PDA

View Full Version : kupovina domena

niox
16-05-2003, 23:57
gdje je najbolje kupovati .com i .org domene

niks@
17-05-2003, 00:00
Originally posted by niox
gdje je najbolje kupovati .com i .org domene

www.promo-media.hr :grem:

tin
18-05-2003, 23:55
www.webmajstor.biz

www.webmajstor.net/upute.html

TheRazorsEdge
08-06-2003, 10:54
Ne zelim nikoga uvrijediti ali upravo ova 2 gore navedena izbjegavaj.

1. Promo-mediju iz razloga što postavljaju ime vlasnika domene na sebe (a ne na onog tko je zaista platio domenu), a to u slučaju bilo kakvog spora nije dobro jer nemas nikakva prava nad domenom prema pravilima ICANN-a. Prava nad domenom pripadaju navedenom registrantu, a to je svaki puta Promo-media. Ipak, molim g. Crnkovica da se izjasni o tome pitanju i da me razuvjeri ako ova moja izjava nije točna.

2. Webmajstora ti ne bih preporucio, jer mi se (iako se tip trudi)
ipak čini neiskusan (koliko čujem nije ni punoljetan), te nema registriranu firmu uz sebe. Dakle, mogućnost prevare velika.

Preporučio bih ti sljedeće:
1. registriraj je sam ako znaš i umiješ (npr. na Godaddyu) i ako imas kred. karticu naravno.
2. registriraj je preko poznatih hrv. hosting firmi, ali koje kao registranta stavljaju tvoje ime, a ne svoje (Avalon, Croadria, Plus itd.).
3. u krajnjoj nuždi, registriraj je preko Regice (www.regica.net).
To je dio Croadrije, i svoj posao obavljaju vrlo profesionalno glede registracije domena.

PS: Imas i jedan dobar hrv. site koji se bavi pitanjima domena pa možeš i tamo potražiti odgovor. Adresa je www.domfolio.com .

x_sin
12-06-2003, 10:49
Trebao bih pomoć iz područja domena.Znam da će pitanje biti totalno početničko ali me zanima kako mogu dobiti mjesto na nekom serveru i kako dobiti domenu .com ili .hr te koliko košta, ne treba mi puno mjesta max 10 mb.Zahvaljujem unaprijed na svakoj pomoći

tin
12-06-2003, 12:59
Originally posted by TheRazorsEdge
2. Webmajstora ti ne bih preporucio, jer mi se (iako se tip trudi)
ipak čini neiskusan (koliko čujem nije ni punoljetan), te nema registriranu firmu uz sebe. Dakle, mogućnost prevare velika.
Preporučio bih ti sljedeće:
1. registriraj je sam ako znaš i umiješ (npr. na Godaddyu) i ako imas kred. karticu naravno. I jedni i drugi su reselleri od WWD-a i jedni i drugi imaju njihov "web shop". Dakle, nema veze da li je netko punoljetan ili nije, to ide sve preko njih.

futuro
12-06-2003, 13:55
Originally posted by x_sin
Trebao bih pomoć iz područja domena.Znam da će pitanje biti totalno početničko ali me zanima kako mogu dobiti mjesto na nekom serveru i kako dobiti domenu .com ili .hr te koliko košta, ne treba mi puno mjesta max 10 mb.Zahvaljujem unaprijed na svakoj pomoći

Za mjesto na serveru trebaš kontaktirati neko hosting poduzeće (domaće ili strano), a možeš koristiti i besplatan prostor koji mnogi nude (uz reklame, popupove i sl.), kao i besplatan prostor tvog ISP-a (dobar izbor za početnika, nema suvišnih reklama i ostalih gluposti).
.com domenu možeš registirirati npr. kod regice (http://www.regica.net) ili preko nekog drugog hosting poduzeća. Ukoliko se odlučiš na kupnju prostora na serveru, dobit ćeš besplatno .com (.net, .org) domenu.
.hr domene su besplatne, ali su rezervirane samo pravnim osobama (čitaj: poduzećima), udrugama i sl.

TheRazorsEdge
12-06-2003, 15:05
Tin, tko je reseller od WWD-a? Koliko ja znam, WWD je u vlasništvu GoDaddya.
A stvar punoljetnosti je vrlo važna jer nekoga tko nije punoljetan ne možeš tužiti u slučaju prijevare.

X_Sin:
.hr domena je besplatna ali je registrirati mogu samo pravne osobe. Fizičke osobe mogu registrirati .com.hr (cijena 180Kn godišnje) - više info na www.dns.hr .

com/net/org domene mogu registrirati svi, po cijeni koju odredjuju registrari ili njihovi preprodavači. Cijena im se kreće od 60 do 120Kn godišnje (prosječno).

x_sin
12-06-2003, 15:37
Hvala vam na pomoci puno

tin
12-06-2003, 17:22
Originally posted by TheRazorsEdge
Tin, tko je reseller od WWD-a? Koliko ja znam, WWD je u vlasništvu GoDaddya. Ja bih prije rekao da je obrnuto, jer je WWD na popisu...(click) (http://www.icann.org/registrars/accredited-list.html)

TheRazorsEdge
12-06-2003, 19:31
Tin, vidi se da si jos mlad i neiskusan. No s obzirom na tvoje ambicije, siguran sam da ces daleko dogurati.

Ipak, samo da te informiram, WWD postoji tek 2,5 godine:
Registrant:
Wild West Domains
14455 North Hayden Rd
Suite 219
Scottsdale, Arizona 85260
United States
Registered through: WWDomains.com
Domain Name: WILDWESTDOMAINS.COM
Created on: 22-Aug-00
Expires on: 22-Jul-12

dok GoDaddy postoji pune 4 godine:
Registrant:
Go Daddy Software, Inc.
14455 North Hayden Road
Suite 219
Scottsdale, Arizona 85260
United States
Registered through: Go Daddy Software (http://www.godaddy.com)
Domain Name: GODADDY.COM
Created on: 02-Mar-99
Expires on: 02-Mar-12

Primjetit ces iste adrese.

Isto tako, pogledaj logo na ovoj stranici:
https://www.wildwestdomains.com/pl_transition.asp?isc=&se=%2B&from%5Fapp=

Primjetit ces da pise "Godaddy's sister company" sto u principu znaci da je WWD u vlasnistvu Godaddya.

PS: Sto se tice liste ICANN accredited registrara, ne znam na sta si tu mislio, ali i GD i WWD su tamo navedeni?

Uglavnom, that's it.