PDA

View Full Version : online WYSIWYG editor (moje izrade)

Kongi
14-02-2002, 03:18
eto danas sam malo pokusirao sa internim funkcijama internet explorera i evo što sam do sada složio.

http://www.vidi.hr/zg-zg/proba/editable.htm

radi se o HTML editoru WYSIWYG karaktera.

Upišite neki tekst u veliku plavo obrubljenu kutiju i uredite ga sa opcijam ispod nje. Sve što želite promijeniti morate prvo označiti u tekstu koji ste upisali.

Isto tako morate označiti neki tekst ako ga želite pretvoriti u link ili sliku.

Nakon što ste završili kliknite "stvori stranicu" na samom dnu i
eto vaše HTML stranice (pogledaj source)

Idealna shema za forume jer ne breaka se kada mu upišete bilo koji kod (uključujući i HTML)

Igrajte se i recite što mislite

spyder
14-02-2002, 09:22
ne radi !!!

kruhek
14-02-2002, 09:34
meni radi, no nest radi

sve ok, lijepo, ali nisam uspio sliku ubacit, nisam geldao kôd da sad raspisem o tome i jos jedna stvar kad se pritisne enter napravi dva \n\n a ne jedan (shift+enter pali :-)) al ipak, dalo bi se to jednim uvjetom, znas kakvih sve korisnika ima :D

superscript u subscript ? ima smisla ?

Kongi
14-02-2002, 15:20
što se entera tiče, isto kao i u DW-u kada ga stisneš ubacuješ novi <p> tag tak da prelazi u drugi red ispod teksta a shift+enter je <br>.

Što se slika tiče, moram priznati da niti meni nije proradilo, ali nisam probao sa http:// adresom već lokalnom c:/

Inače, prvo moraš označiit neki tekst i onda umjesto njega ubaciti sliku (zapravo da bi bilo što napravio moraš prvo označiti neki tekst)

Da malo objasnim o čemu se radi.

Ovo je primjena MSHTML funkcija, tj IE iznad 5.5 ima u sebi već gotovi html editor koji možeš uključiti na više načina. Možeš ga uključiti na cijol straniciu tak da ti korisnik može izmjneniti cijeli site ili možeš uključiti editiranje samo na nekim elemntima.

Da ne duljim pogledajte source stranice u kojoj unosite tekst i bit će vam jasno kako to šljaka.

Inače ako nekog zanima više o ovoj temi odite na
www.msdn.microsoft.com

pa tamo Library -> HTML and DHTML -> pa nađite MSHTML
Ima dosta o ovoj temi, od tutoriala do tehničkih gluposti

E da, za NN ne radi ništa :-)