PDA

View Full Version : To oko tih trazilica

vedric57
14-04-2003, 11:28
Evo ja stvarno neznam kak da to rijesim,,,prijavio se na google prije 2 mjeseca,,stranica je www.uljara-hladnic.hr,,podesio meta,,

Molim vas da me uputite sto bih jos trebao znati..

Hvala

gambo
14-04-2003, 12:18
Neka netko na svoje stranice stavi link na tvoje.
Ako se nitko ne linka na tebe, Google smatra da ne postojis.

niks@
14-04-2003, 12:42
Originally posted by gambo
Neka netko na svoje stranice stavi link na tvoje.

to su dezinformacije. Nije to tocno. Boot ti mora doci na stranicu i onda ti valjda svaki mjesec naprave update i to je to. Ni meni nisu prijavili stranicu a ima skoro 2 mjeseca.

P.s. kada smo stranicu recenzirali na webmajstorima to je poslo na trazilicu google, a imam prijavkjene stranice na jos pra portala pa ni to nije uzrok neprijavljivanju stranica.

vedric57
14-04-2003, 14:13
jeste bili na stranici ,,da li su meta dobro podeseni ili da izbacim ono hrvatski,,ma puno sam citao oko tih trazilica ali za sad mi nista jos nije pomoglo,,da dojdem na google

hvalla..svima koji odgovore

rush
14-04-2003, 18:00
Originally posted by vedric57
jeste bili na stranici ,,da li su meta dobro podeseni ili da izbacim ono hrvatski,,ma puno sam citao oko tih trazilica ali za sad mi nista jos nije pomoglo,,da dojdem na google

hvalla..svima koji odgovore

Meta tagovi nisu bitni za google, najbitnije je da se sto vise ljudi linka na tvoju stranicu, i sto su bolje rangirane stranice koje linkaju na tebe to bolje. Ako stranica koja te linka nije rangirana u googlu onda nema neke koristi. rrazni .cjb i slicni linkovi se isto nisu pokazali kao bg zna sto. Isto dobro je da su slicne tematike. Predlazem ti akciju boca ulja za link ;)

Sto se tvoje stranice tice, ono sto se moze podesiti je da se kljucne rijeci koje te zanimaju pojavljuju u naslovima i slicno. No ne treba pretjerivati sa kolicinom ponavljanja.

Ali, u svakom slucaju moras nabaviti linkove. Kada ih nabavis, potrajiti ce oko 2 mjeseca dok vidis rezultat. Recimo ovih dana googlebot prolazi po webu, rezultati toga ce se u pretrazivanju vidjeti tek za mjesec dana u rezultatima pretrazivanja. Isto je bitno da tvoj site (i site-ovi onih koji linkaju na tebe) rade u trenutku kada ih googlebot pokusava dohvatiti.

rush
http://www.rush.avalon.hr/

kezo
14-04-2003, 18:22
možda se može nazvati nekog u googlu da to ubrza??

katakombe.com
14-04-2003, 19:19
Jesam li ja vec jednom stavio link ovdje negdje za ovaj text:

http://www.katakombe.com/promet.html :zbunj:

... Naravno da jesam - bio je jedan cijeli topic o tome (ako se dobro sjecam), ali sam zaboravio gdje je, a ne da mi se "kopati" ...

:cugi:

niks@
14-04-2003, 19:28
Originally posted by kezo
možda se može nazvati nekog u googlu da to ubrza??

ti mislis ako smo mi banana drzava da su i oni. U njih bas i nema preko veze i koliko ja znam sve je automaski.

bbsantic
14-04-2003, 19:52
Originally posted by niks@
ti mislis ako smo mi banana drzava da su i oni. U njih bas i nema preko veze i koliko ja znam sve je automaski.

Imam jak osjećaj da se kezo zezao.

Originally posted by rush
1.Predlazem ti akciju boca ulja za link
2. Sto se tvoje stranice tice, ono sto se moze podesiti je da se kljucne rijeci koje te zanimaju pojavljuju u naslovima i slicno.

1. Nije potrebno, dovoljno je da se sam prijavi na nekoliko web kataloga, da tu i tamo spomene link na svoju web stranicu (recimo u webmajstorima da mu bude u potpisu) i google će to uzeti u obzir kad bude "obnavljao svoje znanje" o tim stranicama. Boca ulja dakle nije potrebna, osim u mom autu kojem je otišlo kvačilo.
2. Google sasvim dobro radi bez meta-tagova, ali su mu naslovi i važnost stranice (koju mjeri linkovima i možda još nekako) najvažniji. Kako je na važnost teško utjecati (osim što je prilično visoka prvih mjesec dana od "samoprijave" stranica) bitno je istaknuti ključne riječi u naslov svake stranice, a ne samo početne.
Što se hr jezika tiče, google isto sam to shvati bez meta-tagova (jednom se ovdje vodila rasprava o tome kako to radi, ali se nismo usaglasili kako to radi.)

Netočno, jer se možeš i sam prijaviti za početak. Samo je pitanje koliko ćeš dugo ostati u google spremniku. Ipak, samoprijavljivanje je dobra stvar dok čekaš da se skupe linkovi na tvoju stranicu i dok čekaš da ih google primjeti.

bbsantic
14-04-2003, 20:06
Pogledao sam malo site i mislim da bi bilo dobro kad u naslovu ne bi pisalo "Uljara Hladnic Koprivnica" nego nešto korisnije, jer je naslov najvažniji. Početna stranica možda može zadržati taj naslov, ali ostale stranice ne bi trebale jer je malo vjerojatno da će ljudi u google upisati uljara, hladnic ili Koprivnica, a puno vjerojatnije da će upisati pojmove tipa "ulje", "proizvodnja ulja", "prodaja ulja", "bučino ulje" itd.

Za jednokratni iznos od 100 kuna mogao bih staviti link na početnu stranicu svog weba, koji je do sada uspješno egzistirao kao nekomercijalni :D

rush
14-04-2003, 20:16
Originally posted by bbsantic
1. Nije potrebno, dovoljno je da se sam prijavi na nekoliko web kataloga, da tu i tamo spomene link na svoju web stranicu (recimo u webmajstorima da mu bude u potpisu) i google će to uzeti u obzir kad bude "obnavljao svoje znanje" o tim stranicama. Boca ulja dakle nije potrebna, osim u mom autu kojem je otišlo kvačilo.[/B] Moja iskustva sa utjecajem kataloga na google su tako-tako u najboljem slucaju. Naime oni na koje se obicno moze nabrzaka upasti nisu davali bas nekog efekta kod googla, da li zbog nacina na koji su pisani (pa ih google ne prospiderira), ili imaju previse out linkova pa ih google pocne ignorirati, ili nesto trece ne znam, ali vecina njih nisu dali nekog znacajnijeg efekta.

U one kataloge koji mogu bitno popraviti stvari (npr dmoz), obicno je malo teze upasti i obicno stvar traje dulje (opet za cas prodje mjesec dana, pa onda dok to google procita, ..) .

Sto se tice postanja, opet je samo recimo par posto uspjesnih. Recimo nisam primjetio da link na ovom forumu upadne u google.

Ukratko sve to treba odraditi, ali mislim da je kljucno piknuti par solidnih linkova sa finih cistih stranica, i nakon toga sve nekako krene. Dobra 2 linka na pocetku mogu bitno olaksati stvari i ubrzati ih, jer prakticki u par mjeseci osiguraju mjesto u googlu, a onda je vec lakse napraviti neku razmjenu linkova, lakse je upasti u dmoz ili bilo koji drugi katalog, i sve se fino pocne vrtiti. Ak to ne vrijedi boce bucinog ulja, onda ne znam kaj vrijedi ;)

rush
http://www.templatetamer.com/

vedric57
14-04-2003, 20:25
dobro ste se raspisali,,svaka cast,,ali znajte crno ulje u salati od zelja je zakon ...

gambo
14-04-2003, 20:30
Na http://www.google.com/webmasters/2.html citam:

If your page does not appear at all, there here are some other possible explanations.

The contents of your page or the links pointing to your page changed significantly and you no longer have a sufficiently high PageRank, or your page had low PageRank to begin with and a small change caused you to be dropped from the Google index.

Prema ovome, koliko sam ja :krele: shvatio, Google iz indexa izbacuje stranice koje nemaju dovoljno visok page rank.
Logicno bi bilo, da onda stranice na koje se nitko ne linka niti ne mogu uci jer uopce nemaju pagerank.

bbsantic
14-04-2003, 20:31
Originally posted by vedric57
dobro ste se raspisali,,svaka cast,,ali znajte crno ulje u salati od zelja je zakon ...

Ono sponzoriranje linka dalo bi se sredit i u ulju.

Inače mjesta na kojima sam ja prijavio svoje web stranice a imaju utjecaja na google su: Iskonov i vipov katalog, VIDIjev natječaj (koji je prošao, ali linkovi ostaju), neki guestbookovi, webmajstori itd, plus linkovi koje nisam sam stavljao.

bbsantic
14-04-2003, 20:41
Logicno bi bilo, da onda stranice na koje se nitko ne linka niti ne mogu uci jer uopce nemaju pagerank.

Logično je da stranice u trenutku kad su nastale još nemaju linkove na sebe. Zbog toga (vjerojatno) google na popis stavlja sve prijavljene stranice bez obzira postoji li ijedan link na njih. Nakon nekih mjesec dana, logično je za pretpostaviti da su stranice vrijedne spomena već linkane negdje pa će tek onda biti izbačene ove koje nisu.

Iskustvo je pokazalo da ima još situacija kad linkovi nisu potrebni, jer ako imate stranice na serveru na kojem ima još stranica koje počinju na isti način (npr. izmišljam, vaše su www.glupo.hr/ružno, a www.glupo.hr ugošćuje još stranica) onda google automatski uzima u obzir vaše stranice (www.glupo.hr/ružno) ako je www.glupo.hr dobro rangiran.

gambo
14-04-2003, 20:52
OK.
Evo, sad sam se bacio na proučavanje Gugleta.
I nalazim ovakve stvari:

Fiction: Joining a link exchange or "free-for-all" link program will boost my rankings.

Fact: Linking schemes do not increase a given site's PageRank, and will often do a site more harm than good.

Ovo mi je dobra fora:

we get these spam emails too:

"Dear google.com,
I visited your website and noticed that you are not listed in most of the major search engines and directories..."

katakombe.com
14-04-2003, 21:53
Ima tu stvari sa kojima se slazem, ali ima i onih koje su miljama daleko od problema ... :krele:

Pazi sad' ovo:

<meta name="Keywords" content="Uljara Hladnic,otkup,otkup bucinih kostica, bucino ulje, pogace, buca, ,Hladnic, crno ulje,susenje kostica, recepti,prostata, tegobe, mokrenje,bolovi">

ili

<title>:: Uljara Hladnic Koprivnica 48000 ::</title>

Pa ljudi moji - recite mi JEDNU jedinu osobu i situaciju kada ce jedan prosjecan surfer na Googlu traziti "Uljara Hladnic Koprivnica 48000" "Uljara Hladnic", "Otkup bucinih kostica", "susenje kostica" i sl. :zbunj:

Ama NIKAD' i NIKO!

Dzaba ti sve i da jesi (k'o i moja tupava firma - iz principa im ne dajem link) registriran na Googlu kada to za sta si registriran NIKO i NIKADA ne trazi!

Ja Vam i dalje govorim da citate izmedju redova http://www.katakombe.com/promet.html a vi kako hocete ...

Posebno dio pod 5.) ...

Za jednokratni iznos od 100 kuna mogao bih staviti link na pocetnu stranicu svog weba

He he ... :D nego sta - posao prije svega ... Ideja je cool :smije:

gambo
14-04-2003, 22:58
Originally posted by katakombe.com
[B]Ja Vam i dalje govorim da citate izmedju redova http://www.katakombe.com/promet.html a vi kako hocete ...[B]
http://search.iskon.hr više ne postoji

tin
15-04-2003, 14:25
mene zanima kakva je situcaija sa poddomenama.
ako imam recimo bla.geocities.com, da li moram prijavljivati na trazilicu, ili ce se samo (kao i www.google.com/bla) prilikom osjvjezavanja "pojavit"

i jel ima netko google adwords acc, jel netko probao to ?

rush
15-04-2003, 15:59
Originally posted by tin
i jel ima netko google adwords acc, jel netko probao to ? Imam adwords account, dosta je zanimljivo, a ne mora biti i jako skupo.

rush
http://www.templatetamer.com/

niks@
15-04-2003, 20:02
ja sam koristio adwords. Mozes koristiti i najrangiranije keywordse po niskoj cijeni i radi na princlipu up to second sto znaci da kada ga potvrdis da odma upada u bazu.

Tomek
06-06-2003, 17:26
Originally posted by rush
Dobra 2 linka na pocetku mogu bitno olaksati stvari i ubrzati ih, jer prakticki u par mjeseci osiguraju mjesto u googlu, a onda je vec lakse napraviti neku razmjenu linkova, lakse je upasti u dmoz ili bilo koji drugi katalog, i sve se fino pocne vrtiti.
Krivo. Prvo, za upad u DMOZ nije potreban niti jedan link jer se to uopće ne provjerava niti obrača pozornost. I drugo, google preuzima bazu podataka od DMOZ-a a ne obrnuto, znači bitnije je prvo upasti u DMOZ, pa je onda i rating u googlu viši. :D