PDA

View Full Version : Web base software

mk
14-10-2008, 21:05
Zanima me kakvo je stanje u hr i bih sa web based software-om (valjda se tako zove).

Znaci recimo umjesto da u nekoj firmi na svaki racunar instalirate aplikaciju koja se spaja na centralni server, napravite web aplikaciju i zaposlenima date url preko koje pristupaju. Web aplikacija i desktop bi imale potpuno iste funkcije samo bi se se jednoj pristupalo preko browsera.

Znaci zanima me da li firme prihvataju ovo rjesenje ili vise preferiraju desktop varijantu.

I jos nesto, ta firma bi trebala da preko weba omoguci klijentima da vide svoje podatke (racune recimo...) koje firma obrađuje preko tih programa.

Valjda nisam puno konfuzan :D

Sax
14-10-2008, 21:09
Ovako nesto mozda ?

http://eyeos.org/en/

mk
14-10-2008, 21:27
Ok, nisam mislio na citav os online :P

Mislio sam malo konkretnije, recimo samo software za racunovodstvo (vidio sam da je neki student fer-a vec nesto slicnu uradio).

Zanima me kako takav software prolazi kod kompanija?

Ibiza
14-10-2008, 23:01
Pa sve se kreće prema tome, google već ima online office paket. Knjigovodstveni programi su već odavno umreženi, a ovi bolji se automatski i updejtaju preko interneta. Ali ne bi bilo ozbiljno za tako ozbiljan program prepustiti ga bugovima i raznim verzijama internet browsera.

gorrc
14-10-2008, 23:12
Jedna ugledna kuća pretpostavlja da bi do 2012 trebalo 25% software biti web based.

Razviti aplikaciju u Flexu ili Silverlightu ili nekom trećem RIA alatu bi trebalo biti lakše nego preko HTML/Javascript kombinacije baš zbog problema sa broswerima.
Ti alati su također močniji od HTML/Javascript kombinacije.