View Full Version : Windows problem
Kada startujem windows poslije onog windows loga pojavi mi se slijedeci tekst:
"Cannot find a devica file that may be needed to run windows or a windows application
The windows registry or a SYSTEM.INI file refers to this device file
but if you deleted this file on purpose try uninstalling the associeted aplication
associated application with this device file try reinstalling that application to replace the missing file
C:/PROGRA~1/NORTON~2/NORTON~1/NAVAP.VXD
Press a key to continue"
Kaka se mogu da rijesim ovog teksta jer mi uzasno smeta svaki put kad palim komp moram pritisnuti neki gumb
cyberphere
22-12-2002, 10:51
Deinstaliraj norton-a!!
Uradio sam to 2 puata ali nista opet isto:(
Ako si izbrisao neku aplikaciju ili igricu sa PC-a onda si prilikom brisanja izbrisao i read-only fajl koji si eto trebo ostaviti na PC-u. Ristartuj PC u Safe-Mode i instaliraj aplikaciju koju si izbrisao i tako ces dobit taj fajl nazad.
The windows registry or a SYSTEM.INI file refers to this device file
Dakle odi ili u registry, ili u system.ini i potraži gdje se spominje taj .vxd file i obriši tu liniju. Neće te više zezati.
Jedini .vxd file je mouse=*vmouse, msmouse.vxd
A komp ne mogu restratovat u safe mode jer imam 98-icu koja nema tu opciju (mislim da nema)
Originally posted by Miniweb
Jedini .vxd file je mouse=*vmouse, msmouse.vxd
A komp ne mogu restratovat u safe mode jer imam 98-icu koja nema tu opciju (mislim da nema)
Kada ti se pojavi windows logo prilikom bootanja, stisni F8.. nakon nekoliko sekundi pojavit ce se win 98 start menu ili tako nesto..
Btw zaboravih reci.. A da kreiras lazni file sa istim imenom kojeg trazi.. Mislim da se vise nece pojavljivati poruka koja te zivcira..
Da li je moguce da uzmem novi norton AV 2003 i tako da se skloni onaj tekst kada startujem Win.
To ti neće puno pomoć... imao sam istih problema i to 2 puta. Jednom sam otišao u system.ini i pobrisao gdje se taj file spominje i nestao taj tekst. A drugi put nisam to našao u systemu, u registgryju sam pobrisao ali nije pomoglo, pa sam probao sve živo i ništa više nije pomoglo...
Originally posted by jake
Kada ti se pojavi windows logo prilikom bootanja, stisni F8.. nakon nekoliko sekundi pojavit ce se win 98 start menu ili tako nesto..
F8 moraš pritisnut prije windovz loga!čim upališ komp i počne ga butat.
Problem je rijesen evo kako
Ukucao sam regedit i potrazio sve rijece koje sadrza navap
i to sam lijepo izbrisao kada sam nasao i gotovo
profesoressa dokazala svoju profesiju....
www.oxiaco.com
Da ali ovo sam nasao na drugom forumu
Mislim na ovo detaljno
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.