PDA

View Full Version : Plačanje karticama u hrvata

Kongi
15-01-2002, 19:41
OK, ovo je nastavak rasprave sa drugog topica.

Na ovom forumu se nalaze ljudi koji imaju iskustva na webu i upoznati su sa generalnim funkcioniranjem weba i naplate na njemu putem kartica i znate da je to tolko kolko sigurno.

Ali, stavite se u poziciju osobe koja ima mjesečna primanja par tisuča Kn mjesečno (npr 5 do 7). Za božić se odlučio kupiti obitelji računalo preko "želim internet" kampanje. On ne zna ništa o ničemu. U novinama je pročitao 3 članka o tome kako je netko u americi oplačkao 10000 ljudi tako da je otvorio bogus e-shop i pobrao im brojeve kartica te si je poskidao sa njihovih računa tolko love da se preselio na Bahame. Čisto sumnjem da će on otići na web i kupiti si knjigu koju želi dok se nekako ne uvjeri da je to sigurno.

I tu dolazi vlada na scenu. Oni su ti koji imaju autoritet, mogučnosti i nepristranost potrebnu za odašiljenje ovakve informacije pučanstvu i nije dovoljno opremiti vladu računalima kako bi ljudi počeli kupovati i koristiti računala u toj mjeri da se čovjek s dobrom idejom za site može u najmanju ruku platiti hosting i reklame za svoj site.

Možda sam u krivu, ali postotak onih koji plačaju karticama na webu iz hrvatske na domaćim siteovima je vrlo mal, iako nisam naletio na neku službenu informaciju.

sinisa
15-01-2002, 21:39
Napravi 2 ankete: jednu za plaćanje karticama "doma" i jednu "za po vani".
Ovako ti ne mogu dati jednoznačan odgovor.

Kongi
15-01-2002, 21:44
sada je kasno. Ali odgovori na pitanje koje je postavljeno.

sinisa
15-01-2002, 22:05
Već jesam u onom drugom threadu.
Za po vani - DA
Za po doma - NE

Kongi
15-01-2002, 22:24
cool, tak i ja. Nisam još našo nešto što bih kupio na domačem webu

misty
04-04-2007, 15:12
Po svemu što sam do sada provjerila, plaćanje PayPalom je najsigurniji račun, još da mi je saznati kako staviti svoj novac na svoj PayPal račun, riješila bih se takvih dilema i problema :dada:

Sky
04-04-2007, 15:43
Ja sam kupovao karticom preko neta, obično knjige i IT opremu. Ali kupujem samo onda ako znam točno od koje firme kupujem, kad imam kontakt broj telefona firme (ako dođe do kakve frke/zabune), fizičku adresu, itd, itd... Uglavnom, oprezan sam. Za sada je sve prošlo ok.

Izvan Hrvatske još nisam kupovao.

KriDom
04-04-2007, 17:34
Po svemu što sam do sada provjerila, plaćanje PayPalom je najsigurniji račun, još da mi je saznati kako staviti svoj novac na svoj PayPal račun, riješila bih se takvih dilema i problema :dada:

Molim pročitati Pravila Foruma :dada:!

Pravilo broj 7 (http://www.webmajstori.net/forum/showpost.php?p=86761&postcount=7); Postavite svoje pitanje u pravom forumu i SAMO JEDANPUT. Pročitajte opise svakog foruma. Pogledajte kakvi se postovi postaju o određenom forumu i usporedite to s vašim pitanjem.

Ostatak u forumu E-trgovina (http://www.webmajstori.net/forum/showthread.php?goto=newpost&t=16579)