View Full Version : posao
Gdje mogu naći posao u vezi izrade web starnica
Najlakse je reci "Ja bi posao".
Evo vam jedan prijedlog od mene, malo se trgnite... Sam si nadjes posao. Imas raznorazne oglase, tamo lijepo napises "Izradjujem web-stranice brzo i povoljno (?profesionalno?), nazvati na 098, 099, 091/xxx-xxx(x)" i cekas.. vec ce se netko javiti, na svaku stranicu stavis svoj logo (nemoj da bude previse velik) i/ili svoju mail adresu i to je to.
Ako se pokazes i ako skupis odrejen broj musterija uvijek ces imati posla, oni ce te preporuciti drugima i tako to ide.. :)
Originally posted by vi3w3r
Najlakse je reci "Ja bi posao".
Evo vam jedan prijedlog od mene, malo se trgnite... Sam si nadjes posao. Imas raznorazne oglase, tamo lijepo napises "Izradjujem web-stranice brzo i povoljno (?profesionalno?), nazvati na 098, 099, 091/xxx-xxx(x)" i cekas.. vec ce se netko javiti, na svaku stranicu stavis svoj logo (nemoj da bude previse velik) i/ili svoju mail adresu i to je to.
Ako se pokazes i ako skupis odrejen broj musterija uvijek ces imati posla, oni ce te preporuciti drugima i tako to ide.. :)
Hoces ti ispostaviti racun eventualnom klijentu posto ja to ( za sada ) nemogu?
Zar nije postenije ovako ponuditi svoje usluge pa ako je netko od ljudi koji to legalno rade zainteresiran za suradnju da se dogovorimo kao ljudi, prema njemu ispadam fer a ja ne dobivam epitet crnjaka, lopova, nadriwebmastera i sta ti ja znam sto sve ne?
P.S.
Nisam postao da trazim posao zato sto ga nemam nego zato sto zelim da to sve ide legalno.
kao student možeš sasvim legalno raditi kao freelancer preko student servisa, nije ti potrebna nikakva firma....
zweistein
24-12-2002, 10:23
Originally posted by futuro
kao student možeš sasvim legalno raditi kao freelancer preko student servisa, nije ti potrebna nikakva firma....
Heh, ali nisu svi ovdje studenti... Iako, npr. moja skola svako toliko dobiva ponude on nekih ljudi da im izrade site, pa se nadje ekipa i skupi se preko ljeta i to napravi... I naravno, dobiju lovu za to.
Originally posted by lampa
Hoces ti ispostaviti racun eventualnom klijentu posto ja to ( za sada ) nemogu?
Zar nije postenije ovako ponuditi svoje usluge pa ako je netko od ljudi koji to legalno rade zainteresiran za suradnju da se dogovorimo kao ljudi, prema njemu ispadam fer a ja ne dobivam epitet crnjaka, lopova, nadriwebmastera i sta ti ja znam sto sve ne?
P.S.
Nisam postao da trazim posao zato sto ga nemam nego zato sto zelim da to sve ide legalno.
Ok, bez ljutnje...
Ali sto ti mislis da svi webdesigneri na ovom forumu (ali profesionalni web desgineri) izdaju racune ? Ja ne vjerujem u to... Neki su zavrsili skole i nemaju trenutno love za otvoriti neku firmu i rade na crno.. j**iga sinko, ljudi se snalaze kako god znaju...
Zelis posao ?
Pa imas thread gdje se nudi posao OVDJE (http://www.webmajstori.net/forum/showthread.php?s=&threadid=2110)
Ma da neces dobiti neki zadovoljavajuci odgovor... Ali probaj...
.:prela:.
28-12-2002, 15:52
Originally posted by futuro
Da ja sam vanredni student i nemam pravo rada preko student servisa! Prijavljen sam na biro! Što su mi rekli na birou za naplacivanje webdesigna i izrade siteova?! Nema legalnog nacina osim da te ta firma kojoj radis uzme na mjesec dana u radni odnos i tako naplatis! Sto je bio njihov savjet kako raditi i naplacivati te stvari??? "Naplati na crno to ti je najbolje"!:smije:
P.S. Lampa čini mi se da ćemo mi i dalje morati naplačivati naše radove na crno i nikako drugačije!!!
Što su mi rekli na birou za naplacivanje webdesigna i izrade siteova?! Nema legalnog nacina osim da te ta firma kojoj radis uzme na mjesec dana u radni odnos i tako naplatis! Sto je bio njihov savjet kako raditi i naplacivati te stvari??? "Naplati na crno to ti je najbolje"!
Ma koji radni odnos. Na ugovor o djelu. Platit ćeš porez, ali bolje i to nego da uopće ništa ne naplatiš. Raspitaj se o tom ugovoru, malo pročitaj hrvatske news grupe pa ćeš već nešto korisno naći.
.:prela:.
28-12-2002, 20:53
Originally posted by višnja
Ma koji radni odnos. Na ugovor o djelu. Platit ćeš porez, ali bolje i to nego da uopće ništa ne naplatiš. Raspitaj se o tom ugovoru, malo pročitaj hrvatske news grupe pa ćeš već nešto korisno naći.
Da ali od 1.1.2003. stupa na snagu novi zakon gdje vise nema ugovora o djelu!!! Sorry!
Kak nema, ima, samo bu na njega poslodavac morao plaćati doprinose.
Kak nema, ima, samo bu na njega poslodavac morao plaćati doprinose.
meni se nekak cini da bu to ipak zavrsilo na grbi onog tko radi. Istina je da poslodavac bude morao platiti doprinose. Kako se digla prasina ljetos da ce to poskupiti rad, onda se ekipa sjetila i rekla ok, ali onda poslodavac nebu moral platiti predujma poreza i prireza (35%), pa bu to tu negdje ostalo isto. Sto je ok, do sljedece godine kada onaj koji je dobio lovu mora predati poreznu prijavu i sada sam platiti porez i prirez. Ili ako si slucajem jedan od ona 2 podstanara u Zagrebu koji imaju izdan racun za stanarinu onda ces si to moci odbiti, i na toliko manju osnovicu platiti porez i prirez. Sve je to kao lukava fora da ljudi ne skuze koliko su porezi otisli gore sve do veljace 2004, kad ce vec biti kasno.
Ukratko, porezi idu _jako_ gore od sljedece godine. I pametno je s time poceti racunati, da se za godinu dana u vrijeme porezne prijave ljudi ne bi hvatali za glavu.
rush
http://www.templatetamer.org/
pa da ok ali ja to gledam kao dobru stvar, jer ce honorarci konačno na temelju svog honorarnog rada imati pravo na zdravstveno i mirovinsko, što do sad nisu mogli. morali su se fiktivno uposliti u nekoj firmi da im ona preko sebe isplaćuje te stvari.
A koliko onda porezi idu gore zapravo? Šta ako ja kao honorarac npr. zaradim 6000 kn brutto mjesečno, tko šta plaća i kada?
Ja sam honorarac u našoj "katedrali duha :rolleyes: " na Prisavlju pa ću vam iz prve ruke 1.2. izreferirati kako će to biti
pa da ok ali ja to gledam kao dobru stvar, jer ce honorarci konačno na temelju svog honorarnog rada imati pravo na zdravstveno i mirovinsko, što do sad nisu mogli.
Na žalost, to nije točno. Točno je jedino da će uplaćivati u zdravstveni i mirovinski fond, ali im (npr.) uplaćena lova neće ulaziti u neki budući mirovinski obračun. Eto.
Na žalost, to nije točno. Točno je jedino da će uplaćivati u zdravstveni i mirovinski fond, ali im (npr.) uplaćena lova neće ulaziti u neki budući mirovinski obračun. Eto.
kako neće, ako uplaćuju u mirovinski fond, onda je lova = lova, ma odakle se ona doklatila?
Daj neki izvor gdje si to pročitao.
A koliko onda porezi idu gore zapravo? Šta ako ja kao honorarac npr. zaradim 6000 kn brutto mjesečno, tko šta plaća i kada?
<disclamer>ja sam amater za poreze</disclamer>
ne moze se jednoznacno izracunati, jer su napravili nesto slicno kao i HT kad je dizao cijene, pretumbali su sto vise stvari istovremeno tako da je tesko usporedjivati, i tako da uvijek imaju primjer na kojem ispada manje poreza (iako je ukupna svota koju ce ubrati od svih ljudi naravno veca).
Moja procjena je da ce opterecenje biti 20-30% vece.
rush
Daj neki izvor gdje si to pročitao.
Po novinama (Jutarnji, Večernji). Na žalost, ne mogu ti reći točan datum :D . Znam da zvuči stupidno, ali eto. Jedino ako nisu u zadnji tren nešto promijenili, ali sumnjam. Ovo im je dobro - poberu lovu, a ništa ne daju zauzvrat.
Originally posted by rush
Moja procjena je da ce opterecenje biti 20-30% vece.
rush
Ja mislim da ipak neće toliko. Ali, jedno 10-15 % bude. Nego, na zapadu imaš porezne savjetnike kojima je cilj umanjiti tvoj porez raznim (legalnim) kerefekima. Zauzvrat oni dobivaju postotak. Mogli bi oni i kod nas doći na cijenu. ;)
Originally posted by sinisa
Ja mislim da ipak neće toliko. Ali, jedno 10-15 % bude. Nego, na zapadu imaš porezne savjetnike kojima je cilj umanjiti tvoj porez raznim (legalnim) kerefekima. Zauzvrat oni dobivaju postotak. Mogli bi oni i kod nas doći na cijenu. ;)
Mislim da na takvim poslovima već i sad privatno rade isti oni poreznici koji su po danu Nazis u poreznoj upravi, a navečer slatkorječivi prema svojim paying klijentima.
Gle, vi imate obrt pa ćete najbolje i saznati (ako već niste). Obrtnici plaćaju porez paušalno (koliko im procijeni referent). A to znači da plaćaju onoliko koliko su dobri s dotičnim. To si slobodno možeš rastumačiti kako te god volja.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.