PDA

View Full Version : Slika umjesto flash animacije

futuro
07-05-2003, 01:05
Evo jedan problemcic....

Kako bi se moglo (i da li se uopće može) napraviti da kad korisnik posjeti neku stranicu koja sadrži flash animaciju, a nema instaliran flash player, umjesto te animacije prikaže neka slika?

nidzho
07-05-2003, 02:08
U Dreamweaveru postoji JavaScript behaviour "Check for plugin", koji provjerava da li je odabrani plugin instaliran na računalu, pa redirecta ovisno o tome.

Pokušavao sam skemijati to sa layerima da izbjegnem redirekciju, ali ako Flash nije instaliran na računalu u IE-u se otvara warning dijalog za instalaciju Flash ActiveX kontrole.

Moguće je pokupiti rezultat te funkcije za provjeru iz nekog nevidljivog frame-a, pa onda generirati sadržaj ovisno o tome da li je Flash instaliran ili nije, ali to bi usporilo učitavanje stranice i opet se svodi na isto...

e1
07-05-2003, 09:02
2 layera? Prvi - donji - sadrži sliku, drugi iznad njega flash. Ako nema flasha vidi se ispod slika.

nidzho
07-05-2003, 11:27
Originally posted by e1
2 layera? Prvi - donji - sadrži sliku, drugi iznad njega flash. Ako nema flasha vidi se ispod slika. Ali u IE-u će, ovisno o sigurnosnim postavkama, iskočiti dialog za instalaciju Flasha.
A i nisam baš siguran kako drugi browseri renderiraju ActiveX objekte koji nisu instalirani?

e1
07-05-2003, 15:46
jel moze ovo pomoch? (http://www.dithered.com/javascript/flash_detect/index.html)

futuro
07-05-2003, 17:24
Originally posted by e1
jel moze ovo pomoch? (http://www.dithered.com/javascript/flash_detect/index.html)

Ovo još nisam isprobao, ali mislim da bi moglo raditi. Svakako hvala svima na trudu, a ako ima netko još kakvu zamisao neka slobodno napiše.

SupaDucta
14-05-2003, 03:36
Imaš u attachmentu Macromedijinu ekstenziju za DW MX koja ti insertira Flash HTML.

Pri Publish-u u Flashu mu zadaš da ti generira SWF, HTML i GIF ili JPEG.

Odeš u DW, Object panel... Insert... Media... Flash HTML i pogledaj kôd. Provjerava ima li Flash plugin instaliran, ako ima učitava, ako nema učitava onaj JPEG iliGIF ovisno što si mu zadao.

Mislim da je to TOČNO što ti treba.

Nema nikakve redirekcije, učitava ti samo alternativni image.

futuro
02-06-2003, 00:25
Eto, napokon sam došao do onog dijela projekta gdje je trebalo ubaciti ovu skripticu i moram priznati da radi upravo onako kako sam to želio. Puno hvala supaducti na ukazanom extensionu i svim ostalim koji su pokušali pomoći svojim zamislima.

SupaDucta
02-06-2003, 09:16
:)