View Full Version : Homesite 4 = zakon
osobno mislim da je ovo najbolji alat za izradu veb stranica!
pozdrav,hardkoder
cyberphere
02-01-2003, 23:06
A jesi ćuo kad za Dreamweaver MX??
Originally posted by gik
pozdrav,hardkoder
slazem se - pogotovo verzija 4.51
Originally posted by cyberphere
A jesi ćuo kad za Dreamweaver MX??
:D :doki:
Originally posted by gik
pozdrav,hardkoder
Bolji je Notepad. Pravi programeri koriste samo Notepad i niš drugo.
Originally posted by Debug
Pravi programeri koriste samo Notepad i niš drugo.
nikako se ne mogu složiti s tobom...
zweistein
03-01-2003, 13:09
Hahaha... :roflmao:
Ja se iskreno nadam da je ovo bila sala ili nesto... Probaj napisati neku vecu skriptu u Notepadu, tj. bez syntax highlightinga. Ma probaj napisati samo neki veci HTML dokument u Notepadu... I brzo ces odustati.
HomeSite nisam probao, niti ne planiram jer se (koliko znam) placa... Ja imam svoj Crimson Editor, SciTE i Araenae i to mi je sasvim dovoljno...
Originally posted by zweistein
Hahaha... :roflmao:
Ja se iskreno nadam da je ovo bila sala ili nesto... Probaj napisati neku vecu skriptu u Notepadu, tj. bez syntax highlightinga. Ma probaj napisati samo neki veci HTML dokument u Notepadu... I brzo ces odustati.
HomeSite nisam probao, niti ne planiram jer se (koliko znam) placa... Ja imam svoj Crimson Editor, SciTE i Araenae i to mi je sasvim dovoljno...
:krele:
Naravno da je šala :D , nisam se nadao da će me netko ozbiljno shvatiti :smije:
Moram ipak priznati da sam jednom napisao skriptu sa 900 i nešto redova u Notepadu i ne bih to ponovio opet. Zamislite ovu situaciju: Server mi vrati grešku u 254 retku i ja (pošto Notepad nema brojeve redaka) kliknem na prvi red i onda strelicom prema dolje tipkam i brojim u sebi dok ne dođem do 254 :eek: i vidim što mi je greška. Ah griješio sam u mladosti :rolleyes:
cyberphere
03-01-2003, 13:30
nešto redova u Notepadu i ne bih to ponovio opet. Zamislite ovu situaciju: Server mi vrati grešku u 254 retku i ja (pošto Notepad nema brojeve redaka)..
Kako nema! CTRL+G. Go to line
Kako nema! CTRL+G. Go to line
Je li to ima na win98? Je li isti notepad kao na win2000?
Sad nemam nigdje instaliranu 98-icu pa ne mogu vidjeti.
Uglavnom, to sam uradio samo jednom :zub:
Uf! Nema na win98 :D
Ovo sada je napredni Notepad :cool:
Bio sam se zabrinuo
HomeSite nisam probao, niti ne planiram jer se (koliko znam) placa...
HomeSite+ je besplatan ako kupis Studio MX :D
zweistein
03-01-2003, 17:00
Originally posted by Filip
Hihihihi...
Lud sam da kupujem Studio MX.
cyberphere
03-01-2003, 17:05
To ti je kao da i nije besplatan! Jel se on nalazi na CD-u?? Jer ja imam Studio MX pa ga nema na CD-u
zweistein
03-01-2003, 17:17
To ti je kao da i nije besplatan! Jel se on nalazi na CD-u?? Jer ja imam Studio MX pa ga nema na CD-u
Khm, origigi ili "besplatnu" inacicu? :p
cyberphere
03-01-2003, 17:19
Khm, origigi ili "besplatnu" inacicu? :p
Origigi sa interneta
zweistein
03-01-2003, 17:20
Origigi sa interneta
Hehe... onda se nemoj ni cuditi...
.:prela:.
03-01-2003, 18:25
HM ... Mozda cu sad izvaliti veliku glupost, ali zasto se meni cini da je Code Inspector u Dreamweaveru u biti integrirani Homesite! Mozda se varam ali cini mi se da sam to negdje jednom procitao ali vise nisam siguran! U Homesitu nisam nikad radio tako da ....
Na origigiju ima :)
Originally posted by .:prela:.
HM ... Mozda cu sad izvaliti veliku glupost, ali zasto se meni cini da je Code Inspector u Dreamweaveru u biti integrirani Homesite! Mozda se varam ali cini mi se da sam to negdje jednom procitao ali vise nisam siguran! U Homesitu nisam nikad radio tako da ....
Izvalio si veliku glupost :)
Originally posted by .:prela:. - to ti je kad imas BBcode u nicku :)
HomeSite nisam probao, niti ne planiram jer se (koliko znam) placa...
probaj ODLICAN besplatni klon HomeSite-a: MAX's HTML Beauty (http://www.maxworld.co.yu/htmlbeauty/?MAXSESSID=bd595c465283e1f13353e658fa4070e8&show=download) - super je!
cyberphere
03-01-2003, 23:13
Ja sam sa neta skinuo cijeli CD tj. image i spržio ga na CD
UltraEdit je u toliko bolji što mi numerira linije, može otvoriti milijun fileova, usporedit ih, ima FTP, uspoređivanje fileova, egzekuciju dos pomagala, column mode, konfigurabilno osvjetljavanje komandi, itd. Sve se može uključiti i isključiti, ,a posebno me veseli opcija da kad drugi dan otvorim UE da mi otvori sve fileove koji su zadnji put bili otvoreni. Uglavnom, ultra nabrijani Notepad
cyberphere
03-01-2003, 23:22
Originally posted by domagoj
UltraEdit je u toliko bolji što mi numerira linije, može otvoriti milijun fileova, usporedit ih, ima FTP, uspoređivanje fileova, egzekuciju dos pomagala, column mode, konfigurabilno osvjetljavanje komandi, itd. Sve se može uključiti i isključiti, ,a posebno me veseli opcija da kad drugi dan otvorim UE da mi otvori sve fileove koji su zadnji put bili otvoreni. Uglavnom, ultra nabrijani Notepad
Jel se može skinut negdje taj UltraEdit da ja vidim kako to izgleda?
http://www.ultraedit.com/downloads/
ultra edit je izvrstan, al meni je i phpedit dosta dobar
zweistein
04-01-2003, 08:52
Hmmm... vecinu opcija ima i CrimsonEditor (ukljucujuci onu da ti drugi dan otvori sve datoteke na kojima si radio prethodni). Takodjer ima FTP, macro naredbe, u search mozes koristiti regexp, itd. a cini mi se da je dosta manji od UE-a (nemoj me uzimati za rijec).
Originally posted by ZoNi
slazem se - pogotovo verzija 4.51
Ja sam naravno mislio na Macromediin HomeSite!nema tu verzije 4.51,to je čisti 4!ko ga nije probao,MORA(ako voli pisati čisti kod)!i ima integrirani FTP.a mogu vam preporučit i EVRSOFT 1st page 2000(friver).nije neš posebno al je bar fri! link na pejđ je evrsoft.com (http://www.evrsoft.com)
Originally posted by gik
Ja sam naravno mislio na Macromediin HomeSite!nema tu verzije 4.51,to je čisti 4!
HomeSite je originalno napravila firma Allaire, i bio je njeno vlasnistvo do verzije 4.xx
Kada je Macromedia kupila taj program od Allair-a, on je dobio oznaku 5!
Dakle, HomeSite 4.xx je Allaire; HomeSite 5 i HomeSite + su Macromedia!
.:prela:.
04-01-2003, 18:23
Originally posted by ZoNi
Dakle, HomeSite 4.xx je Allaire; HomeSite 5 i HomeSite + su Macromedia!
A mozda uskoro i Microsoft :D
Hmmm... vecinu opcija ima i CrimsonEditor (ukljucujuci onu da ti drugi dan otvori sve datoteke na kojima si radio prethodni). Takodjer ima FTP, macro naredbe, u search mozes koristiti regexp, itd. a cini mi se da je dosta manji od UE-a (nemoj me uzimati za rijec).
ovo sto sam nabrojao o UE nije ni 0.5% sto moze.
zweistein
04-01-2003, 19:43
ovo sto sam nabrojao o UE nije ni 0.5% sto moze.
Naravno, probao sam ja UE, ali nekako... Hmmm... ne znam. Nije my thing, barem nije bio zadnji puta kad sam ga isprobao (eeer... davno? :p). Buduci da ga svi tako hvalite, isprobat cu ga ponovo...
inače, UE postoji nekoliko puta duže od navedenih editora i uvijek je bio hvaljen.
sad sam skužio da sam se zaj...!mislio sam na homesite 5icu!sori.a zoni,onaj homesite 4.51 nije ni sličan homesite5!daj nek administrator promjeni naziv teme u HomeSite 5 = zakon :D
Izvalio si veliku glupost :)
Mislim da nije izvalio preveliku glupost, jer DW MX je promijenio Code View na bolje otkako su kupili Homesite, ziher su preuzeli većinu dobrih stvari za Code View iz Homesitea.
Originally posted by gik
sori.a zoni,onaj homesite 4.51 nije ni sličan homesite5!
ja sad koristim 4.51, a neko vreme sam imao i 5icu... veoma su slicni (naravno, u HS 5 je dodata podrska za XHTML i neke manje bitne stvari...) kad sam poslednji put formatirao hard disk, vise nisam instalirao HS 5, jer je 4.51 ipak najbrza varijanta...
medjutim: svaki HomeSite je *najbolji* HTML editor!!!
Originally posted by višnja
Mislim da nije izvalio preveliku glupost, jer DW MX je promijenio Code View na bolje otkako su kupili Homesite, ziher su preuzeli većinu dobrih stvari za Code View iz Homesitea.
lol, ma vidis da je :) pokraj te recenice, istina je da je Macromedia puno naucila od Allairea:D
Jel koristio netko ConText?
Je, bas pisem nekaj u njemu, odlican je :)
zweistein
07-01-2003, 10:37
Ja sam ga koristio i odlican je - ali me poceo nesto zezati u WinXP (poceo dodavati neko smece na kraj filea) tako da sam ga "maknuo" iz upotrebe... Ako zna netko rjesenje ovog problema, neka ga pls napise ovdje...
...Ako zna netko rjesenje ovog problema, neka ga pls napise ovdje...
Znam ja, znam ja! Otvori taj fajl u koji ti doda smece u notepadu i obrisi to smece. Tako svaki put nakon sejvanja i nebi trebalo biti problema :p
zweistein
07-01-2003, 12:42
Znam ja, znam ja! Otvori taj fajl u koji ti doda smece u notepadu i obrisi to smece. Tako svaki put nakon sejvanja i nebi trebalo biti problema :p
O, da... isto k'o ono, svaki put kad imas problema s OS-om, formatiraj disk i reinstaliraj ga... Ne bi trebalo biti problema :p.
O, da... isto k'o ono, svaki put kad imas problema s OS-om, formatiraj disk i reinstaliraj ga... Ne bi trebalo biti problema :p.
Cjepidlačim: Ako formatira disk onda nije u pitanju više REinstalacija nego INSTALACIJA. Žao mi je, nisam si mogao pomoć...
BTW: Meni je XP zadao tolike probleme, valjda 40% toga mi nije htjelo radit da sam se brzo vratio na dobru stari 98icu. Sad imam dva harda i dva OSa, pa šta neće na 98 ide na XP, ali stvarno mi je zasad još ne valja, iako znam da u biti bolji.
Još i ovo: igram sveukupno 2 igrice na kompu i onda jedna na XP ne radi. E to je prelilo čašu.
Hmmmmm. Ja pišem gluposti umjesto da o temi. A šta ćeš. Ima nas svakakvih.
Ma neee, ako te os zeza onda moras napravit sljedece:
win:
Ako imas samo jednu particiju, onda moras prvo instalirat neki program za nedestruktivno particioniranje(Partition magic verzija 7 ili 8 je ok). Onda sa tim programom napravis jednu swap particiju od 500 mb, rebootas komp i pricekas da se particija napravi. Sada opet odes u taj program i napravis jednu particiju kojom iskoristis maximum slobodnog mjesta na particiji sa win. Kada se ta particija napravi, reboot sa startup diskete i pravac u fdisk, obrises(ne formatiras nego bas obrises) particiju sa windozama i na njezinom mjestu napravis novu. Onda odes do najblizeg frenda koji je linux funatic i trazis da ti da novi redhat ili mandrake, vratis se doma i instaliras Linux, nakon toga formatiras win particiju(ext2 formatom), i prosiris ju da zauzme sav prazan prostor na disku koji ti je fdisk ostavio. To je to, sad imas Linux i mozes zaboravit na probleme. Ako imas vise od jedne particije, onda je malo lakse.
Linux / BSD:
Tesko da ces sa ovim osovima imat problema ali ipak... dovoljno je iskljucit neke opcije koje trose puno resorsa(u kde-u ih ima hrpa)
:zbunj: pretjero sam malo :krele:
zweistein
08-01-2003, 19:39
i trazis da ti da novi redhat ili mandrake...
Quoting jake:
...dvije najgore linux distribucije...
:p
Quoting jake:
...dvije najgore linux distribucije...
:p
Meni se cini da su bas te dvije najlakse za windowsase.
zweistein
09-01-2003, 10:21
Meni se cini da su bas te dvije najlakse za windowsase.
Da... jesu, ali pitanje je kolko ces ti linuxa nauciti s tim distrama... Iako se i s njima moze sve kao i s ovim ostalima, ali treba se malo namuciti.
Opet smo skrenuli s teme :kalashnik mi
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.