PDA

View Full Version : Win XP progovorio hrvatski

spyder
15-12-2002, 11:01
Imam jedan problem. Naime, skinuo sam s neta "nekakvu" datoteku i instalirao taj programčić koji mi je cijele faking Win XP preveo na naški (Hrvatski jezik). To nisam niti skuzio sve dok nisam ponovo uključio komp, a ima sam što i vidjeti:

NotePad = Blok za pisanje
Accessories = Pomagala
File = Datoteka
...
...

... i ostale gluposti, e pitanje je sada kako da ja to vratim na engleski ???

zweistein
15-12-2002, 12:10
Originally posted by spyder
Imam jedan problem. Naime, skinuo sam s neta "nekakvu" datoteku i instalirao taj programčić koji mi je cijele faking Win XP preveo na naški (Hrvatski jezik). To nisam niti skuzio sve dok nisam ponovo uključio komp, a ima sam što i vidjeti:

NotePad = Blok za pisanje
Accessories = Pomagala
File = Datoteka
...
...

... i ostale gluposti, e pitanje je sada kako da ja to vratim na engleski ???

LOL :). Ja mislim da to mozes deinstalirati u Add/Remove Programs. Ili trazi neki program za managment LIP-ova.

spyder
15-12-2002, 17:05
Daj molim Vas pomagajte jer nemogu ovako vise raditi na kompu, jednostavno me izluđuje.

Gledao sam u Add/Remove, ali tamo nema ništa, kak da to sredim .... please help !

cyberphere
15-12-2002, 17:19
format c:

ilija
15-12-2002, 18:23
Originally posted by cyberphere
format c:
ja bi to sigurno napravio

Spyder, jesi to skinuo sa genadij.com?

spyder
15-12-2002, 18:37
Da ! Zašto pitaš ?

sinisa
15-12-2002, 18:42
Sve su te lokalizacije kao da ih je radio Laszlo Bulcsu.
Vidi tek ovo:

višnja
15-12-2002, 22:12
Originally posted by sinisa
Sve su te lokalizacije kao da ih je radio Laszlo Bulcsu.
Vidi tek ovo:

Heheh funny, netko nije provjerio što je radio :-)

sinisa
15-12-2002, 22:32
Zato meni takve stvari nemaju pristup na komp. A korisnicima kažemo da je legalno samo ono što su dobili na isporučenom PC-u. Sve ostalo na svoj rizik. A na upite što znači "prilagodnik", "upravitelj zadataka", "podatkovni višenamjenski dostavljač" i "prekidni rukohvat" ne odgovaramo.

ZoNi
16-12-2002, 08:33
"podatkovni višenamjenski dostavljač"

hajde, reci sta ovo znaci? (neko vreme je kod nas bilo moderno izmisljanje "novih hrvatskih" reci, a ovo mi lici na tako nesto) :)

da nije tastatura?

sinisa
16-12-2002, 09:05
Pojma nemam - to sam izmislio :D (možda bi trebao raspisati natječaj - dodijelite dijelu PC-a ovaj naziv).
Najbolji mi je ipak (za sada) "prekidni rukohvat"

ilija
16-12-2002, 19:04
Originally posted by spyder
Da ! Zašto pitaš ?
Ma ništa, znatiželjan sam.

spyder
16-12-2002, 21:39
Ok, sve je to lijepo i drago mi je što ste se nasmijali :), ali problem i dalje stoji !!!!

Zar nitko nije imao takvih problema ???

sinisa
16-12-2002, 22:01
Ajd' onda ozbiljno: Ne nisam imao problema. A sumnjam da ćeš moći provesti nekakvu deinstalaciju. Jedino da pokušaš s repair instalacijom.

Zeljko
16-12-2002, 23:18
E ovaj daj ti meni reci na koju foru si ti uopce dobio win xp kompletno na nasem jeziku ? :zbunj:

Uostalom onako kako si dobio taj nashki support, tako ga i makni ( ili se zali onome tko ti ga je uvalio :srednji: )

sinisa
16-12-2002, 23:42
Originally posted by jake
E ovaj daj ti meni reci na koju foru si ti uopce dobio win xp kompletno na nasem jeziku ? :zbunj:

Kao da je problem otić' u dućan i kupit'.

Zeljko
17-12-2002, 00:48
Kao da je problem otić' u dućan i kupit'.

E kosa mi se digne od tvojih "pametnih" postova :D :rolleyes:

Pitam jer koliko sam skuzio tip je imao englesku verziju windowsa, i odjednom se cudi kako su na hrvatskom..

sinisa
17-12-2002, 08:36
Originally posted by jake
E kosa mi se digne od tvojih "pametnih" postova :D :rolleyes:

Ne mogu ti pomoći. Ali očigledno nisi imao prilike vidjeti što su sve korisnici u prilici napraviti s (legalno) instaliranim SW, tj. na koje sve inventivne načine ga mogu modificirati i učiniti neupotrebljivim.

(I da preduhitrim neki mogući budući post - ne, ne mislim da Spyder spada u takvu skupinu)

ZoNi
17-12-2002, 08:37
evo, sad mi pade na pamet da probas System Restore (ako mozes da ga nadjes sad kad je preveden ;) )

ZoNi
17-12-2002, 08:47
evo malo informacija sa M$ovog sajta: http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/techinfo/planning/multilingual/default.asp

tamo pise da moze da se uninstall-ira, ali ne i kako (ili ja bar nisam video)

mozda da probas ponovo da ga kao instaliras, a on ce te tada pitait da li hoces da poravis ili uklonis LIP (tako se radi kod M$ Office-a)... probaj, pa reci da li je uspelo...

Amir
22-12-2002, 17:49
Koristi Point-Restore gdje ces moci vratit PC dva ili vise dana nazad i tako ces se otarasiti te "gluposti";)

oxia
06-01-2003, 18:16
hah...isto sranje san si i ja uvalija, al san ga vrlo jednostavno izbrisao na add/remove. Pogledaj bolje ili mi daj stranicu odakle si skinua prijevod.

Medjutim i nakon deinstalacije još uvik mi se 10% stvari na komp. nije vratilo u blaženi engleski jezik.

j....ja mater onom koje to stavia na komp.

oxia
06-01-2003, 18:19
j....ja mater onom koje to stavia na (komp.) internet, ispričavam se-...

futuro
07-01-2003, 00:44
Originally posted by oxia
ispričavam se-...

na psovki ili na greški u textu?

:mad:

oxia
07-01-2003, 02:06
na grešci u tekstu naravno...

futuro
07-01-2003, 11:11
Originally posted by oxia
na grešci u tekstu naravno...

naravno.... :krele:

WPower
22-01-2003, 17:01
Ja bih volio da mi je WIn xp na hrvatskom
Gdje to mogu skinut

spyder
22-01-2003, 17:15
Ja sam to prije skinuo na www.genadij.com, ali sad sam pogledao i nisam mogao naći to sranje. Inače ukucaj u google LIP Croatian, 100% će ti nešto naći !

WPower
22-01-2003, 17:22
A jel to sve prevelo i help komplet

spyder
22-01-2003, 17:33
Hm ... je jedan dio help-a ali nije cijeli !

WPower
22-01-2003, 19:32
Spyder posto ja slabo znam engleski gotovo ga i neznam
na googlu pronadje milijun linkova a ja samo blejimu monitor jer neznam koji je pravi
Pa ako imas vremena da skoknes ti na google pa to potrazis
znam a je najlakse reci da neznam ali molim te

ram
22-01-2003, 23:40
Probaj s ovim: http://office.microsoft.com/intl/downloads/default.aspx?lang=HRV

WPower
23-01-2003, 14:48
da ali ovo je samo office i ostale mrdalice
nigdje Windows XP

cyberphere
23-01-2003, 15:36
Ako si do sad imao OS na engleskom nemoj ga mijenjati u hrvatski jer će te samo još više zbuniti

ram
23-01-2003, 15:44
Slažem se, jer ako ti je već sada teško na engleskom i pređeš na hrvatski, kako će ti biti kada sjedneš za koji mjesec za tuđi komp? Nećeš ga znat ni ugasit.

WPower
24-01-2003, 17:15
Originally posted by ram
Slažem se, jer ako ti je već sada teško na engleskom i pređeš na hrvatski, kako će ti biti kada sjedneš za koji mjesec za tuđi komp? Nećeš ga znat ni ugasit.

Vidis o temo nikad nisam ni razmisljo
Ostavit cu ja onda engleski pa kako puklo da puklo
;)

futuro
24-01-2003, 17:36
Originally posted by Miniweb
Vidis o temo nikad nisam ni razmisljo
Ostavit cu ja onda engleski pa kako puklo da puklo
;)

Barem ćeš prije naučiti engleski jer bez njega možeš lagano zaboraviti aktivno sudjelovanje i korištenje interneta, a i računala i izrada stranica...

WPower
31-01-2003, 17:31
Spyder ako jos imas taj problem s Hrvatskim probaj da nadjes u temporaly folderu file ZTV5D
To mi je reko prijetelj. I on je tako nesto imao

zweistein
31-01-2003, 21:10
Originally posted by futuro
Barem ćeš prije naučiti engleski jer bez njega možeš lagano zaboraviti aktivno sudjelovanje i korištenje interneta, a i računala i izrada stranica...

Hmmm istina. Opcenito sve sto ima veze s racunalima je na engleskom. Pitaj Boga zasto ;).

Inace i ja se slazem da su ti raznorazni prijevodi bezveze. To sam shvatio kad sam u skoli na hrvatskom MS Officeu lupao pola sata ALT+F da bi otvorio File da bi kasnije skuzio da se izbornik zove Datoteka (ALT+D il tak nesto)... :krele:

ram
31-01-2003, 21:20
Originally posted by zweistein
Hmmm istina. Opcenito sve sto ima veze s racunalima je na engleskom. Pitaj Boga zasto ;).

Inace i ja se slazem da su ti raznorazni prijevodi bezveze. To sam shvatio kad sam u skoli na hrvatskom MS Officeu lupao pola sata ALT+F da bi otvorio File da bi kasnije skuzio da se izbornik zove Datoteka (ALT+D il tak nesto)... :krele:

Totalno te kužim. Ja za neke kompove u školi neću uopće sjest jer je sve na hrvatskom. Pa kao da mi je turski, pola sata tražim.
Zato uvijek dođem prvi i sjednem za onaj koji je na eng.:D

zweistein
31-01-2003, 21:25
Originally posted by ram
Totalno te kužim. Ja za neke kompove u školi neću uopće sjest jer je sve na hrvatskom. Pa kao da mi je turski, pola sata tražim.
Zato uvijek dođem prvi i sjednem za onaj koji je na eng.:D

Heh sad u srednjoj mi je sve lijepo na engleskom (barem onaj dio koji meni treba, Office je cini mi se na hrvatskom, ali nisam siguran...)

Al bilo lijepo u osnovnoj ;).

WPower
01-02-2003, 08:43
Meni je svejedno malo znam engleski a hrvatski ne razumijem

ram
01-02-2003, 17:14
Dobro ti je futuro negdje gore rekao, moraš naučiti engleski. Ako ništa drugo, onda barem pasivno, da razumiješ. Odi na neki tečaj, najbolje. Imat ćeš problema sa apsolutno svim programima s kojima se sretneš ako ne znaš engleski. Kako ćeš npr razumijeti help file? Svaki put ćeš ovdje pitati?
Nije to težak jezik za razumijeti, malo truda je potrebno.
Koliko tutoriala ima u zadnje vrijeme, možda nađeš i koji za engleski. :D :D