View Full Version : Tekst...
Ovako imam stranicu sa nekim tekstom, npr. vicevima, kako da napravim, da mi netko tko posjećuje webstr. može napisati tekst, kliknuti npr. Submit ili Upload i da mi se to pojali na listi "viceva" kao si svi ostali... :zbunj:
Pomoću PHP-a, ASP-a...
Radi na istom principu kao i shoutboxovi koje svugdje srećeš. Te viceve onda includaš u stranicu. Ako se ne kužiš u to, teško ćeš to napraviti.
a jesi ga objasnio boli glava ... mislim, mene muči sličan problemček pa bi bilo jako od pomoći da neko pomogne (malo vishe) :grrrr:
Pogledaj pod Open Source Program i tamo ćeš naći Filipov shoutbox (naziva Teslabox) rađen u PHP-u. Takvih skripti ima mali milijun na hotscript i sličnim stranicama. Svako ubacivanje vijesti ili bilo čega drugoga na tvoju stranicu iziskuje malo više znanja.
Prvo ti treba PHP/ASP hosting (ima ih besplatnih, ja koristin portland.co.uk). Onda trebaš instalirati server za lokalno testiranje, o čemu možeš pročitati u webmajstori.net nwsletterima. Onda skini koji tutorial za učenje PHP/ASP-a pa počni učiti. Ili skini gotovu skriptu (kao Filipov teslabox) gdje ti je u kodu objašnjeno APSOLUTNO SVE, preradi i dignu na server. Onda pomoću FTP-a moraš na file gdje se pišu podaci (ili bazu) namjestiti pravilne CHMOD naredbe inače neće ništa raditi.
Eto to bi bilo to u kratko. Ali za skoru svaku rečenicu ovdje može se napisati roman. Kreni pa se vrati ako šta nije jasno. :)
zweistein
04-08-2003, 19:40
a) krivi forum (bilo je smješteno u HTML/CSS/JS forumu)
b) previše općenito pitanje (RTFM ljudi!)
Deleted iz očitih razloga...
Sorry kaj pitam, ali kaj bi to bilo RTFM? Nešto poput STFW?
zweistein
04-08-2003, 21:15
Originally posted by Tunder
Sorry kaj pitam, ali kaj bi to bilo RTFM? Nešto poput STFW?
STFW! :)
RTFM = Read The Fucking Manual (ovime sam mislio da procita FAQ i pravila ponasanja prije postanja :p)
Mislim da bi bilo dobro da pogledas/te http://www.netlingo.com/
Cisto informacije radi ...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.