View Full Version : Notepad - tko ga koristi za izradu web stranica?
Stalno cujem kako ljudi govore da se web stranice trebaju raditi u Notepadu, a ne u vizualnim alatima. Zanimljivo je da Notepad stalno i stalno iskace u konverzacijama kad se referira na najbolji web authoring tool, ali...
Trenutak istine - koristite li i vi Notepad?
I mean - come on, ima puno boljih tekst alata od Notepada. Osobno ga koristim vrlo, vrlo rijetko. Moze li se Notepad uopce zvati text editorom? Tesko.
Kad velim da ne koristim Notepad, nek netko ne pomisli da dopustam da mi vizualni alat (DW u mom slucaju) komandira i radi sto hoce po kodu. Samo kad bi DW imao malo bolji i mocniji source view&editor, bio bi idealan.
I cemu koristiti Notepad za upisivanje tagova over & over again, kad ima dobrih, pa i besplatnih alata koji neke stvari automatiziraju, a opet se ne mijesaju u kod?
Najbolje mi je kad se totalnim pocetnicima preporucuje da uzmu Notepad i krenu izradjivati stranice - mo meni je to ipak arogantno, iako znam na koje kvalitete se cilja kad se nekome tako nesto preporucuje (znanje HTML-a, uredni kod, bla bla).
Any thoughts on this?
Ja osobno pišem sam sav svoj kod i nikad, ali stvarno nikad nisam radio u programima tipa WYSIWYG kao što su Front Page itd....
Ustvari nikad nisam uopče ušao u takav tip programa.
Što se tiče urednog koda, to je istina.
Kod je čišći i pregledniji, a da ne spominjem da mu je težina u kilobajtima nekoliko puta manja od identičnog fajla koji je samo otvoren i sačuvan u Front Pageu.
Radio sam i u drugim text editorima (ConTEXT...) ali sam se uvjek vračao na Notepad.
Član sam Notepad Associationa koji je zakleti protivnik Front Pagea itd....
Zbog čega nije pravi text editor?
Toliko hvališ taj Notpad, a još se nisi ni naučio dobro pisati kod. To se vidi i na tvojoj stranici.
Sve je to divno i krasno kada radiš HTML stranice.
a što ako ti je HTML problem sekundaran kada radiš site i nemaš vremena izgubiti 15 minuta samo da bi ulickao neku tablicu tj. kada radiš u PHP-u ili nečemu tako, i više te muči što i kako prikazati u toj tablici. Kod tak i tak ne bu izgledao savršeno. Ak si početnik sve bude bilo jedno iza drugoga, a ak već imaš malo iskustva onda će ti sve biti lude indentacije pošto PHP kod ima među korake u identaciji od čistoh HTML prikaza.
Osobno volim i koristim vizarde za takve stvari. Dobro, za najjednostavnije tablice, liste i ostale gluposti mi ne treba nikakav WYSIWYG editor, ali skračuju vrijeme razvijanja barem za 1/3.
Što se tiče notepada, moram priznati da ga jako malo koristim. Trenutno sam na 30 dana HomeSite-a a nakon toga prelazim na jedan od besplatnih PHP editora. HomeSite je totalni zakon i ako ikada skupim novac za neki alat to će biti on.
Zasto Notepad nije pravi tekst editor?
Zato jer po meni tekst editor mora ipak imati neke naprednije funkcije koje prevazilaze namjenu koju ima Notepad - zabiljezis nesto na brzinu, tek toliko da si zapisao, a kasnije to prebacis u neki "pravi" program.
Ja cak ni Notepad ne koristim za pisanje biljeski - imam program koji me odlicno sluzi.
A po čemu to ja nisam naučio pisati kod?
Gledajući baskove stranice ne dolazim do tog zaključka. Ali ipak me neke stvari malo previše svojim izgledom podsječaju na DW, ali ne mora biti.
ciril_stipsa
16-01-2002, 23:30
To je malo sranje bilo u modi kad su se stranice sastojale od jedne tablice s dva polja, pa su se webmasteri kurcili (oprostite na izrazu) svojim neizmjernim znanjem HTML-a i svatko tko je koristio neki visivig program bio je (tada jos mozda i opravdano) popljuvan do svemirskih razmjera. Ajd se ti danas baci na izradu nesto profesionalnijeg sitea sa "milijunima" tablica, pa dobijes tisucu redaka koda od kojeg se polovica stalno ponavlja. Ma samo bi budala to isla pisati rucno u Notepadu.
Slazem se da je Notepad dobar jedino za totalne pocetnike i nijednom pocetniku ne bih preporucio visivig alate dok ne apsorbiraju HTML. A onda nek koriste visivig koliko hoce, jer jedino sto mogu dobiti je visestruko veca brzina izrade stranica.
Sto se mene tice, DW ne moze "zaprljati" kod ako mu ne das. On je danas jednostavno najbolji alat za izradu statickih HTML stranica. Visnja, sto fali njegovu source editoru? Za ono za sto je dizajniran, a to je HTML, stvarno nemam nikakvih zamjerki.
S druge strane, tu su dinamicke stranice. Ovdje Notepad vise stvarno nema nikakvu ulogu. Evo ja sam recimo napisao cijeli forum u PHP-u koristeci samo DW, ali to je bio mali poslic meni za dusu sa ne tako puno koda. Za vece stvari, naravno, dobro je kombinirati vise alata, ukljucujuci neki visivig za layout i dobar tekst editor (poput Homesite-a) za programski kod. Evo npr. za forum. Imas tablicu koja se ponavlja onoliko puta koliko postova ima. Naravno da ces tablicu prvo nacrtati u DW-u i onda HTML s modifikacijama ubaciti u petlju u Homesite. Ovako se jednostavno stedi vrijeme i minimalizira mogucnost greske.
I da zakljucim, notepad is out, wake up people!
P.S. Kongi, toplo se nadam da ces skupiti dosta love za Homesite. Dok to ne ucinis, napravi mu ono sto si napravio DW-u :)
P.P.S. Basko, koristim IE6. Na tvojim stranicama ne vidim 3 slike. Jedna od njih je /slike/impression.jpg, a za druge dvije ne znam, jer mi javlja runtime error u liniji 41 kad predjem misem preko njih.
napravio bi homesiteu isto što i DW-u da mu se to može napraviti. naime, skinuh ga sa službenog sitea i probijanja nema. Luda zaštita. Čak sam i pokušao prčakt po registryu, ali to me nije nigdje dovelo. Na svu sreću imam dobar OS, pa postoje recovery pointovi tak da nije bilo badova.
ciril_stipsa
17-01-2002, 00:27
Sorry, tek sam sad skuzio.
Originally posted by ciril_stipsa
Visnja, sto fali njegovu source editoru? Za ono za sto je dizajniran, a to je HTML, stvarno nemam nikakvih zamjerki.
Prvo, po mom ukusu vrlo lose boji kod - pogledaj kako to radi Homesite, da je jedna milina!
I drugo, strasno mi je sporo raditi u tom Code View. Kursor mi se vuce, komadi teksta se sporo selektiraju... A nemam sporu masinu! I pogledaj kako to Homesite brzo radi, ko munja.
FastCode
17-01-2002, 12:23
Većinu stvari radim u Dreamweaver UltraDev ili u MS InterDev, ali nekad ipak koristim Notepad. Koristim ga zato što je brz i što radi ono što mu se kaže. FrontPage npr. ima običaj na prijelazu iz HTML u Design view promijeniti kod stranice :eek: , zato što misli da je nepravilan. Pokušajte npr. staviti vertikalni marquee. FrontPage meni izgleda ograničen i ne volim ga ni otvoriti. Slične stvari ponekad, mada puno manje, radi i Dreamweaver i u njemu je ugodnije raditi.
Ipak, moj posao ne uključuje baš mnogo izradu Internet stranica (ponekad pomognem ako zapne), pa zato moje mišljenje možda i nije ispravno
www.newsletteri.com
//////////////////////////////////////////
www.top-lista.com
///////////////////////////////////////
visnja
Originally posted by tin
visnja
Sta zasto, zato jer mogu :-) Kakve to ima veze. Ovako ljudi koji me ne poznaju saznaju tko sam.
ciril_stipsa
17-01-2002, 14:37
Originally posted by višnja
Prvo, po mom ukusu vrlo lose boji kod - pogledaj kako to radi Homesite, da je jedna milina!
I drugo, strasno mi je sporo raditi u tom Code View. Kursor mi se vuce, komadi teksta se sporo selektiraju... A nemam sporu masinu! I pogledaj kako to Homesite brzo radi, ko munja.
O bojama se ne isplati raspravljati. Nekom se svidjaju, nekom ne. To je stvar osobnog ukusa (mene osobno nimalo ne smeta izbor boja u DW-u).
A sto se tice sporosti, hmm. Ja ove probleme koje si navela uopce nemam. Mozda si ga crackala sa losim crackom ;). Ne, ozbiljno, prvi put cujem za ovo. Ima li jos nekoga s ovim problemom?
ciril_stipsa
17-01-2002, 14:45
Originally posted by FastCode
Većinu stvari radim u Dreamweaver UltraDev ili u MS InterDev, ali nekad ipak koristim Notepad. Koristim ga zato što je brz i što radi ono što mu se kaže. FrontPage npr. ima običaj na prijelazu iz HTML u Design view promijeniti kod stranice :eek: , zato što misli da je nepravilan. Pokušajte npr. staviti vertikalni marquee. FrontPage meni izgleda ograničen i ne volim ga ni otvoriti. Slične stvari ponekad, mada puno manje, radi i Dreamweaver i u njemu je ugodnije raditi.
Ma Frontpage je najvece govno od softwarea koje postoji. Probao jednom i vise nijednom. Najvise me zivciralo sto nije htio otvoriti .php fajlove (mozda se negdje moze konfigurirati da ih otvara, ne znam, nije mi se dalo traziti), nego sam ih morao renameat u .htm, a onda je ubacivao php kod u design view nekako neobicno, tako da sam na kraju to smece maknuo s masine.
Slične stvari ponekad, mada puno manje, radi i Dreamweaver...
Hmm.. Ja to dosada nisam primijetio. Na cemu si to vidio?
O bojama se ne isplati raspravljati. Nekom se svidjaju, nekom ne. To je stvar osobnog ukusa (mene osobno nimalo ne smeta izbor boja u DW-u).
Eh krivo sam se ocito izrazila: nisu krive boje, nego bojanje koda: npr. Homesite razlicitim bojama boja posebno atribute, posebno tagove, posebno ostale stvari. DW mi jednom bojom oboja cijelu tablicu, pa je tesko razaznati sto je tu atribut, a sto vrijednost atributa, a sto je tag. Bas me briga dal je crveno ili zeleno :-) Homesite i ostali text editori u njegovom rangu (pa cak i potpuno besplatni alati tipa HTMLKit) imaju takvo bojanje.
Alat za sve i sva. Lijepo boja, sve otvara, sortira, kropa. Radi ko urica. skupi/provjeri (http://www.textpad.com)
dosta dodataka, za različite jezike; čini mi se sve bitne.
ciril_stipsa
20-01-2002, 08:05
Koristim ga vec dosta dugo. Meni je odlican.
Ma Frontpage je najvece govno od softwarea koje postoji. Probao jednom i vise nijednom. Najvise me zivciralo sto nije htio otvoriti .php fajlove (mozda se negdje moze konfigurirati da ih otvara, ne znam, nije mi se dalo traziti), nego sam ih morao renameat u .htm, a onda je ubacivao php kod u design view nekako neobicno, tako da sam na kraju to smece maknuo s masine.
Ajde dobro FP baš i nema neku podršku za PHP, već za ASP, ali može otvarati php fileove i raditi kao da radiš i u nodepadu.
FP također ima odličnu podršku i za CSS. Nemojte me krivo shvatiti i ja možda nešto radim u Notepadu, ali vrlo vrlo malo.
FP jest da malo stavlja smeće u sam HTML kod, ali ga se poslje lako može maknuti i provjeriti svaku stranicu.
FP preporučam svima koji se bave web designom i ASP programiranjem, a kao što i napomenuh u postu gore, ima i odličnu podršku i za CSS
FP je moćan alat samo ga trebate znati koristiti ...
Mogu si misliti zasto ljudi imaju takve stavove o FP-u, no mislim da je puno toga utemeljeno na predrasudama. Osobno radim u DW-u i ne pada mi na pamet prijeci na FP ikada, no ne bih nikada rekla da FP nije profesionalni alat. Neki najveci dizajnerski studiji u HR (ali fakat VELIKE ribe) koriste i Frontpage kao primarni alat. Pa sto? Uopce nije bitno s cim je sajt napravljen, nego kako je napravljen i sluzi li svrsi.
FastCode
20-01-2002, 20:41
Originally posted by višnja
Uopce nije bitno s cim je sajt napravljen, nego kako je napravljen i sluzi li svrsi.
Slažem se u potpunosti, ali i dalje stojim pri tom da FrontPage nije profesionalni alat. Ti nisi radila u njemu pa ne znaš kakve frustracije izaziva. Ako mi ne vjeruješ pokušaj :D :D :D
Ne sviđa mi se kako su riješili "Save As...". Ako snimiš file u drugi direktorij, automatski se promjenu pathovi linkova, da bi odgovarali novom položaju. To mi nekad treba a nekad ne, uglavnom nisam vidio da mogu isključiti tu opciju. Ima još nekih sitnica, ali ipak je najbolji. Uspoređivati ga sa FP je smiješno
svima bih preporučio ultraedit 32, ne prlja kod (otvaranje kompliciranijeg fajla u DW zna napraviti smeća i smeća), a ultraedit ima brdo raznih dodataka, a i boja tekst, ako je to mjerilo, oš u html bojama oš u VB. to je u biti ispolirani notepad
Dobriša A.
09-02-2002, 21:39
>Kad velim da ne koristim Notepad, nek netko ne pomisli da >dopustam da mi vizualni alat (DW u mom slucaju) komandira i >radi sto hoce po kodu. Samo kad bi DW imao malo bolji i mocniji >source view&editor, bio bi idealan.
DW & HomeSite i više ništa ne treba. Sada kad je Macromedia kupila Allaire HS možemo se nadati da će ga uklopiti u DW. I nitko sretniji od webmajstora svijeta.
Bok svima!
macromedio je kupila alliare prije par godina i odmah su rekli da ih neće stapat. Mislim da bi to bio promašaj pošto je HS za one sa malo više znanja dok je DW odličan za početke izrade stranica.
Što se tiče ultraedita on je isto dobar.
AKo želite dobar domaći editor imate CONtext
link : http://www.fixedsys.com/context/
sviđa mi se a domaće je proizvodnje
E da, ja isto imam instaliran Context, koristim ga za editiranje i za source preview u IE. Dobar mi je, morat cu ga staviti na site da si ga ljudi downloadiraju. Lijepo mi farba kod i brz je.
evo ja sam si napokon sredio probleme sa HS-om tak da više ne tražim niti jedan editor. Moja ljubav je tu :) i radi savršeno
Kongi, daj mi posalji rjesenje problema vezano uz HS.
Thanks
ovo je lista No1 programa/editora:
Home Site
1st Page (jako slican Home Site-u a besplatan !!)
TextPad
notepad je nula bodova..
pozdrav
Zelja
Originally posted by Dok
ovo je lista No1 programa/editora:
Home Site
1st Page (jako slican Home Site-u a besplatan !!)
TextPad
E, ja sam vec jednom bila s jednom nogom u downloadu tog 1st Page-a, ali su me komentari na download.com odvratili od tog nauma. Kazu da je support, unatoc suprotnim tvrdnjama na maticnom sajtu, nikakav, da program zdere resurse ko mutav i opcenito da nije toliko dobar, da nije stabilan. Any thoughts?
evo ovako stvari stoje..
ovdje na poslu koristim skromnu masinu 600mhz pentium sa 256mb memorije..
radi mi sql server, cesto mi je otvoren VB 6.0 i outlook za opslovne i outlook expres za osobne mailove..i kada otvorim 1st page neprimjetim neku osobitu sporost racunala..
Ali editor je kao prvo besplatan a kao drugo ima preko 400 integriranih java script (cini mi se da je 400, neznam ima ih hrpa).
Sto je za pocetnike vise nego dobro..
Dalje kakav support se moze ocekivati za besplatan software, tocno nikakav..i nije fer freeware software po tome ocjenivati. Ali ja bih ga svakako preporucio..iplati se vjerujte.
No moram takodje priznati da vise koristim Home Site (jer ga imam vec od verzije 2.5)..a 1st page sam probao iz radoznalosti i jer je besplatan pa sam pisao neku recenziju.
pozdrav
Zelja
FastCode
22-02-2002, 00:02
Mislim da bi ovdje trebao moderator reagirati...
Razlog zašto nekad koristim Notepad je zbog njegove brzine, tj. kad hoću izmijeniti neki dio na brzinu a ne da mi se "podizati" Dreamweaver, samo idem desni klik, Open with Notepad, i kod je prikazan :-))
Rijetko radim stranicu od početka u njemu. Mislim da je za to ipak bolji DW, pa čak i FrontPage
Dok, da li ti radiš cjelokupni razvoj u tekstualnom editoru, i ako da, zašto to radiš? Izgleda mi neučinkovito i sporo
FastCode dobro pitanje..
neznam, ali rijetko skoro nikada radim u DW, a FrontPage sam nakon pola sata deinstalirao..radim ovako.
Napravim u Photoshopu dizajn..zamislim strukturu tablica..
"izrezem potrebne slike, x.gif-ove,...i onda krenem.
Postavim uglavnom strukturu, kao prvo css fajl (koji vremenom uvijek izraste), odlucim se za fontove i slicno. Koju rezoluciju i slicno..
postavim prvu tablicu npr sirina 700 pixela i onda rucno radim tablicu. Prednosti su na dlanu..tj. jedna i meni vazna cinjenica je super cisti i optimirani html kod, i uz to jos po standardu xhtml 1.0, nekima nevazno, ali meni jako jako vazno.
Radio sam sa nekim alatima koji koriste xml parser i koji nepropustaju nepravilan (not well formed) html kod. Pa mi to dodje kao neka navika, osim toga primjetio sam npr da html dokumente koje sam onda optimirao u skoro svim browserima izgledaju identicno, sto mi je bilo jos jedan bitan faktor.
Osim toga posljednji razlog zbog kojeg sam ostao uz text editore je da sam sa html-om poceo jos davne ´93. godine i tada nije bilo lako doci do WYSIWYG editora..
Silom sam naucio napamet taj html..i sada ga pisem skoro zatvorenih ociju, a i silom sam se prilika specijalizirao na optimiranje koda za sve browsere..kako html tako i javascript-a.
Neznam ali ja ostajem vjeran text editorima..
p.s. Win2K i XP sada ako jednom otvoris datoteku u nekom programu nude pri desnom kliku i open with takodje i taj program, pored notepad-a, dakle isto mozesh raditi i sa HomeSite-om.
p.p.s jos jedna glupost ima koju tesko mogu ovdje objasnit a koja me nervira kod notepad-a a to je kretanje kroz dokument sa CTRL-strelica..uzasno je rijeseno i uvijek skace na pocetak ili kraj redka, a ne od rijeci do rijeci, kako bi trebalo.
Srdacan pozdrav
Zelja
mislim da je dok naveo glavni razlog zašto i ja ne koristim (više) DW ili FP.
Sva ta brzina izrade stranice nestaje kada u HTML ubacujete PHP/ASP kodove koje onda jedan od tih editora počen uvlačiti i izvlačiti po svojoj volji tako da se čovjek vrlo lako može izgubiti u svom tom kodu. Ono, više ne znaš gdje završava koja grana if-a ili neke petlje i takva sranja.
Ovako u HS-u imam potpunu kotrolu nad sadržajem, a ipak postoje wizardi za neke stvari tipa CSS i sl pa ne moram na to uvijek misliti što ubrza izradu stranice + markiranje PHP i ASP koda koje smanji vrijeme debugiranja za pola ak ne i više što niti DW/FP ili notepad nemaju
upravo tako kongi, taj sam aspekt totalno zanemario u svom postu..
jedan primjer, kada sam pisem izgleda ovako:
<table width="" align="center ....>
<tr>
<td>
Text neshta ...
Text neshta ...
Text neshta ...
</td>
</tr>
</table>
i tako dalje..da nepasteam sada jos dodatni php/asp kod, i ako onda to radis u dw ili fp, zaboravi, nikada ti nece biti ovakva struktura...mada ovaj primjer nije relevantan..neki dan sam radio brosuru u html formatu, 2171 redak html koda..koji cu i za godinu dana moci procitati shvatiti i obraditi ako treba, jer sam svih dvije tisuce redaka napisao u home site-u..
pozdrav
Zelja
Svaka čast onima koji žele (i znaju) pisati milijune stranica koda za neku malu stvarčicu i pri tome izgubiti podosta vremena. Stvarno svaka čast! No, ipak mislim da je bolje, brže i lakše to raditi u nekom od "normalnijih" programa.
Ti si Sino jedan vrhunski debil, kad misliš da bolje možeš napraviti stranicu u Front Page-u ili sličnom sranju, nego u jednom tekstualnom editoru.
A o brzini da ne raspravljam. Dok ti uđeš u neko smeće od programa, ja sam već napola završio stranicu.
Ne moram ja pisati cijeli kod, jesi kad čuo za copy&paste.
Poštovanje.
Ej basko ti si vrhunski debil, jer pljujes po ljudima koji nemaju isto misljenje kao i ti. Ja osobno obozavam WYSIWYG programe (FrontPage mi je svetinja), spavam s FP 2000 CD-om, dišem FP 2000, guzim FP 2000 ....
Ak imas kaj protiv javi mi se na e-mail spyder@net.hr. Ak zivis u Zagrebu mozemo se naci i na kavi pa malo popricati ...
BTW.
FP2000 treba 6 sec. da se digne ;-)
Originally posted by spyder
(FrontPage mi je svetinja), spavam s FP 2000 CD-om, dišem FP 2000, guzim FP 2000 ....
e bas te zalim za ovo zadnje sto radis sa FP-om..
stvarno te zalim..
Originally posted by Dok
e bas te zalim za ovo zadnje sto radis sa FP-om..
stvarno te zalim..
uzeo si mi riječ iz usta.
Spyder, fakat ne vidim neki razlog zašto si tolko zapeo za FP. Mislim, čak i ako baš fakat nezneš HTML, postoje mnogo bolji WYSIWYG programi na tržištu koji ne ubacuju neke svoje lude kodove u stranicu.
Ono što sam rekao je preneseno značenje. Ja znam HTML, ali zbog brzine volim koristiti WYSIWYG editore. Vi ni sami niste svjesni koliko je zapravo dobar FP 2000, jer ste radili u njemu ccs. 2 sata
Ja ga koristim duuuuuggggooooooo i jednostavno mi je odličan.
Dajte molim vas,
necete se valjda svadjati oto toga koji editor je bolji. To je obican flame war i dajte se bavite necim pametnijim. Svatko od vas ima razloga voljeti ili mrziti neki program i kaj mislite da ce onaj drugi mijenjati alat samo zato jer vi tak velite?
Za Baska - da li smo rekli da cemo se ponasati uljudno? Zato te molim da se suzdrzis od svojih komentara tipa "ti si debil jer koristis FP". Ako nisi procitao taj moj post, onda cu ponoviti jos jednom:
OVO NIJE USENET. Ovdje se ljude ne naziva imenima zbog razlicitih misljenja. Svi ste dobrodosli ako cete se ponasati pristojno i s respektom. Kome se to ne svidja - nek nas napusti.
FastCode
05-03-2002, 22:03
Za Spydera:
Ne mogu shvatiti kako ti je FrontPage najbolji. Molim te objasni. I ja ga koristim duže vrijeme.
Evo zašto ga ja ne podnosim:
Mijenja mi kod pri prelasku iz source u dizajn
Dodaje svoje glupave poddirektorije koje moram brisati
Ma ne volim ni Dreamweaver, i on me zna nasekirat. Čak se mogu složit da je FP najbolji kad nema ni jednog da valja, ali da je dobar ne mogu.
Za programiranje mi se zaista sviđa MS Interdev. Još da je malo bolji u dizajnu bio bi savršen
interdev..
jako kvalitetna alatka..
pozdrav
Zelja
Notepad je bolji od grafickih alata jer:
1. Ne mijenja kod
2. Smanjuje velicinu ukupnog sitea
3. Malen je i jednostavan manji je od worda brzi od frontpagea
a jel probao ko koristiti first page 2000 (vrlo sličan home pageu, ali besplatan)?
meni taj editor rula da jaja.
koristim isključivo njega
FastCode
10-03-2002, 12:09
Originally posted by dodo
Notepad je bolji od grafickih alata jer:
1. Ne mijenja kod
2. Smanjuje velicinu ukupnog sitea
3. Malen je i jednostavan manji je od worda brzi od frontpagea
:D :D :D
Hajde neka nisam jedini koji brani Notepad
Upravo sam instalirao Ultraedit 32. Radi što i Notepad ali mi i uredno boji .htm, .asp, .cpp, i .h datoteke. Preporučam da ga isprobate
evo da i ja prokomentiram :D
zagovaram notepad like editore i sam ih koristim kad radim nest vece
notepad je sam po sebi totalno ok iako mu fale dodatne (meni za zivot bitne) opcije poput find&replace, bojanje kôda i numeriranje redaka
od vizualnih editora definitivni favorit je dreamweaver, kojeg koristim za nest nabrzinu pogledat, dok je najveci gubitnik word (koji se uopce ne moze smatrati alatom za izradu w. stranica al kad ste ga vec spominjali) a nista puno dalje od njega nije ni frontpage (verziju izaberite sami)
eto :D
I sta si nam sad pametno rekao svoje osobno misljenje, argumenti sinko, argumenti, u frontpageu ne radim nego u dreamweaveru ali frontpage bas se i nemoze uspoređivati sa wordom
I sta si nam sad pametno rekao svoje osobno misljenje, argumenti sinko, argumenti, u frontpageu ne radim nego u dreamweaveru ali frontpage bas se i nemoze uspoređivati sa wordom
Ako je kriterij zagadjivanje HTML-a, Frontpage je, poslije Worda, drugo najgore rjesenje :-)
ma vidi ko se javlja frontpage je odmah poslje dreamweavera za skoro sve najvece web gurue a sta je za tebe koga to briga tebi mote biti i winamp, gospodicna
ma vidi ko se javlja frontpage je odmah poslje dreamweavera za skoro sve najvece web gurue a sta je za tebe koga to briga tebi mote biti i winamp, gospodicna
Pa ako ljude nije briga sto je Frontpage za mene, onda ih jednako tako nije ni briga sto je za tebe :D
I nemoj biti bezobrazan, dvaput si postavio pitanje na kontakt email, oba puta si dobio odgovor od mene, a i nismo skupa pasli ovce, ok?
Toliko postova i ljudi a nitko nije napisao nista pohvalno o jednom od najboljih txt editora ever :) EditPlus www.editplus.com ...
Podrska za sve i sva...
Do multicolumn selecta i kretanja od zagrade do zagrade :)
A sto se teme tice, preferiram pisati sav kod u editplusu, osim kad ga ima jako jako puno kada to napravim u nekom wysiwyg editoru (nije bitno kojem) pa poslije ocistim suvisan kod....
imas pravo EditPlus je OK
Evo ja sam si danas instalirao ZEND Studio 2.0
To je program za rad samo sa PHP-om.
jedino što je dobro u njemu bilo (skinuo sam ga) je to što je imao PHP debuger u sebi, ali mi je napravio toliko problema koje sam jedva uspio srediti.
Mrzim programe koji prčkaju po sistemu
marko.radelic
15-03-2002, 02:05
Originally posted by nmotika
Motika svako tromjesecje svrati na ovaj forum :D
Evo da Marku pokvarim prosjek :)
cyberphere
06-04-2002, 22:06
Može li mi tko reći kako da dođem do ćistog .exe linka za ZEND Studio 2.0 da ga mogu downloadati???? Hvala
www.zend.com
ako si mislo na neku probijenu glupost, sumnajm da postoji. Tražio sam
cyberphere
07-04-2002, 00:35
Ma ne to!! Meni treba link do .exe datoteke npr. www.zend.com/neki direktorij/ZendStudioClient-2.0.1-Windows-i386.exe . a sam tražio ali nisam se uspio dočepate linka
moraš ispuniti onu proceduru od 2 koraka na
http://www.zend.com/store/evaluation.php?pid=77
daš im mail da ti oni pošalju ključ i skidaš trial verziju
cyberphere
07-04-2002, 01:14
Ma jesam to. Ali meni treba link. Ja imam satelitski internet i mogu dovnloadati bilo šta i bilo koliko MB ali moram imati toćan link a njega nigdje nemogu naći.
Eto ljubiteljima notepada poklanjam full verziju NoteTABA koji se jednostavno preinstalira preko notepada ( sam jelte...hehe) , odličan editor ..nema boljeg ...i sve sam to digo na eftepe samo za vas drgai moji webmajstori pa si skinite :
NoteTabPro_By_sirMAC (http://www.sirmac.org/data/download/notetab.zip)
Pozdrav Višnji i ekipi ::::
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.