PDA

View Full Version : HiNet XMS

Mexx
15-01-2002, 22:05
Pozdrav,

svi ste valjda culi za HiNet XMS uslugu, ako niste, vas problem:)
Okie, to je usluga koja svojim korisnicima omogucuje slanje SMS poruka, s tim da postoji mogucnost odgovora...nesto slicno kao poznati MTNSMS.COM

Sad mene interesira jedna stvar...
Na kom principu radi ta skripta, kako salje i kako prima poruke nazad. Na kojem sistemu(nacinu) je izvedena povezanost tog servera i GSM providera ? Cini mi se da je netko spomenuo da je radio PHP podrsku za XMS, pa bih ga zamolio da malo pojasni, ali i ostali ukoliko ste upoznati...:)

P.S. Ovaj me servis interesira u prvom redu radi toga jer nije potrebna aktivacija apsolutno nikakve dodatne usluge kod primatelja, sto je uvjet recimo kod CroGSM-a...

Hvala !

echo
03-02-2002, 15:33
Bog

XMS na Hinetu radi preko Cronetovog SMS servisa ..

Inace bio sam zainteresiran neko vrijeme za postavljanje ovakovog tipa PHP/MySQL rjesenja na stranice radi dodavanja malo sadrzaja s kojim bi privukao jos kojeg posjetitelja.

Govoreci o MTN SMS besplatnom servisu, on ide preko velikog medjunarodnog SMS Gatewaya (Airborne).

U Hrvatskoj koliko sam se raspitivao okolo, slanje poruka preko ovog medjunarodnog gatewaya u Hrvatskoj koristi stranica
Magic na adresi: http://www.magic.hr i pruzaju uslugu besplatnog slanja SMS poruka na 098 i 091 mrezu.

Btw .. pitao sam ih koliko se to isplati uzeti za vlastite stranice? Odgovor je bio da ih vise ispadne mjesecni trosak besplatnih poruka koje salju posjetitelji preko njihovih stranica nego mjesecni zakup stanog internet voda u HT-u.

Jos jednom, nije problem napisati skriptu koja ce imati ulogu kao xms.hinet.hr ili mtnsms.com, ali je problem jer u krajnjem slucaju poruke opet treba platiti (za vas kao pruzatelja te besplatne usluge nisu besplatne) vec su besplatne za posjetitelje (ako Vi tako odlucite).

Nadam se da sam pomogao malo razjasniti situaciju

Bog