View Full Version : Kako da zaradim
nedostizni
01-03-2003, 14:29
Sada kad sam redizajnirao sajt, hteo bih i da preko njega nesto i zaradim. Inace ne trazim ja neku veliku zaradu: samo koliko da mi pokrije racune za internet. Sta da radim. Odmah da naglasim da mi je sajt na Geocitiesu i da mi je sve besplatno, pa da shodno tome i nemam nameru da placam nista dodatno. Znaci treba mi neka zarada koliko da pokrijem racune za Internet (nisam li to vec rekao?)
Zaposli se! :) :fuj: :D :cugi:
Prije svega pročitaj tekst o affiliate marketingu na ovom siteu. Dalje će ti sve biti jasnije. Ti uglavnom moraš naći ekipu koja će staviti reklamu na tvoju stranicu i plaćati ti po uniqueu ili po kliku na njihovu reklame. Ali prije svega moraš prijaviti stranicu na hrpu tražilica, tj dovesti posjetioce. Prije toga moraš pak staviti neki dobar brojač. Također na webmajstorima.net. Ako želiš znati kako prijavljivati stranice, tj dobiti posjetioce, katakombe je napisao jedan izvrstan tekst, potraži ga na forumu.
nedostizni
02-03-2003, 10:02
Koji brojac da uznem i zasto je dobar brojac toliko vazan. A drugo ako ja counter namestim da krene od broja 1000 a posetitelj strane ode i pogleda da do sada nema hiljadu, kako onda. I da li najprecizniji broj poseta meri srever sa kog sam i poceo sajt jos pre 8 meseci.
A drugo, video sam da na issland.com na svom sajtu imaju neku OVERTURE (ili OVERTUNE)-bivsi GO TO, i kada kliknete na search, oni kazu hvala vam sto koristite Overture i pomazete nam zaradimo jos koji cent. U cemu je stvar?
Originally posted by nedostizni
ako ja counter namestim da krene od broja 1000 od toga nemas apsolutno nikakve koristi :)
nedostizni
02-03-2003, 10:27
Zasto?
kad sam ja drzao igraonicu dosla mi dvojica da bi oni igrali konami. koliko cete? pitam ja njih (naplacivao sam prema vremenu - pola sata, sat ...) a koliko traje poluvrijeme u konamiju? oni ce. nista, stisnes dugme i odmah starta novo poluvrijeme. onda cemo 90 minuta!. naplatih ja sat i po i odoh zavrsiti partiju red alerta.
ne prodje mnogo vremena, a oni se dizu, stavljaju joisticke na stol i krecu prema vratima. a gdje ce te, tek ste poceli? vicem ja za njima. gotovo nam je, oni ce potisteno. a gdje gotovo, tek ste poceli. je, je gotovo je, sudac je odsvirao kraj.
ovo vam je istinita prica. sve mi se cini da si ti jedan od te dvojice moj nedostizni :D
nedostizni
02-03-2003, 16:25
Molim prisutne savetnike, nastavnike i profesore d saslusaju izjavu nastavnickog veca:
"Uceniku Peepu dodeljuje se prestizna nagrada- "knjizevnik foruma", za napisani doticni sastav."
Izvini zbog ovog komentara ali te nista nisam razumeo. Pa daj lepo mi to kazi.:zbunj:
zweistein
02-03-2003, 16:37
Zasto?
Zasto? Pa zar nije ocito? Ti jednostavno posjetiteljima prikazes da imas 1000 posjetitelja, a to ti se nikako ne odrazava na tvoje oglasavanje... Ti imas posjetitelja onoliko koliko ti ih dodje na site, a sad, ti counter mozes postaviti i na 1000000 ako zelis...
nedostizni
02-03-2003, 16:45
Znaci da uopste ne stavljam counter ili da posetiocima ne omogucim da vide moju statistiku?
A sta bi sa ovi Go to, na taj deo pitanja mi niko ne odgovori.
zweistein
02-03-2003, 16:48
Znaci da uopste ne stavljam counter ili da posetiocima ne omogucim da vide moju statistiku?
A sta bi sa ovi Go to, na taj deo pitanja mi niko ne odgovori.
Stavi ti statistiku, ali stavi realnu, nemoj varati i sebe i posjetioce...
nedostizni
02-03-2003, 16:55
Koji mi counter preporucujete. Da li da uznem Geocitiesov? I da li da stavim da broji hits ili visits?
nedostizni
02-03-2003, 17:08
Zaborvi sam da vam kazem da na Geocitiesu mi pise da sam za 6 meseci imao 765 ("pa sta bice bolje") a na Bravenet mi pise (doduse uljucio sam "hits") da imam u zadnjih mesec dana:18, u zadnjoj nedelji: 18 i u zadnjem danu:18. U cemu je stos?
Ne kužiš razliku između hita i visita.
VISIT - ako ja dođem na stranicu i 5 puta stisnem refresh, povećat će ti se counter za pet posjeta. Dakle visit broji koliko puta je netko otvorio tu tvoju stranicu.
HIT - ako dođem i 5 puta stisnem refresh, svejedno će ti se broj povećati samo za 1. To su tzv unique-ovi. On broji koliko će ti RAZLIČTIH ljudi doći. To ti je realna statistika jer samo njome možeš vidjeti koliko ti je ljudi došlo.
Dakle, ako uključiš visit i piše ti 1000 za jedan dan, može bit da sam ja došao i 1000 puta stisnuo refresh. A sa hitom bi pisalo 1 koliko god puta da refrsham!:D Kužiš?
Pa potraži tu countere na webmajstorima, svi su uglavnom dobri. Meni je hitbox dobar.
A ono sa GoTo-om (ako sam ja tebe shvatio), oni isto imaju reklame na svojoj stranici pa su ti zahvalili što si im dodao još jedan hit!:D
nedostizni
02-03-2003, 21:26
Slusajte ovo: Kreirao sam PHPBB2 forum na Lycosu. Jao potrosio sam 4 sata Interneta ali je vredelo. Nego sad me interesuje kako ja mogu da editujem taj forum? Znaci, da brisem poruke, da menjam naslove i pozadine i sl.
... i opet to pitaš na dva mjesta!
marko_radelic
02-03-2003, 23:58
Koji brojac da uznem i zasto je dobar brojac toliko vazan.
Ako ne znas cemu ce ti sluziti brojac, cemu ga stavljati? O tome pocni razmisljati u onoj fazi kada ces sam uvidjeti potrebu za njime...
A drugo ako ja counter namestim da krene od broja 1000 a posetitelj strane ode i pogleda da do sada nema hiljadu, kako onda.
Sta posjetitelja ima brigati koliko tvoj site ima posjeta?!?
nedostizni
03-03-2003, 13:45
Pa, dobro, napravio sam forum an Lycosu, nego kako da ga sad editujem, mislim da mu udarim title, promenim pozadinu, izbrisem neke poruke..? I ovo pitnje samn postavio jos ne znam gde ali daj da odgovorim rmu.
nedostizni
03-03-2003, 22:25
Izvini rame ali pogledaj sta pise u Brave.netovom counteru (ili si ti pobrkao jednu za drugu ili oni nisu tacno napisali):
Hit counters increment your counter with every page access (including reloads).
Visit counters will only increment the counter on the first visit to a page. Refer to the counter how-to for more information.
Moj bed. U zadnje vrijeme sam brzoplet. Oni su u pravu. Ali i dalje visit i unique visit nisu iste stvari.
Jer, kako sam ja čitao, neki ISP-eri svaki put kada se korisnik spoji preko modema dodijeljuje drugu IP adresu. Po tome u biti ne možeš ni saznati koliki ti je unique visit. Ali to je sada već druga stvar. Uglavnom, visit je ono što tebi treba. Oprosti.
Čudno da me nitko nije ispravio.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.