne kategorije mozes samo kontaktirati ako postoji. Informacija o tome ko je editor za kategoriju nalazi se na dnu stranice sa kategorijom.
Ja sam inace editor na ODP :D (open directory project ili ti ga DMOZ) i znam zasto se neke stranice ne uvrstavaju brzo.
Problem je da vecina kategorija i nema svoje vlastite editore vec ih editiraju takozvani EDITALL (koji imaju mogucnost editiranja u bilo kojoj kategoriji) a oni su pretpostavljam prezaposleni. Naprimjer, ako meni neko posalje stranicu koja ne pripada u moju kategoriju mogu je samo forward u drugu kategoriju a kad ce je ukljucit niko ne zna.

Nadam se da je pomoglo.
Orlando

P.S trebalo bi napraviti listu svih editora za hrvatsku i uspostaviti suradnju pa bi se i hrvatske stranice puno brze nasle na netu...

višnja
01-03-2002, 10:50
Fin prijedlog.

Evo, nek svatko od vas ili od budućih posjetitelja-namjernika fino ovdje napise za koju kategoriju je odgovoran, kak se zovete i vas email pa cemo taj podataka uvrstiti u Markov clanak o prijavi na DMOZ. Po meni je to zasad najbolje mjesto. Moze?

orlando
01-03-2002, 13:08
Moja kategorija je
Regional: Europe: Croatia: Localities: Dubrovnik: Travel and Tourism: Lodging

Nick je orlandodub

mail: dub68@hotmail.com

echo
06-03-2002, 21:02
Moja kategorija je:

World:Croatia:Turizam i putovanja

(ukljucujuci i sve podkategorije u ovoj kategoriji)

nick: mestar

mail: ivan@split.info

Aj bog

marko.radelic
06-03-2002, 21:33
World:Croatian:Kompjuteri_i_Internet

Nick je markoradelic

Tomek
10-03-2002, 14:38
Dakle, uz malo truda postal sam editor na dmoz.org

Worl: Croatian: Kultura i Umjetnost

Nick: TutuolaF

E-mail: tbacinger@inet.hr

I kad sam se logiral, fino me dočekalo 90 nepregledanih i neuvrštenih stranica :D što mi je dalo odgovor zakaj moja stranica nije prijavljena.

I pitanje: ko je editall za Croatian? Vidim da je orlando rekel da su prezaposleni, ali čisto informacije i eventualnog kontakta radi pitam.