PDA

View Full Version : ASP Problem

Seba
17-01-2003, 02:28
Imam jedan mali problem..
U ASP-u kada tražim neki record po ID-u, u 80% slučajeva stvar radi, ali nekad mi izbaci poruku

Microsoft JET Database Engine error '80040e10'

No value given for one or more required parameters.

????????????
Zašto??

Grešku mi samo uzbacuje kad skriptu uploadam na server

domagoj
17-01-2003, 04:42
možda malo koda?

ilija
17-01-2003, 07:41
Originally posted by domagoj
možda malo koda?
složio bih se...

Debug
17-01-2003, 09:25
Događa se kad uploadiraš skriptu na server...
Nisi dao vrijednost za jedan ili više potrebnih parametara. Bit će najprije da ti Connection string nije u redu.
Uploadiraš li i bazu na server? Da nisi to zaboravio :D ?

Seba
17-01-2003, 11:56
Dim Vasi_akvarijiDB, Vasi_akvarijiRS, Vasi_akvarijiSQL, Vasi_akvarijiCon
Dim IDVasi_akvariji, Brojac_vasi_akvariji_top_do, Prikaz_top_akvarij, vasi_akvariji_top_test

IDVasi_akvariji=Cint(request.queryString("ID"))

Set Vasi_akvarijiDB = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
Vasi_akvarijiCon = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=" & Server.MapPath("./test/akvariji.mdb")
Vasi_akvarijiDB.Open Vasi_akvarijiCon

Set Vasi_akvarijiRS = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")

IF IDVasi_akvariji= "0" then
Vasi_akvarijiSQL = "SELECT Vasi_akvariji.* from Vasi_akvariji order by Datum DESC;"
Vasi_akvarijiRS.Open Vasi_akvarijiSQL, Vasi_akvarijiCon
IDVasi_akvariji=Cint(Vasi_akvarijiRS("ID"))
Vasi_akvarijiRS.Close
END IF

Vasi_akvarijiSQL = "SELECT Vasi_akvariji.* from Vasi_akvariji where id=" & IDVasi_akvariji &";"

If Vasi_akvarijiRS.EOF Then
Response.Write("<center>* ERROR *</center>")
Vasi_akvarijiRS.Close
Vasi_akvarijiDB.Close
Set Vasi_akvarijiRS = Nothing
Set Vasi_akvarijiDB = Nothing
Response.End
End If

Debug
17-01-2003, 11:59
a u kojem redu vrati grešku?

Seba
17-01-2003, 12:53
Vasi_akvarijiSQL = "SELECT Vasi_akvariji.* from Vasi_akvariji where id=" & IDVasi_akvariji &";"
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''

Ovaj red... Kao da ne prepoznaje IDVasi_akvariji

Debug
17-01-2003, 13:16
Pokušaj nešto od ovog:
1. Provjeri da li je identična baza na serveru i na tvom računalu gdje ti skripta radi: nazivi baze, tablica, polja,...
2. Provjeri putanju baze, zadaj link bez te točkice ispred, što će ti to?

domagoj
17-01-2003, 15:10
koliko ja znam pozivanje polja u bazi je case sensitive - jednom si pisao id malim slovima, a jednom ID velikim.

ilija
17-01-2003, 15:37
koliko ja znam pozivanje polja u bazi je case sensitive - jednom si pisao id malim slovima, a jednom ID velikim.
onda ne znaš dobro.

ilija
17-01-2003, 15:39
Preporučujem da staviš Option Explicit pa da onda pogledaš je li ti prijavljuje Undefined Variable grešku.

Seba
17-01-2003, 19:05
Poslušao sam Domagoja i stavio sam "ID" kao što je i u bazi.. Nevjerovatno, ali stvar radi.. Hvala na odgovorima..

Ali mi nije jasan onaj dio, zašto kad je "id " malo radi malo ne???

ram
17-01-2003, 19:17
Originally posted by ilija
onda ne znaš dobro.

E moj ilija sad si ga dobio...:smije: :smije: :smije:

ilija
17-01-2003, 19:25
Ma ako je tako bilo prije bit će i sada.
SQL nije case-sensitive!!!! I točka.

ram
17-01-2003, 19:41
OK, OK, nemoj toliko pare ispuštat! :uaa:
Ne kužim se ja dovoljno u to, ali šta je je - ovo je ispalo smiješno, moraš i ti priznat. :D :D :D

ilija
17-01-2003, 19:47
Originally posted by ram
OK, OK, nemoj toliko pare ispuštat! :uaa:
Ne kužim se ja dovoljno u to, ali šta je je - ovo je ispalo smiješno, moraš i ti priznat. :D :D :D
priznajem:D

domagoj
17-01-2003, 22:22
Originally posted by ilija
Ma ako je tako bilo prije bit će i sada.
SQL nije case-sensitive!!!! I točka.

http://202.139.230.44/ilearn/civdba/topics/t6_SQL/tutorials/tutorial2_Joining.htm

Istina, mislim da se u Accessu to može negdje podesiti (imaš u MSAccess 2002 bible, negdje oko 200-e stranice), ali ako ne želite ovakvu grešku (Ilija još nije naučio čitati SQL error poruke pa brije na neke ASP varijable) imena tablica i kolona tretirati kao case sensitive.
Dalje, u bilo kojoj bazi (i MySQL) SELECT * FROM = SeLeCT * FroM; u MSSQL-u i MSAccessu bi stringovi u bazi trebali biti case insensitive, ali opet ovisi o postavkama u bazi.

nristic
18-01-2003, 00:45
Sql je case-sensitive samo ako se to izričito traži u upitu.

domagoj
18-01-2003, 06:24
Originally posted by nristic
Sql je case-sensitive samo ako se to izričito traži u upitu.
mislim da ovdje ljudi brkaju pretraživanje stringa i neke druge stvari. Kod pretraživanja SQL nije case sensitive, ali ovdje se radilo o nazivu kolone u tablici baze, a ne o samom upitu na strring u toj koloni. Uostalom, ne znam zašto sad to objašnjavam ako neki ljudi to jednostavno odbijaju.

ilija
18-01-2003, 11:39
mislim da ovdje ljudi brkaju pretraživanje stringa i neke druge stvari. Kod pretraživanja SQL nije case sensitive, ali ovdje se radilo o nazivu kolone u tablici baze, a ne o samom upitu na strring u toj koloni. Uostalom, ne znam zašto sad to objašnjavam ako neki ljudi to jednostavno odbijaju.
Evo ja sada napravim jedan SQL upit ili naredbu i for petljom ga pročešljam tako da svako drugo slovo bude veliko odnosno malo.
I SQL upit/naredba se izvrši pravilno. E, sad ti to meni objasni...

domagoj
18-01-2003, 16:23
već ti je objašnjeno i da ti pjena nije preko očiju bi to vidio, ok?

kezo
18-01-2003, 16:36
ako ilija kaže da nije dobro, onda nije dobro i gotovo. Treba samo zamoliti pokretača threada da to prihvati i vrati skriptu u početno stanje tako da možemo dalje otkrivati di je greška.

ilija
18-01-2003, 18:19
Samo fino znate zafrkavati.
Domagoj je ovdje napisao nešto u što nije 100% siguran jer to nije mogao nigdje pročitati.
Za razliku od njega ja sam pročitao da SQL nije case-sensitive.

domagoj
18-01-2003, 20:26
za razliku od tebe, opet sam pročitao i što sam ovdje napisao. Čak i reference. Ali glavno da mi je uvijek netko s ovog foruma odgovorio na svako moje pitanje o bazama.