View Full Version : Dali je Visual Masters Plagijat, zaključite sami?
Postovanje
Vidim da je ovo prevrsilo svaku mjeru ... pa cu nastojati biti što kraći.
Vidim da se dotični gospodin pod alliasom "spider" hvali na veliko sa najnovijim dizajnom Visual Masters Internet Studia.
Za razliku od drugih .. nadam se da nećete izbrisati i moj post jer moj se temelji na konkretnim dokazima o plagijatu.
Naime ... Čim sam vidio "nove" stranice odmah sam prepoznao plagijat.
Graficki elementi sa Visual-Masters.com posudjeni su od stranica Internet Studia u Splitu NetMedia d.o.o. u kojem inace radi moj brat (stranice NetMedi-e su na internetu vec oko 3 godine sa sadašnjim dizajnom).
Evo pa vi sami zakljucite dali je plagijat ili nije (po meni je):
http://www.netmedia.hr (http://www.netmedia.hr)
http://www.visual-masters.com
NAPOMENA: Za promjenu pokušajte napraviti nešto svoje
Iskreno se ispričavam ukoliko sam na bilo koji način povrijedio originalnost NetMedije, ali to uopće nije bila namjera. Iako osobno nikad nisam vidio NetMedijine stranice do sada. One grafičke elemente marketing, izrada stranica i dizajn sam našao na net-u ni sam više neznam koji je to točno site bio, mislim da sam ga našao preko webmajstori.net kataloga u sekciji grafika.
Dizajn nećemo mjenjati i gotovo. I dalje smatram da VisualMasters nije plagijat, već jedna velika slučajnost.
Ali sad ga tek moras mijenjati! Tj. barem slikice. Jer ja ti osobno ne bih dozvolila da drzis te slikice gore, bez obzira na to kakve tvoje namjere bile. Te slike su neke vrste vizualni identitet netmedije i ako ih ti isto imas, stvaras konfuziju. Makni ih prije nego sto se zakuha.
Ok .. kako god ti kažeš, ali što se mene tiče ja sam mišljenja kao i Višnja:
Ovo je fakat na granici.
Naime, dizajn nije slican (osim fonta, no fontovi su uglavnom freeware)
A i ove slike, ziher su uzete s nekog free photo stocka i to nije strasno.
Ono sto postavlja sumnju jest kolika je sansa da dvije dizajnerske firme za iste stavke uzmu iste slike.
Po meni - to ne moze biti slucajnost. Jedna, dvije, ajde - no ja imam postulat da vec tri ne mogu biti slucajnost.
sa topica:
http://www.webmajstori.net/forum/showthread.php?s=&threadid=366&perpage=15&pagenumber=2
stotine tisuća i milijuni sličica kolaju webom. Teorija vjerojatnosti kaže kako je šansa da se iste 3 slike pojave na dvije početne stranice (i još k tome obe iz Hrvatske) vrlo blizu nuli.
Ako u tu vjerojatnost dodamo boju pozadine i vrlo sličan tekst uz slike....
Velika slučajnost ? Trebalo bi to strpati na plagijat.org pa neka tamo to razluče.
Po meni i dalje to nije plagijat. Pogledajte malo po netu pa vidite koliko site-ova ima s plavom pozadinom. Ni na kraj pameti mi nije nekoga kopirati jer na taj način blatim VisualMasters ime.
Također i dalje tvrdim da je NetMedia i VisualMasters samo slučajnost.
marko.radelic
19-02-2002, 00:29
Originally posted by spyder
Po meni i dalje to nije plagijat. Pogledajte malo po netu pa vidite koliko site-ova ima s plavom pozadinom. Ni na kraj pameti mi nije nekoga kopirati jer na taj način blatim VisualMasters ime.
Također i dalje tvrdim da je NetMedia i VisualMasters samo slučajnost.
Ok neka je slučajnost, ali radite u istoj zemlji, obračate se istom tržištu i imate ISTE tri slike.
Ako ništa drugo radite budale jedni od drugih. I oni od vas i vi od njih dok god to imate... Neka netko makne jer ste smiješni :)
ciril_stipsa
19-02-2002, 01:40
Plagijatore mrzim, prezirem, utjelovljuju sve sto ne podnosim. Jos vise mrzim kad netko plagira i kaze kako je to slucajnost, kako pojma nije imao, a upravo to radis, dragi Spyderu.
Kazes da nikad nisi vidio njihove stranice? A zasto onda imas slike upravo s njihove stranice? Mogao si se malo bolje potruditi kad si ih izrezivao i nitko ne bi skuzio. Kako si ti ustvari lijeni plagijator, malo ostrije oko odmah vidi da su slike skinute tocno sa netmedije, a ne nekog sitea gdje se mogu skinuti free. Pogledajte ruku sa globusom na netmediji; uz tu sliku pise Internet prezentacija i marketing, a slova su slijepljena uz sliku. Na istoj slici kod naseg plagijatora zbog nespretnog izrezivanja vidi se rub slova p. Ovo si mogao prepraviti, ali nisi i to te je izdalo. Iznad slike sa cvijetom na netmediji pise design tako da slovo g prelazi do pola u sliku. Ako nisi nikad vidio te stranice, zasto se na tvojoj slici vidi donji dio slova g?
Uz to stavis cinjenicu da se natpisi uz slike tocno podudaraju s natpisima kod netmedije i dobivas nepobitne dokaze o plagijatu.
Case closed.
marko.radelic
19-02-2002, 01:57
Istina, slike su ukradene sa Netmedie.
Dr. Watson
cirilu nište neće promaknti. To se zove educirani dizjaner :)
spyder, mislim da češ morati naći neki site koji nitko od nas još nije vidio pa ga skopirati :)
You know something about the truth? The truth will set you free!
Dokazi su nepobitni. Spyder, ili namjerno ne govoris istinu, ili nemas pojma sto ti rade ljudi iz tima. Napravi nesto oko toga. Jer ovaj thread nece nestati s ovog sajta.
Opet ja
ciril_stipsa je stvarno predocio bolje dokaze od mene .. ili ti ga nepobitne .. svaka čast .. imaš oko za detalje.
Ja sam više gledao općenito. Slike, pozadine i tekst ..
Još jednom obratio bih se dotičnom gospodinu spyderu.
Molio bih Vas da se potrudite napraviti nešto svoje pa makar bilo i lošije.
Na ovaj način trošite resurse ovog foruma i ljudi gube vrijeme ocjenjujući Vaše stranice, a izgleda po prijašnjim postovima na nekim od foruma da se vidi da ste skloni plagiranju.
Ovdje se ocjenjuje dizajn, inovativnost i sl, a ne umjeće tko će napraviti bolji plagijat :)
Bog
Dosta je da pogledaš reference:
- globirc: hrpa zastava bez linkova (osim hrvatske koja ima hrpu "page cannot be found"
- averi/blade koji je danima down (a osim toga služi za prodaju nelegalnih proizvoda)
- i naravno - sami sebi su referenca
A sebe nude kao primjer profesionalnosti.
Evo kad svi pricaju o Netmediji da se i Netmedija malo oglasi...:)
Draga Gospodo iz Vizual Studija -
Evo na temelju ovoga posta, mi u Netmediji smo zakljucili da
mozda bi smo trebali uvesti tecajeve za dizajn i slicne usluge koje pruzamo, naravno vi bi svakao imali prednost s obzirom da ste tako jasno pokazali koliko Vam se svidaju nasi radovi.:)))
naravno sve materijale proizasle iz tecajeva cete moci koristiti
u vasim buducim "podvizima"...:)))))
a i nas glavni dizajner ovdje kaze da ce vam rado poslati nas buduci dizajn kad bude gotov, tako da se ne mucite ovoliko
sa save-anjem slika, nego ono da imate gotov psd file pa eto.:)))
stvarno katastrofa..
ja bih se poklopio i nikada vise nebih ni pogledao a kamolio startao jedan html editor..da ne govorim o grafickim programima.
Nego ovi iz visual mastersa, uzmite racunala i bacite ih u Savu.
pozdrav
::thebos::
19-02-2002, 14:31
I vi ste mi neki VISUAL MASTERI zar nemožete napraviti neki svoj vlastiti design, pa ipak ste vi neki web studio ili to samo glumite. Kad napravite vlastiti auteneični design onda se javite. Koji vam je to već put da ste iskopirali neke stranice peti ili šesti put. Vi ste najobićniji VISUAL PLAGIJATERI :mad:
19-02-2002, 14:49
Svaka ćast ciril_stipsi koji ima oko sokolovo i sve vidi, a ti spyderu probaj plesti paukovu mrežu umjesti izrade web stranica!! :D :D
sjetite se kad sam vam jos ja rekao da mi je slika poznata, prepoznata :D:D:D
Ok, ok maknuti ću slike, jer neželim da site bude plagijat, iako i dalje tvrdim da nisam "pokrao" NetMediju. Slike, i dalje ponavljam, sam našao preko webmajstori.net kataloga.
Dizajn stranica sigurno nećemo mjenjati ...
Nakon što ljudi pročitaju ovaj topic .. sumnjam da ćete zaraditi novaca od Visual Masters studia, čak ja mislim da neće doteći za obnoviti domenu.
Moj savjet za uspjeh Vam je .. lijepo otkazite visualmasters.com domenu, registrirajte novu domenu, registrirajte se kao neka druga osoba na ovom forumu pa imate bar nekakve šanse za zaraditi koju kunu ..
Inače piši propalo ..
btw, jutros kad sam nazvao brata na posao i rekao mu za plagijat, vijest je objavio u cijelom poduzeću. Svi su se dobro našalili ili ti ga sprdali na račun Visual Masters Studia.
Aj bog
..... sad su još i webmajstori krivi. Svakim pokušajem izvlačenja samo se još više ukopavaš.
Na slikama se jasno vidi da su izrezane sa site-a. Misliš da su svi ovdje ćoravi i maloumni?
P.S. Maknut ćeš slike? Čije su sad na redu?
Više neću odgovarati na postove vezane za VisualMasters Studio.
Ja sam svoje rekao i više nemam ništa za reći bez obzira na Vaše komentare. No i dalje ponavljam, VisualMasters NIJE PLAGIJAT.
P.S.
Sinisa zašto bih rekao da su webmajstori.net krivi. Ja sam samo rekao da mi je njihov katalog pomogao da nađem slike, jer to je bio neki servis gdje se besplatno može dobiti svakojake fotografije.
Ajde Spyder, kad tvrdiš da niste plagijatori stavi prvi dizajn ponovno na net, na bilo koju adresu pa da provjerimo istinu.
Haj'mo se svi lijepo ispričati Spyderu što smo ga optužili za kopiranje tuđih stranica i ideja. Zaista to nema smisla.
Čovjek nam je sve lijepo objasnio, i što ga još imamo maltretirati.
To je bila njegova originalna ideja i točka.
Zapravo, najbolje da na cijelom web-prostoru ostavimo samo njegove stranice. Tako ćemo 100% biti sigurni da ga nitko više neće optuživati ni za što.
Hoćemo li zaključiti thread ?
Originally posted by sinisa
...
Hoćemo li zaključiti thread ?
moglo bi se
19-02-2002, 20:59
Spyder kako možeš reći da si slike našao negdje drugdje kad se točno vidi da ti se na slici cvijeta vidi dio od g od Design na slici netmedije pa se nemoj izvlačit i nemoj sr** :mad: :mad:
Ja sam inicirao ovaj topic te bih zamolio sinisu da ga zatvori.
Plagijator je raskrinkan ..
Nadam da nece gubiti vise nase vrijeme i resurse foruma webmajstora.
Idemo dalje ..
a koliko sam vidio, NETmedia ima dvije slike od tog cvijeta ili sto li je vec.. i na jednoj nema ostatak slova g.. pa kako to da si ti slucajno nasao bas sliku na kojoj ima taj ostatak..
Uostalom kako se mozete zvati nekakvim web studiom.. kad ionako izgleda da si jedina osoba koja se predstavlja pod imenom
visual masters.. jer cudno da se bas nitko drugi iz tog tvog tima nije zatekao na ovome forumu.. a nema niti nikakve informacije na samom siteu..
"Pri izradi većih siteova koristimo ASP tehnologiju"
a ovdje na forumu kazes kako si tek poceo malo sa asp-om..
daj zatvori taj bijedan site, jer ovaj put si stvarno pretjerao.. uostalom, napravi si home page pa na njemu pruzaj nekakve design usluge, ali nemoj tu glumiti nekog profica, jer si sa nekog warez sajta, ili od lokalnog pirata nabavio photo shop i ms frontpage :mad:
RASPRAVA ZAVRSENA ! :)
Oh jake vidim da si USA dolutao u Crnu Goru ;-). Da razčistimo jednu stvar, ja sam od cijelog VisualMasters Studia jednini aktivan na ovom forumu, te radim dizajn i pomalo se učim programirati u ASP-u.
VisualMasters Studio JE profesionalan studio jer ima iskusne programere (nisam taj). Evo jedan naš najnoviji rad je kompletno e-commerce riješenje, koje ćete za par dana moći vidjeti link na stranica VisualMasters Studia, koji smo radili za jednu tvrtku.
Osim toga, posao ide, svaki tjedan dobimo barem jednu narudžbu, a zadnja je evo da napravimo bannere jednoj tvrtci kojoj neću reći ime (ne još).
Tek smo 2 mjeseca online, a posla imamo ko' u priči ... mislim da sve to govori. (Klijenti su i više nego zadovoljni)
kao prvo da odgovorim u vezi ovog sa crnom gorom.. to sam stavio iz sale zbog jednog frenda.. a uostalom znas odakle sam i gdje zivim..
i daj prestani vise tu seruckati o tome kako ste vi profesionalan tim, a neznate napraviti vlastiti site, nego kopirate od raznih sajtova... uostalom, ikmas jake radove za pokazati.. globirc koji je sklepan za nekih 10 min.. te onaj piratski sajt ili koju racku vec je.. a te fore, pokazat cu vam ovo za tjedan, dva.. prodaj nekom drugom, jerbo sam se nagledao na netu klinaca poput tebe koji obecavaju brda i doline a onda kada treba pokazati rad, nadju sto nacina za izgovor..
Spyder, kako te nije sram. Kradeš i onda već danima tvrdiš da smo svi mi gluhi, ludi i slijepi, a da si ti oličenje profesionalizma.
Da ne bi!
Thread završen.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.