View Full Version : XML i hrvatska slova?!
Molio bih Vas za pomoć malu...
Naime treba se za jednu knjiznicu napraviti admin stranica preko koje bi se mijenjale vijesti (aktualna dogadjanja) na naslovnoj stranici...
Rijesenje bi trebalo biti u PHP-u...e sad mene zanima kako bi vi rijesili na koje mijesto arhivirati vijesti koje bi se mogle dodavati, brisati, mijenjati....
Dali bi XML dobro dosao kao storage za ove stvari ?
I ima li lijeka hrvatskim slovima u XMLu ako je Vas odgovor DA.
Zahvaljujem!
Zašto ne koristiti bazu podataka, za nešto manje biti će ti dovoljna MS Access bazica, a ako će tu ipak biti više podataka onda preporučam korištenje SQL baze ... iako niti XML nije loš !
Originally posted by spyder
Zašto ne koristiti bazu podataka, za nešto manje biti će ti dovoljna MS Access bazica, a ako će tu ipak biti više podataka onda preporučam korištenje SQL baze ... iako niti XML nije loš !
Rijesenje bi trebalo biti u PHP-u, a Ti mu predlazes MS Access bazu :rolleyes:
Originally posted by jake
Rijesenje bi trebalo biti u PHP-u, a Ti mu predlazes MS Access bazu :rolleyes:
... i ??? Pa PHP može raditi s Access bazom koja će mu dobro poslužiti za nešto manje zahtjevan posao !
... i ??? Pa PHP može raditi s Access bazom koja će mu dobro poslužiti za nešto manje zahtjevan posao !
Imam ja pristup MySQLu....
ali ne vidim kako mi "baza" moze pomoci u spremanju vijesti od 4-5 recenica ? Zar ne postoji limit po pitanju unosa karaktera u polje baze?
zato sam mislio da bi bilo bolje uzeti flat-file, tipa XML, ali znam da XML pati od boljke zvane "hrvatska slova" :krele:
Pa ako možeš i znaš koristiti MySQL onda to i koristi !!! Ne vidim u čemu je problem !!!
Pa ako možeš i znaš koristiti MySQL onda to i koristi !!! Ne vidim u čemu je problem !!!
Nije mi jasno u koji tip polja ubaciti 5-6 recenica, koliko ja znam (a mozda ne znam sve) postoji limit od 255 znakova, ne ? :zbunj:
U koje polje da ja ubacim tih 5-6 recenica? :hmm:
http://www.mysql.com/doc/en/Column_types.html
nadji nesto za sebe
access ima memo polje di ide ako se ne varam 64k teksta a MSsqlserver može trpati u polja i puno veće fajlove i tekstove, vjerujem da je slično i kod mysql-a.
a xml može sadržavati i hr. znakove
{?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?}
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.