View Full Version : Kako napraviti anketu?
Kako da napravim anketu sa grafom?
Pretpostavljam da vas jedno...60% to zna,
pa da vas čujem.
Da bi napravio anketu trebaš koristiti neku od serverskih tehnologija. Mislim da sam negdje na netu našao na hrvatskom jeziku objašnjeno kako u ASP-u napraviti anketu.
Više se ne sjećam koji je URL stranice, zato ti uzmi Google u ruke :) i traži
Jedan od načina je da imaš na svom siteu bazu sa tablicama Pitanja i Odgovori. Iz te baze učitaš odgovarajuće pitanje i njemu pripadajuće odgovore. To prikažeš unutar [form] taga tako da vrijednosti odgovora budu upisane u "value" od [input type="radio"].
Dakle, na formi bi to izgledalo ovako:
[ input type="radio" name="Odgovor" value="da" ]
[ input type="radio" name="Odgovor" value="ne" ]
Na kraju postaviš jedno dugme "Glasuj" koje će uraditi submit forme. Naravno action svojstvo forme mora voditi na stranicu koja će te rezultate sa Request.Form metodom preuzeti, zapisati u bazu i prikazati rezutate. Rezultate možeš samo ispisati u postocima (samo za svaki odgovor podijeli broj glasova / ukupan broj glasova), a možeš i grafički slikama. Dužinu slike (npr. svojstvo width za horizontalni dijagram) nek ti bude proporcionalno broju glasova.
Ne znam jesam li bio jasan, ako ti još nešto nije jasno upitaj ponovo :D
Da bi shvatio ovo o čemu govorim moraš prethodno općenito poznavati:
1. Pretraživanje i čitanje rezultata pretrage iz baze i upis zapisa u bazu (u ASP, JSP, PHP, ovisi gdje su ti stranice)
2. Što je to [form], Request metod, [input] tag itd.
A ako ti se ne da peglati otiđi na www.hotscripts.com :rolleyes: , ima dosta besplatnih anketa. A možeš im i pogledati kod da vidiš kako to otprilike ide.
Ma idi na www.pollmonkey.com ... primjer mog korištenja imaš na www.croaa.com
Odlična stvar.
Pogledao sam onaj monkey,
ok, dali postoji neki alat ili programčić
za lagano rađenje anketa . Npr. ja sve
editiram i na kraju mi on ispiše script.
Pa to ti i je najlakši mogući način;) . Ja osobno ankete pravim na www.sparklit.com. Ne znam kako monkey funkcionira, ali kod Sparklita ti sve editiraš i on ti ispiše kod.
Originally posted by adrian
Pa to ti i je najlakši mogući način;) . Ja osobno ankete pravim na www.sparklit.com. Ne znam kako monkey funkcionira, ali kod Sparklita ti sve editiraš i on ti ispiše kod.
Daj ljudi nemojte biti u zabludi. Ti na Sparklitu ne radiš ankete, već sustav sam izgenerira anketu i tebi samo pošalje HTML kod kojeg trebaš staviti na stranicu.
Originally posted by spyder
Daj ljudi nemojte biti u zabludi. Ti na Sparklitu ne radiš ankete, već sustav sam izgenerira anketu i tebi samo pošalje HTML kod kojeg trebaš staviti na stranicu.
Točno, pitanje je bilo kako napraviti anketu, a ne kako postaviti tuđu :mad:
Ima i još lakši način: Platiš nekome da ti je postavi i ti ne moraš prstom mrdnut.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.