View Full Version : css
Imam jedno sasvim jednostavno pitanje...
Želim na stranici imat npr. dvije vrste hover efekata, dvije vrste bordera i sl. što znači da želim imat dva css-a, jel tako?
E, pa kako to napraviti u Dreamweaveru 4? Ja napravim 2 css styla i za recimo jedan link namjestim jedan stil a za drugi link drugi stil. I jednostavno ne radi! Budu u browsreu oba jednaka!
Pliz pomagajte... zapeo sam na najednostavnijoj stvari... :(
pa napravi to u istom .css fajlu, samo drugačije definiraš class-ove
pa ne mogu onda stavit npr. 2 hover efekta, zar ne?
Originally posted by gammad
Imam jedno sasvim jednostavno pitanje...
Želim na stranici imat npr. dvije vrste hover efekata, dvije vrste bordera i sl. što znači da želim imat dva css-a, jel tako?
E, pa kako to napraviti u Dreamweaveru 4? Ja napravim 2 css styla i za recimo jedan link namjestim jedan stil a za drugi link drugi stil. I jednostavno ne radi! Budu u browsreu oba jednaka!
Pliz pomagajte... zapeo sam na najednostavnijoj stvari... :(
u svom CSS fileu ti mozes definirati koliko hoces vrsta hover efekata s pomoću classova, bas kao sto je i kezo rekao. Imas:
a.nesto:link
{
COLOR: #nekaboja;
TEXT-DECORATION: none;
}
a:nesto:visited
{
COLOR: #nekaboja2;
TEXT-DECORATION: none;
}
a:nesto:hover
{
COLOR: #nekaboja3;
TEXT-DECORATION: underline;
}
i sada gdje hoces na tvojoj stranici da ti tvoj link ima taj efekt stavi u <a> tag ovo boldano:
<a class="nesto" href="nekaj.html">Neki Link</a>
Tako ti u svom .css fileu mozes sada napraviti stotine ovakvih gore efekata, ali sada umjesto "nesto" drugi class nazoves nekako drugacije npr. nesto2 i sl. i samo ih mjenjas u svom HTML kodu.
Nadam se da sam ti pomogao.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.