View Full Version : Swish
Jeste li ikad pokušali raditi s tako jednostavnim, ali moćnim programom ??? Odlična alternativa za Flash, probajte ;-))
moze posluziti ponekad u malim primjerima itd.., ali nikako se nemoze usporediti sa flashom..
To ti misliš .... Moj frend napravio je prezentaciju za svoju tvrtku na CD-ju, ali tako kvalitetno, da se uopce ne kuži da je rađen u Swishu. Ja također koristim Swish, no nemogu reći da sam expert, no frend zbilja jest, jer kada sam vidio što je napravio pao sam na guzicu.
Ti stvarno nisi normalan ako misliš da je Swish nekakva zamjena Flash-a.
Swish nema 1/50 mogučnosti Flasha, zato molim te dosta o tome.
Nisam to ni rekao jer Flash je ipak Flash ali je jaaaakkkkoooo dobra alternativa za nešto manje.
arahnophobia
15-03-2002, 21:20
hehehe!
Swish je bogom dan za one kojima je mrsko petljati sa flash-om!Probao sam ga i jako sam zadovoljan učinjenim, istina da nema baš mogućnosti kao flash, ali je zato puno,puno jednostavniji.
Na kraju, jako dobra alternativa za brze i jednostavnije animacije, dok ako pokušaš praviti cijeli site, malo je zapetljaniji!:D
Postoji li mogucnost da se jedan dio napravi u swishu i te se nekako prebaci u flash na daljnje editiranje?
To je pitanje za cyberphere-a. On će ti možda znati odgovor
ti spyder si tolika budala od covjeka...
prvo mi kazes to ti mislis, a onda poslije tvrdis tocno ono sto sam i sam bio rekao.. i uvijek ti neke svoje frendove tu ubacujes u pricu, kako su oni netko i nesto a mi samo hrpa jadnika koja treba tebe slusati..
daj se malo spusti na zemlju i pocni razgovarati kao normalna osoba, i nemoj glumiti nekog experta cijelo vrijeme..
Originally posted by jake
ti spyder si tolika budala od covjeka...
prvo mi kazes to ti mislis, a onda poslije tvrdis tocno ono sto sam i sam bio rekao.. i uvijek ti neke svoje frendove tu ubacujes u pricu, kako su oni netko i nesto a mi samo hrpa jadnika koja treba tebe slusati..
daj se malo spusti na zemlju i pocni razgovarati kao normalna osoba, i nemoj glumiti nekog experta cijelo vrijeme..
Kao prvo zamolio bih te da me ne vrijeđaš ...
E pa osobno taj fren je cyberphere pa ga pitaj i nek ti posalje CD na kojeg je stavio prezentaciju za svoju tvrtku rađenu u SWISHU, da vidiš samo kaj je napravio vidio bi punu snagu Swisha. Naravno da swish nikada nece biti onako "jak" kao Flash, ali je vrlo sličan Flashu (po mogućnostima)
Druga stvar je da ja nikog nisam nazvao da su "hrpa jadnika" niti sam to ikada mislio, a pogotovo nikada nisam glumio experta, jer evo daj mi molim te nađi post gdje sam se hvalio da sam expert i da sam C++ i ASP guru kako me podrugljivo nazvao Kongi.
Ovdje na forumu sam da nekome pomognem ali da i drugi pomognu meni u nekim stvarima, još puno stvari neznam ali učim.
ok u redu za vrijedjanje.. ali de prestani toliko hvaliti taj swish..
swish ima hrpicu efekata, s kojima se moze napraviti nesto da izgleda dobro, ali nikako NITI PRIBLIZNO onome sto se moze napraviti u flashu.. uostalom sto ja ovo pricam, ebe mi se i za flash i swish, nisam ljubitelj niti jednog niti drugog ;-)
Originally posted by spyder
Druga stvar je da ja nikog nisam nazvao da su "hrpa jadnika" niti sam to ikada mislio, a pogotovo nikada nisam glumio experta, jer evo daj mi molim te nađi post gdje sam se hvalio da sam expert i da sam C++ i ASP guru kako me podrugljivo nazvao Kongi.
Ja sam te tak nazvao zbog tvog stava koji se vidi svagdje na forumu.
Izađeš sa nekim tvrdnjam koje su ponekad potpuno krive ili nepotpune i neprovjerene i tvrdiš da je to tak i nikak drugčije.
zapravo, sorry. Tak se niti guru ne ponaša iako 100% zna da je to što govori istina.
cyberphere
31-03-2002, 14:00
Originally posted by alma311
Postoji li mogucnost da se jedan dio napravi u swishu i te se nekako prebaci u flash na daljnje editiranje?
Može se! Samo se one animacije koje staviš u SWISU malo razlikuju od onih u FLASHU pa ti slika(slike) ili tekst koji staviš u animaciju ostane, a sami efekti se malo poremete. Ja sam probao iz Swish "prebaciti" tj. swf datoteku ubaciti u Flash MX (6.0) pa se to dogodi. To ti je isto kao da napraviš flash animaciju u Flashu i ubaciš je u Swish.
E pa osobno taj fren je cyberphere pa ga pitaj i nek ti posalje CD na kojeg je stavio prezentaciju za svoju tvrtku rađenu u SWISHU, da vidiš samo kaj je napravio vidio bi punu snagu Swisha. Naravno da swish nikada nece biti onako "jak" kao Flash, ali je vrlo sličan Flashu (po mogućnostima).
Što se tiće prezentacije što sam napravio uploadat ću je na svoj server pa kome se downloada 1.5 MB neka pogleda što se može u Swishu. Sad trenutno sam prestao u njemu raditi i poćeo se baviti Flash-om!
Swish je lijep početak swf glavobolja koje će te tek dobiti. Problem swisha je šta loše generira, tj. fajleki budu preveliki u konačnici (omjer 1-2 prema flashu), o mogućnostima je glupo i govoriti, sound editing, video editing(u FLA MX-u) , actionscript, bacaju debelu sjenu na sve što nije flash ...
Korisan je pak za izradu malih TXT efekata koji se kao zasebni swf ovi ufuraju u flash library i onda se tamo sa njima manipulira ( to je bila i osnovna namjena tog programa ) verzija 1.51 je bila čist txt efekter sa par akcija. Ja sam svojevremeno napravio jedan mali sajtić i tom starom swishu ( prije jedno pol godine) , bezveze je ali eto problem je šta je swf 300 k velik ehhh. Ima i drugih lijepih alatki za swf :
SWIFT 3D v2.0
Flax TNT
Flix
MixFX
MagicFlare
i tak to ......
To ti misliš .... Moj frend napravio je prezentaciju za svoju tvrtku na CD-ju, ali tako kvalitetno, da se uopce ne kuži da je rađen u Swishu. Ja također koristim Swish, no nemogu reći da sam expert, no frend zbilja jest, jer kada sam vidio što je napravio pao sam na guzicu. :rolleyes: :rolleyes:
Flash je grub i sirov , to je..... a swish lijepo izgleda i tak easy use ...samo kažem ...actionscript mu je u kurcu, ne zna raditi u nivoima ( ZA CD prezentaciju je oke - ali inače se u te svrhe koristi Director - veliki tata od flasha) , i još koješta ...to ti je usporedba kao KIA i BMW manje više isto ali ipak nije.
cyberphere
29-04-2002, 23:34
Ovako!! Ja sam radio u swishu i rasturam ga ali mi je dosadio pa sam se bacio na Director koji je puno kompliciraniji ali polako guram! Ukratko u Swishu se može puno toga napraviti što se tiće animacije, ali scriptanje nikako!!!!
Daj kad nešto zgotoviš u tom directoru digni negdje da vidim, baš me zanima. Vidio sam svega dva-tri uratka i svi su mi izgledali kewl, animacije fine glatke ma super ...
ciril_stipsa
02-05-2002, 21:17
Evo ovaj se meni jako svidja (prvi)
http://surface.yugop.com/
cyberphere
02-05-2002, 22:05
da samo što je ta stranica rađena u shockwave-u a ne u swishu što je jaaakkkoo velika razlika
Ovo je strašnoooo ... dobro
ciril_stipsa
03-05-2002, 00:38
Nije radjena u Shockwave-u, nego u Directoru, a kako je sirMac izrazio zelju za radovima u directoru, sjetio sam se te stranice koju sam nedavno otkrio i koja mi se svidjela.
Inace Shockwave nije program, nego format koji Director izbacuje kao finalni proizvod. Ako hoces gledati puno uradaka, odes na www.shockwave.com
sorry... my bad. [admin, plz delete this]
Originally posted by basko
Ti stvarno nisi normalan ako misliš da je Swish nekakva zamjena Flash-a.
Swish nema 1/50 mogučnosti Flasha, zato molim te dosta o tome. xxxxx 12 ć :(
moze se editovat swish u flashu
samo ako uvezes swf fajl unutar flasha a ako ga hoces editovat ono boje zezanje fejdovanje etc onda napravi simbol pa importuj unutar simbola a tu mozes i cackat frejm po frejm javi mi sta si uradila
Flash rulez!!!!!!!!!!!!!!
Čitam već par tvojih postova i sve mi nekako fali par točaka i zareza, pa da mi sve sjedne na svoje mjesto :D
Probaj složiti neku suvislu rečenicu s točkama i zarezima da nam olakšaš čitanje.
sta ces slabo mi ide T@ckanje :) hehehheh
Uopce nemam problema, jedino kod malo vecih modifikacija ,uh.
Napravila sam pola seminarskog intro-a u swishu, dok je ostatak odradio Fireworks i Flash ;-)))...
Ma SWISH je za pocetak
Flash za "malo";) jace stvari, jedno i drugo se daju skombinirati ali bolje sve raditi samo u jednom programu jer ti uvik neki klinac zapne :mad: uf uf
a neistrazeno podrucje (director) cuo sam da je zakon samo sto isprid njega sidim ko neki tukac i neznam odakle da pocmen :p :p
Obadva su super,swish mogu koristiti početnici (i ja sam ga u početku koristio),a Flash je za (po mom mišljenju) malo iskusnije!
swish je ok za neki guba text efekt na brzinu, ali pred dobrim starim flashom se može sakrit..... swish izbacuje "preteške" .swf-ove u usporedbi s flashom.....
ma sviwh je pravi. moze sve i shto i flesh i ako nemas pojma u fleshu mozes napraviti dobru animaciju..
da, ali swish mi se čini kao idealan alibi za one lijenčine kojima se ne da učiti flash i onda forsiraju neke jednostavne swish efektiće na svojim jadnim stranicama... dobro je za početak, ali ako želiš nešto napravit pošteno, primi se motike i počni štihat po flashu
Originally posted by futuro
da, ali swish mi se čini kao idealan alibi za one lijenčine kojima se ne da učiti flash i onda forsiraju neke jednostavne swish efektiće na svojim jadnim stranicama... dobro je za početak, ali ako želiš nešto napravit pošteno, primi se motike i počni štihat po flashu
Tacno!!!
Originally posted by Hule_1
Tacno!!!
drago mi je da se slažemo...
Originally posted by cyberphere
Može se! Samo se one animacije koje staviš u SWISU malo razlikuju od onih u FLASHU pa ti slika(slike) ili tekst koji staviš u animaciju ostane, a sami efekti se malo poremete. Ja sam probao iz Swish "prebaciti" tj. swf datoteku ubaciti u Flash MX (6.0) pa se to dogodi. To ti je isto kao da napraviš flash animaciju u Flashu i ubaciš je u Swish.
Što se tiće prezentacije što sam napravio uploadat ću je na svoj server pa kome se downloada 1.5 MB neka pogleda što se može u Swishu. Sad trenutno sam prestao u njemu raditi i poćeo se baviti Flash-om!
Jesi li ti uploadao to na server?
Moram napraviti jednu prezentaciju pa me zanima "procedura" ;-))
Daj stavi link...
pa u swishu nemožeš doči do izražaja imaš samo par akcija tj efekata i to je to !!!!!!!!!
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.