PDA

View Full Version : pws,php

chizzzzo
04-05-2003, 19:37
dobro...upoznajemo se dreamweaver i ja...tako polako i dojdem do dio sa dinamika u web stranici i nesto instaliram pws za winjdoz 98,,pa dojdem da treba za aplikaciju php,coldfusion ili sto tretje....odaberem php jerbo netko rece da to zve fino radi bezplatno,,,i zkinem zi paket PHPDev 3 sa Apache i MySQL 3.23 bazom...pa mi se iznad mozak upali lampica trebam li ja uopce sve to ili se nesto iz taj paket koristi umjesto personal web server koji instalirah prije vec...i sad necu da otvaram tah paket prie mi netko odgovori...tocka...da ne bih zaj.... tvar

gad
04-05-2003, 19:51
apache je web server kao i pws. apache je kao bolji.

shola
25-09-2003, 12:25
Osobno ne volim PWS (neki osobni problemi), pa sam si instalirao Apache i PHP. Instalacija traje cca 1-2min, ovisno koliko ti treba za copy&paste. Kratkim editiranjem apache conf-a php radi bez problema. Jedino što Apache na Win98 ne možeš strpati u tray već ti pluta kao MSDOScommand prozor :(
S obzirom da za web koristim Dreamweaver, provjerio sam i bez problema Apache, PHP i MySQL rade sve u 16 :)

Ali Apache ti uopće nije obveza, ako već imaš preinstaliran PWS...

kristijan
19-11-2003, 00:16
Originally posted by shola
Kratkim editiranjem apache conf-a php radi bez problema.
Kazes kratkim,vjeruj mi zna se to ponekad i oduziti,mada mi se Apache osobno svidja i koristim ga.

shola
19-11-2003, 08:38
Originally posted by kristijan
Kazes kratkim,vjeruj mi zna se to ponekad i oduziti,mada mi se Apache osobno svidja i koristim ga.

Apache na Win98? Lupiš install i gotovo. Sam Apache se neće instalirati kao service (Win98) i vrtiti će se u svom prozoru, a sa njime dolazu gotove batch datoteke za pokretanje i shutdown servera. Dakle, ne vidim u čemu je problem. Dodatna pegla je jedino manualno upisivanje 'localhosta' i root-a...

PHP? Pa sad, ovisi koliko čovjeku treba za copy/paste operaciju :)
Kako vjerujem da će taj Apache raditi čisto lokalno za podršku serverskih skripti, najpametnije mu je php instalirati kao CGI, a ne kao modul.
Problem ekstenzija? Pitanje je hoće li ih uopće koristiti... Dodatna muka je ukazati serveru da od sada gleda i 'index.php', a ne samo .html ekstenzije indexa (iliti default stranice), čisto radi jednostavnosti...

Ali, ako bi se netko želio poigrati sa zaštitom dir-a, virtualnim directoryima, itd... da, onda je instaliranje Apache-a definitivno pegla...

kristijan
19-11-2003, 12:47
Sam Apache nije problem instalirati,ali kad to instaliras potrebno ga je konigurirati za PHP,dakle obje datoteke i PHP.INI i http.conf.Mislim nije to neizvedivo ali zna biti zamorno i dosadno.Sto se tice pokretanja ove novije verzije nije ni potrebno gasiti pomocu posebne batch datoteke dovoljno je kliknuti na X i on je ugasen,i kasnije nejavlja nikakve greske.A imas i mogucnost ako cesto radis sa serverom da ga ubacis u startup i da se sam aktivira pri pokretanju racunara(opcija pr instalaciji).

Ilija Studen
20-11-2003, 19:47
Apache JESTE bolji, ali je smor sto ga morate skidati sa neta. Apache ima win installer i sve sto treba da uradite je da kliknete par puta u wizardu... Kraj.

PHP je malo teze rucno intalirati (zbog menjanja PHP.INI-ja) ali ni za to ne treba biti genije. Na netu ima krsa tutorijala koji objasnjavaju instalaciju PHP-a.

MySQL je smesno lako instalirati (Copy-Paste valjda svi znate???)

A ako hocete da neko drugi odradi taj posao za vas spomenuti PHPDev http://www.firepages.com.au

BTW: Dreamweaver ima uzasan tekst editor i krsa dodatnih gluposti koje me stvarno smaraju kad programiram tako da ga nikad ne koristim za PHP (cak ga palim jednom u mesec dana).