View Full Version : Rotacija u Flashu
Da li je moguće u flashu izvesti sljedeće: u prvom layeru se nalazi fiksna slika, a u layeru iznad transparentni gif koji se prema unešenim parametrima (reicmo broj stupnjeva) rotira iznad fiksne slike? I ako da, kako? Je to komplicirano?
:zub: Please help.
itekako se moze, nije komplicirano, za nastavak trebam malo vise informacija ... pisi pa cemo vidjet
pozdrav
Oksimoron
27-04-2003, 11:25
U principu, kad importiraš animirani gif, on importira sve frameove posebno, tako da možemo animirani gif doživjeti kao običan movie clip. A movie clip možeš jednostavno rotirati!
Ne treba meni animirani gif. Nego je u pitanju transparentni gif koji stoji kao maska iznad slike i koja skriva neželjeni dio, a prikazuje samo dio kroz koji se vidi kroz transparentni dio.
Nakon unosa određene vrijednosti, npr 35 stupnjeva, ta se maska zarotira za tih 35 stupnjeva. To je ideja.
upises rotaciju i on se okrene no ne sa easing sistemom, tj. nema nekih finih prijelaza ...
pozdrav
Super .. hvala ...
zanima me još jedna stvar: da li je moguće ubaciti wmf file u flash? I kad sam već kod njega, u čemu ga ja mogu editirati, jer u photoshopu ne mogu. Ok, donekle mi je jasno i da je to zato jer je wmf vektorska datoteka.
Možda nekome padne na pamet i pitanje čemu onda koristiti wmf. E pa, pošto radim crtež u autocad-u, mogu ga eksportirat bilo u bmp koji mi ne zadovoljava, jer je crtež poveći, pa onda ispadne jako kockasto. Jedina solucija da radim više malih i da ih poslije spajam. A drugi način je wmf, koji mi je super, jer omogučava zoom :zub: Damn.
Prekomplicirano za moj zakržljali mozak.
Ako imaš u vektorima 100* bolje
"import"... i odgovor je da, Flash može importirati *.wmf, ne znam baš kakvi su rezultati ali može:)
"edit" ... ako je vektor imaš freehand MX isto Macromedia (moćan alat i topla preporuka jer ima slično sučelje kao i Flash)
pozdrav
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.