PDA

View Full Version : dreamweaver vs. dream. ultradev

mint
10-01-2003, 14:13
Kao što naslov kaže, zanima me jedna bitna razlika između ova dva (naizgled ista) programa:
Dakle, dosad sam radio u Dreamweaver 4 i nakon toga u Dreamweaver MX.
Silom prilika, počeh raditi na Dreamweaver UltraDev 4, gdje uviđam veliku neujednačenost:
U Ultradev-u kod izgleda napisan zbrda, zdola. Grozno i užasno.
Dok u običnom Dreamweaveru kod izgleda odlično napisan.
Želio bih napomenuti da prilikom izrade web-a ne upisujem kodove ručno, nego koristim sve one moguće alate.
Vjerojatno će netko reći: pa onda radi u običnom Dream. a ne u Ultradevu. Ali Ultradev je registriran pa moram u njemu raditi.
Molim za pomoć, zašto je u Ultradevu kod užasno napisan i može li se to popraviti s jednom (dvije) tipke.

Pozdrav,
Mint

ilija
10-01-2003, 14:42
Ja samo znam da imaš DreamweaverMX koji je odlična kombinacija Dreamweavera i Dreamweavera UltraDev.

e1
10-01-2003, 17:37
Prvo je bija Dreamweaver 3 ... pa onda 4 koji je napravija bum ... pa je izašla skuplja i programski/baze orjentirana verzija Ultradev koja je zapravo 4 samo sa podrškom za .asp, baze, recordestove etc. ... da bi aktuelno kulminiralo sa MX studiom čega je neizostavni dio i Dreamweaver MX koji je ispolirana verzija UltraDev 4 u kombinaciji sa MX look'n'feel_om

uglavnom ... MX -> ultradev -> DW4 -> .. koračanje unatrag

rješenje: a da radiš stranice kući pa ih nosiš na posal "skrivećki" :D

Hule_1
11-01-2003, 16:47
Meni je dovoljan DW 4. U njemu sam naucio sve sto znam i na njega sam naviko. Meni su glupi ovaki topici xxxx vs. xxxx..

nadji ono sto ti odgovara jer oba programa su best of medju konkurencijom...

spyder
11-01-2003, 19:17
Ma Ultadev ostavlja puno sranja u registriju ... Ja sam ga jednom instalirao i više nikad ...

cropunk
12-04-2003, 11:44
dreamweaver MX je zakon. i kraj.:srednji: