PDA

View Full Version : DW remeti encoding kod prebacivanja teksta iz Worda

EasyBiz
12-01-2003, 21:14
Zna li netko kako izaći na kraj sa slijedećom iritantnom osobinom DW-a:

Ako pokušate napraviti copy-paste wordovog dokumenta u DW, izgube se kvačice sa č i ć. Ostali naši znakovi ostaju nepromijenjeni.

Dalje, ako imate template i u njegovom non-editable regionu napišete neki link sa š ili đ, to je u redu i možete snimiti taj template i prilikom učitavanja istog ti se znakovi vide. ALI, čim kliknete na New from Template u toj novoj stranici š i đ iz templatea se promijene u neko nečitljivo smeće.

Postavke koje bi trebale imati veze sa tim a čini se da nemaju u mojem su DW-u postavljene ovako:

Page Properties/Document Encoding: Central European (ISO 8859-2) i Edit/Preferences/FontsEncoding Central European.

Tko uspije ovo riješiti svaka mu čast!

:(

e1
12-01-2003, 23:09
ako ti ne treba wordovo formatiranje teksta (bold i ostalo){
word:copy -> paste@notepad -> notepad:copy -> paste@DW
}

ako ti treba{
word: SaveAsHTML;
DW: open/cleanWordHTML
(pa još malo ručno ćišćenje)
}

meni radi :)

PS. i to nije iritantna osobina dreamweavera nego Worda :) (j/k)

BTW... codepage nek ti je windows-1250 ako si na PCu

cyberphere
12-01-2003, 23:22
Evo rješenja! Pod Edit nađi Preferences (zadnji u redu) zatim u ljevom prozoru odaberi "New Document" i tamo odaberi "Default Encoding" na "Central Europen (Windows-1250)". To bi trebalo raditi

sh00le
12-01-2003, 23:30
Originally posted by EasyBiz

Page Properties/Document Encoding: Central European (ISO 8859-2) i Edit/Preferences/FontsEncoding Central European.

Tko uspije ovo riješiti svaka mu čast!

:(

Kad sam počinjao raditi sa Dreamweaverom malo ozbiljnije, ne sjećam se točno koja verzija, doživio sam isti problem kao i ti.

Imao sam template u ISO standardu i sve je bilo ok dok nisam nešto promijenio u templateu ili u nekoj stranici koja korsiti template. Svi šđčćž znakovi su otišli k vragu...

Jedino rješenje koje sam našao bilo je upotreba "windows" standarda za prikaz HR slova.. S tim nikada nije bilo problema..

višnja
14-01-2003, 00:20
Ovo s templateom je bug u DW 4, ne znam da li je to riječeno u MX verziji. Rješenje je bilo korištenje neke skripte, to su dečki na usenetu postali, odi na usenet i pretraži stare postove da vidiš kako.

A ovo s pastanjem iz Worda, to je meni bilo pod Windows XP-om jer nisam dobro imala podešene Unicode. Ček da ti iskopam...

Control Panel --> Regional and Language Options --> Advanced postavi match non-Unicode na Croatian. To mi je riješilo problem.

Ali opet, ne znam da li koristiš Win XP :)