PDA

View Full Version : naplata

sime
13-04-2003, 13:58
Kako ja mogu nekome naplatiti izradu web stranice i koji mu račun dati ako nemam firmu ni obrt.

futuro
13-04-2003, 14:25
Nikako.

tin
13-04-2003, 14:38
Jesi li student ?

pellmat
13-04-2003, 15:56
preko: a) student servisa - tak ce te zaposlit samo neki poznanici ili prijatelji...
b) ugovora o djelu - tesko da ce ti neka firma pristat na to jer su porezi, prirezi i ostala sra... toliko velika da im se to ne isplati... da ne pricam i o tome kako tvrtke koje se vec odluce na izradu weba ce prije za to zaduzit drugu tvrtku nego nekog freelancera, koliko god ti bio ozbiljan, dosao do njih ne znam kak obucen, imao vizitke, laptop...

vuk
13-04-2003, 16:33
Originally posted by futuro
Nikako.

Kaj si ti nabrijan? Pa ima stotine načina od kojih se nekoliko upotrebljava u praksi. :-))

futuro
13-04-2003, 23:27
Originally posted by vuk
Kaj si ti nabrijan? Pa ima stotine načina od kojih se nekoliko upotrebljava u praksi. :-))

Nisam nabrijan, samo znam iz iskustva da je na legalan način to gotovo nemoguće realizirati. Svaka čast student servisu, ali nikakve korist od toga ako nisi redovan student.

pellmat
14-04-2003, 09:32
pa to je i uloga s. servisa, da redovni studenti mogu lakse nac posao

sinisa
14-04-2003, 10:08
Uloga mu je (među ostalim) i da tajkunarija može oprati lovu.
Osim toga, redovni studenti (redovni ! - oni koji idu na predavanja, labos i slične aktivnosti koje su u pravilu obavezne) nemaju baš vremena za student servis.

futuro
14-04-2003, 12:14
Originally posted by sinisa
Uloga mu je (među ostalim) i da tajkunarija može oprati lovu.
Osim toga, redovni studenti (redovni ! - oni koji idu na predavanja, labos i slične aktivnosti koje su u pravilu obavezne) nemaju baš vremena za student servis.

Upravo tako.

pellmat
14-04-2003, 13:03
da je, imate pravo, ali isto tako sluzi i normalnim studentima koji nomralno i posteno rade... i sve to. ja sam dajem savjete onom koji je pitao kak da naplati...
e, ima i treci nacin, ak trazis malo para tip ti moze dat na ruke tu svotu... sam kaj ti se za tak malo para ne isplati radit

sinisa
14-04-2003, 13:13
Hm, možda je tako i bilo dok si ti studirao.... (vidi sliku).