PDA

View Full Version : Indeksiranje u framovima

perppetum
04-01-2003, 12:42
Imam npr. 5 stranica u framovima (recimo izbornik, footer, header, text...). I naravno stavim meta tagove u index stranicu koja sadrži sve te stranice u framovima. E sada mene zanima dali će tražilice indeksirati i stranice unutar framova (ne vidim razlog zašto ne)? Jer u tom slučaju mi s neke tražilice dođe posjetitelj i otvori samo stranicu u kojoj je glavni tekst, a bez ostalih dijelova (izbornik, header) i više se frajer ne može snaći.
Također dali se može staviti kakav "kod" da tražilice ne indeksiraju pojedinu stranicu ili neko drugo (sretnije) rješenje? (a da nije "Nemoj koristiti framove")

gambo
04-01-2003, 12:55
Originally posted by perppetum
I naravno stavim meta tagove u index stranicu koja sadrži sve te stranice u framovima.
Pretpostavljam da misliš na keywords.... A koje to tražilice obraćaju pažnju na keywords?

E sada mene zanima dali će tražilice indeksirati i stranice unutar framova (ne vidim razlog zašto ne)?
Neće.
most search engine spiders will only see the master page. Just like an old browser, they don't understand the instructions on how to produce the frame layout. These are ignored, and only information within the noframes tags are read

Također dali se može staviti kakav "kod" da tražilice ne indeksiraju pojedinu stranicu ili neko drugo (sretnije) rješenje? (a da nije "Nemoj koristiti framove")
Potraži rješenje na http://www.searchenginewatch.com/webmasters/frames.html

Filip
04-01-2003, 12:59
Postoji nekakav meta tag da se sprijeci pretrazivanje stzranice(nekaj robots) ali to je steta stavit. Ja bi ti preporucio da stavis ovo u svaku stranicu osim frameseta i da se samo frameset zove index.htm(l):
<script>
if (parent.location.href == self.location.href)
{
window.location.href = 'index.html'
}
</script>

perppetum
04-01-2003, 13:48
Originally posted by Filip
Ja bi ti preporucio da stavis ovo u svaku stranicu osim frameseta i da se samo frameset zove index.htm(l):
<script>
if (parent.location.href == self.location.href)
{
window.location.href = 'index.html'
}
</script> To je rješenje. Najljepše hvala!:zhuja: