View Full Version : editiranje vise fajlova
Imam vise jednostavnih html fajlova, ima li neki program kojim bi mogao da ih sve odjednom promijenim (npr da imaju istu pozadinu, isti header)
Ja kolko znam nema. Jedino da si koristio include pa bi onda mijenjanjem sadrzaja jednog fila (header npr.) promijenio header u svim ostalim html filovima u kojima si ga ubacio pomocu include komande.
to mozes da uradis pomocu HomeSite i njegove opcije "Extended Replace"...
mnogo bolje resenje je (naravno!) koriscenje CSSa!
točno tako.napraviš 1 css fajl i linkaš ga na svaki html fajl.pis of kejk!:cugi:
Originally posted by ZoNi
to mozes da uradis pomocu HomeSite i njegove opcije "Extended Replace"...
mnogo bolje resenje je (naravno!) koriscenje CSSa!
Zar je tako dobar taj Homesite??
Pa to možeš u bilo kojem malo boljem text editoru...
Find/replace
Probaj UltraEdit
.:prela:.
03-01-2003, 18:14
Ista stvar i u Dreamweaveru!!!
Originally posted by Hule_1
Zar je tako dobar taj Homesite??
ne, nije tako dobar - najbolji je! ;)
Originally posted by ivek
Pa to možeš u bilo kojem malo boljem text editoru...
Find/replace
Probaj UltraEdit
tako je, otvoriš sve fileove, odabereš da replace napravi u svim otvorenim fileovima i to je to. Nadam se da će nova verzija imati opciju da se može napraviti i undo na taj replace po svim fileovima, jer u sadašnjoj verziji nema povratka nakon promjene.
Originally posted by domagoj
tako je, otvoriš sve fileove, odabereš da replace napravi u svim otvorenim fileovima i to je to.
u HomeSite-u ne moras da otvoris sve fajlove: samo mu zadaj sta hoces da promenis, i reci mu:
1. da to promeni u svim otvorenim fajlovima ili
2. u svim fajlovima nekog foldera (i podfoldera, po zelji!) ili
3. u celom projektu...
OffTopic: Hule, sta ti predstavlja taj avatar? I kakve su mu to zastave?
u HomeSite-u ne moras da otvoris sve fajlove: samo mu zadaj sta hoces da promenis, i reci mu:
1. da to promeni u svim otvorenim fajlovima ili
2. u svim fajlovima nekog foldera (i podfoldera, po zelji!) ili
3. u celom projektu...
da, ali glavna stvar koja me privukla ultraeditu je što ima hrpe opcija, ali ih većinu možeš sakriti, a i u startu nisu napadne i ne zauzimaju prostor
ne, nije tako dobar - najbolji je! ;)
totalno se slažem s tobom!živio HOMESITE!!!:cugi:
04-01-2003, 16:26
tako je, otvoriš sve fileove, odabereš da replace napravi u svim otvorenim fileovima i to je to.
Ni u Dreamweaveru nemoras otvarati sve fileove nego samo das unutar kojeg dira hoces da izmjeni ali na onima koje ne otvoris nemozes praviti undo dok otvoreni jos nisu save-ani tako da mozes praviti undo!
P.S. Ovo mi je full pomoglo sad kad je na svim siteovima trebalo promjeniti npr. copyright 2000. - 2002. u copyright 2000. - 2003.! Na stotinama htmlova sve obavljeno u roku par minuta.:D
Originally posted by .:prela:.
P.S. Ovo mi je full pomoglo sad kad je na svim siteovima trebalo promjeniti npr. copyright 2000. - 2002. u copyright 2000. - 2003.! Na stotinama htmlova sve obavljeno u roku par minuta.:D
? include file ?!?
04-01-2003, 18:20
? include file ?!?
Da ali ako neradis sa skriptnim jezicima nego cisti html onda je to vec druga prica.
Što se tiče includanja sadržaja, ja ipak mislim da je kralj FrontPage. On to jednostavno izvodi pomoću FP komponenata, ali što je najbolja stvarčica on linkove ostavlja jednakima, a ne kao kada includate pomoću ASP-a ili PHP-a.
Recimo imate stranicu index.asp i u folderu "nesto" imate fajl nesto.asp i sada zelite stranicu izbornik.asp includati i u fajl index.asp i u file nesto.asp, vidjeti cete da ce se sve zbrkati, dok kod FP to se rjesava pomocu jedne linije koda:
<!--webbot bot="Include" U-Include="izbornik.htm" TAG="BODY" -->
I problem je rješen. Svakako isprobajte.
Originally posted by spyder
Što se tiče includanja sadržaja, ja ipak mislim da je kralj FrontPage. On to jednostavno izvodi pomoću FP komponenata, ali što je najbolja stvarčica on linkove ostavlja jednakima, a ne kao kada includate pomoću ASP-a ili PHP-a.
Recimo imate stranicu index.asp i u folderu "nesto" imate fajl nesto.asp i sada zelite stranicu izbornik.asp includati i u fajl index.asp i u file nesto.asp, vidjeti cete da ce se sve zbrkati, dok kod FP to se rjesava pomocu jedne linije koda:
<!--webbot bot="Include" U-Include="izbornik.htm" TAG="BODY" -->
I problem je rješen. Svakako isprobajte.
svakako neću. Ništa mi se ne brka.
Originally posted by .:prela:.
Ni u Dreamweaveru nemoras otvarati sve fileove nego samo das unutar kojeg dira hoces da izmjeni ali na onima koje ne otvoris nemozes praviti undo dok otvoreni jos nisu save-ani tako da mozes praviti undo!
ah, dovraga, nema opcije koje ta cuda imaju a da ih UE nema (osim hrpe templatea, koje si uostalom mozes i u UE konfigururati), samo treba potrraziti. I tako, zbog vas potrosih 2 minute i nadjoh jednostavno opciju gdje trazi po svim otvorenim, po svim fileovima koje odaberete (ili u direktoriju) ili po svim fileovima projekta, ako je zadan.
04-01-2003, 20:47
ah, dovraga, ....
I tako, zbog vas potrosih 2 minute i ...
Ma nisi morao to radi mene UE je odlican probao sam ga. Ja sam samo htio dodati da te stvarcice moze i DW, a izmedu ostalog mogli bi sad poceti nabrajati "programcice" koji sve to mogu:p
Napoleon Bonaparta!!! Najveci vojskovodja svih vremena!
Originally posted by Hule_1
Napoleon Bonaparta!!!
OK! Malo su mi sumnjive te njegove zastave (meni lice na zastavu koja nije bas popularna u HR ;) )
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.