View Full Version : dnevna tečajna lista
evo skripte koja če prikazivati dnevnu HNB tečajnu listu za dolare, funte i ueore.
Možete proširiti broj valuti tako da dodate oznake valute u niz koji sadrži željene valute (sve je označeno uz popis oznaka svih mogućih valuta)
skriptu u akciji možete vidjeti na
http://www.vidi.hr/zg-zg/tecajna/tecaj.php
a ovaj file preimenujte u tecaj.php umjesto tecaj.txt
i imat ćete svoju tečajnu listu na siteu svaki dan!!!
evo sredio sam novu verziju iste skripte. sada si možete odmah preračunavati iz kuna u neku valutu i obratno, prati se stanje valute - da li je vrijednost pala ili narasla nasprem jučer...
nažalost sourca nema. Ako nekog zanima nek se javi pa čemo se dogovoriti.
link
http://www.vidi.hr/zg-zg/tecajna/tecajna.php
cyberphere
27-03-2002, 21:51
Ja imam jedno pitanje! Smijem li ja koristiti source kod koji si stavio i sam napraviti preračunavanje valute?? Hvala
nemoj se gnjaviti. čeka te na mailu cijela skripta koja preračunava valute.
cyberphere
28-03-2002, 19:34
Hvala! :D
Jesi dobio zip?
Meni je vratio mail. Kak ti da sam spamer
cyberphere
29-03-2002, 00:52
Jesam! Dobio sam ga. Još jedanput hvala
bog Kongi ...
Reci mi dali je free za koristiti ovaj dio dio tecajne liste koji gleda odnos pojedine valute (verzija 2 konvertera i tecajne liste) i usporedjujuci prikazuje strelice dali je valuta isla gore, dole ili je ostala ista ...
Ako je free molim te posalji mi na mail:
ivan@split.info
Hvala
nema bada.
Samo da ga složim, napišem kretke upute oko instalacije i to je to.
Zauzvrat tražim jednino da ne mijenjaš ništa u skripti, uključujući i komentare u kojima se nalaze informacije o autoru skripte (meni :))
Želiš verziju sa slikom umjesto gumba ili onu sa html gumbom?
Ovaj sa slikom radi samo na IE-u, a ova sa gumbom bi trebala raditi u svim novijim browserima (nisam testirao na starim verzijama).
Jedini bad u skripti je da se mora svaki dan barem jednom pokrenuti da bi uzela nove podatke, tj. moraš imati barem jednog posjetitelja dnevno.
AKo naletiš na neke bugove javi ih ovdje.
ma oke .. ne treba biti slicica za to preracunaj ...
hm .. moram imati bar jednog posjetitelja dnevno .. a zasto to nebi tu stranicu stavio u cronjob pa nek se pokrene sama jednom dnevno i to je to?
Ajde ne trebas se lomiti s upustvima i sl .. salji sto prije mozes ..
Mjenjati cu mozda layout ali u source-u necu mijenjati komentare i to o tebi kao o autoru
mail imas pa salji da to analiziram i slozim veceras .. thanks ..
hm hm :mad:
Eto malog bugića.
Ovi na hnb-u nisu pre ažurni što se tiće liste. Trebali bi ju stavljati svaki dan osim vikenda, ali nema je niti u ponedjeljak. To je razlog zašto sam i koristio bazu za to. Tako da od petka do utorka nema točne liste uz ovu skriptu
pa to je okej tako bi i trebala najbolje raditi
jer ako oni ne stave .dat listu za danasnji dan
(npr) onda prikazuje od dana prije tj ..
onaj tvoj posjet bi trebao napraviti update u
bazu s novim informacijama te ako nema liste
za taj dan neka koristi podatke od dana, dva ili
vise prije kada je ta .dat lista bila dostupna ...
aj pliz dodji na irc.carnet.hr (kanal #webmajstori)
ak ti nije tlaka :)
cu
ma preferiram ICQ ili IRC jer cekanje odgovora na Forumu me ubija :)
Ako ti je drazi ICQ od Foruma moj UIN je 127951444
danke primio .. radi
http://www.split.info/tecaj/
Pa kad integriram u sajt ako budem imao jos pitanja ili koji problem javim se ..
bog
hm, tamio u glavnom procesu si iskomentiraj ona dva reda koja govore iz čega se vade podatci
iz baze
iz fajla
Čim nastanu problemi samo javi
Originally posted by Kongi
hm hm :mad:
Ovi na hnb-u nisu pre ažurni što se tiće liste. Trebali bi ju stavljati svaki dan osim vikenda, ali nema je niti u ponedjeljak.
Trebalo bi ih pitati ali čini mi se da ponedjeljkom nema tečajne liste. Pažljivi čitatelji novina će primjetiti da je niti u novinama nema.
da, istina.
ALi zato postoji baza koja sprema stanja pa to nije bad.
Bok,
Pročitao ja sve što gore piše pa me zanima gdje će se moći skunuti ta scripta?
Ako se neće moći skinuti bi li mi je njen vlasnik mogao poslati na mail. Pročitao sam sve sto piše, da ne smijem mjenjati nista a ako mjenjam da pitam i td........
mail je: damir.robeli@fsb.hr
Hvala i pozdrav!!
nažalost, skripta se neće moći nigdje skinuti
Trenutno riješavam neke probleme u njoj, a nakon toga će postati dio paketa skripti za prikaz servisnih informacija (tečajna lista, vozni redovi tramvaja, buseva za hr gradove, prognoze vremena za hr gradove, horoskop dnevni i tjedni)
Paket nažalost neće biti free.
Možeš skinuti free verziju skripte (prvi post)
Echo je dobio tecajnu free jer je uz nju napravio i dodatnu nardudzbu.
kako ide ona stara
"plati pa se rugaj"
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.