PDA

View Full Version : P: Importanje teksta

GreenDay
15-01-2003, 19:04
Kako u Frontpage ili Dreamweaver importati tekst iz Worda a da mu
formairanje ostane isto (bar da mu ne budu dodani ogromni razmaci između rečenica)?

Dave
15-01-2003, 19:41
E, to i mene zanima. Pokušavao sam svašta... Word ima onu fintu Save as HTML, ali ak' na to idem, loše, loše. Hrpa XML koda i raznih nepotrebnih stilova. Mislio sam da sam našao rješenje jer Dremweaver ima Clean up Word code, al' nnnope. Ne radi baš najbolje. Proklete tablice, kad ćemo ih se već riještiti....

Hule_1
15-01-2003, 19:57
Pa ovakva tema vec ima na forumu. Kopiraj text iz Worda u Notpe1d, pa onda u dw..

Dave
15-01-2003, 20:32
Eee, ček malo. Tekst je druga stvar. Što ako imam nekoliko tablica, koje želim prenijeti na stranicu?

GreenDay
16-01-2003, 00:44
Al tako gubim formatiranje.

Kongi
16-01-2003, 19:28
unutar DW-a postoji alat za ciscenje Word HTML-a

Zorica
23-02-2003, 23:22
Sta znaci, to se zbilja ne moze??? Ja sam mislila da ima neko pametniji od mene, tko je uspio tome doskociti!!!
Ajoooojjjj....

marko.radelic
24-02-2003, 02:11
Originally posted by GreenDay
formairanje ostane isto (bar da mu ne budu dodani ogromni razmaci između rečenica)?

U wordu tekst snimi sa save as .html page. Nakon toga otvoris stranicu u DW-u i imati ces jednako formatiran tekst (i duplo tezi kod:)

Debug
24-02-2003, 09:30
Originally posted by Zorica
Sta znaci, to se zbilja ne moze??? Ja sam mislila da ima neko pametniji od mene, tko je uspio tome doskociti!!!
Ajoooojjjj....

Pa možeš koristiti Word COM objekt i napisati svoj parser koji će otvoriti Wordov dokument i pokupiti samo one tagove koji su ti potrebni, izbjegavajući potpunu definiciju .doc formata.

mmg
24-02-2003, 10:32
Debug, možeš malo pojasniti ovo? Meni stranka stalno šalje tablice u Wordu, a kodirati ogromne tablice je, kao što svi znate, muka.

Debug
24-02-2003, 11:07
Teško mi je to na lak način objasniti. Jednostavno, Word se može programirati. To se može učiniti preko skriptnog jezika (VBA) ili preko nekog vanjskog programa (npr. C++, VB, VB.NET, VC#.NET, ili bilo koji program koji podržava COM). To isto može raditi i Excel, AutoCAD, Corel itd.

Npr. evo koda za VB.NET koji određuje koji je stil u uporabi u određenom paragrafu (HTML tag <P>)

Dim objRange As Word.Range
Dim objStyle As Word.Style
Dim StilParagrafa As String
objRange = objWord.ActiveDocument.Range( _
Start:=objWord.ActiveDocument.Paragraphs.Item(i).R ange.Start, _
End:=objWord.ActiveDocument.Paragraphs.Item(i).Ran ge.End)
objStyle = objRange.Style
StilParagrafa = objStyle.Description

U varijabli StilParagrafa bi kao rezultat dobio string npr. "Normal + Font: Arial, Size: 12 pt, Bold, Not Italic, Croatian" i tu ti je sadržana informacija o fontu, veličini, jeziku itd.

Kad malo razmislim, mogao bih napisati takav parser. Pretpostavimo da ste dizajneri iz SAD ili iz Njemačke npr., koristite legalan software i imate visoke plaće itd.
Koliko biste dali novaca za takav alat? Koja bi bila realna cijena?
Pretpostavit ćemo i da ga dobro uradim :D

Zorica
24-02-2003, 12:36
quote:

Originally posted by GreenDay
U wordu tekst snimi sa save as .html page. Nakon toga otvoris stranicu u DW-u i imati ces jednako formatiran tekst (i duplo tezi kod

To sam vec probala, ali kod je prestrasan, tako da sam odmah odustala od te opcije. Radije cu pisati sve one <tr>i <td> rucno.

quote:

Kad malo razmislim, mogao bih napisati takav parser. Pretpostavimo da ste dizajneri iz SAD ili iz Njemačke npr., koristite legalan software i imate visoke plaće itd.
Koliko biste dali novaca za takav alat? Koja bi bila realna cijena?
Pretpostavit ćemo i da ga dobro uradim

Uh, koliko pretpostavki... Ne znam na ovo odgovoriti, prvo zato sto nismo iz SADa a ni iz Njemacke, nemamo visoke place, itd.
A ne znam ni koliko posla treba da se to napravi. Meni se ne cini da je to previse posla, ali zbilja se ne kuzim, tako da to nema veze. A koja je tvoja cijena?

Josip
24-02-2003, 17:33
Originally posted by Kongi
unutar DW-a postoji alat za ciscenje Word HTML-a

samo problem je i u tom što nakon tog ciscenja pola skripta ne radi....

domagoj
25-02-2003, 00:48
ne sjećam se baš najbolje, ali znam da sam jednom trebao word tablicu u HTML formatu. Mislim da FrontPage, iako dosta slabiji od DW-a ipak bolje doživi svog bratića MSWorda. Prijedlog je slijedeći: copy/paste samo tablicu iz Worda u FP i onda u FP-u snimiti i otvoriti u DW. Za one koji iz Worda odmah snimaju u .htm formatu predlažem da odaberu opciju save as html pagefiltered.