PDA

View Full Version : ASP problem

Ig0r
11-12-2002, 18:48
Imam jedan problem !! Trebao bih napraviti skriptu koja bi npr. svaki dva tjedna provjerila bazu i poslala mailove određenim korisnicima. Naravno da sve to radi automatski. Ja imam nekoliko ideja, ali bih molio nekog sa više iskustva da mi kaže kako bi to on napravio ili gdje mogu naći slične primjere. Unaprijed hvala !!!

ilija
11-12-2002, 19:38
Dobro, nije to teško, ali moraš imati jako puno korisnika (bar 1 korisnik/2 tjedna).

global.asa file

Sub Application_OnStart
Application.Lock
Application("timer") = Now()
Application.UnLock
End Sub

Sub Session_OnStart
If (Now() - Application("timer")) > DVATJEDNA(????) Then
' promijeniti podatke u bazi, itd.
Application.Lock
Application.UnLock
End If
End Sub

Za ovo tu što sam napisao ne garantiram 100%:D

Ig0r
11-12-2002, 19:47
Hvala ! I ja sam tako mislio ! Ako neko ima neku bolju ideju slobodno neka predloži. Za sada ću probati tako !!!!!!!

spyder
11-12-2002, 21:03
Ne preporučam koristiti global.asa file :)

alma311
11-12-2002, 21:19
Probaj pomocu web servisa,
ma nema veze
zaboravi

kezo
11-12-2002, 22:04
Originally posted by spyder
Ne preporučam koristiti global.asa file :)

obrazloži ovo

domagoj
11-12-2002, 23:36
Originally posted by kezo
obrazloži ovo
znaš da meni nije htio slati mail iz global.ase . Mislim da može tako provjeravati vrijeme, a možda onda na svaku stranicu includati file koji provjerava application varijablu te radi s bazom i mail komponentom.

Ig0r
12-12-2002, 13:10
Još nisam probao da li radi u global.asa file-u. Jel ima neko rješenje koje sigurno radi.Možda se može samo u global.asa fileu postaviti uvjet, a ako je ispunjen napraviti transfer na stranicu koja će onda slati mailove.

spyder
12-12-2002, 16:59
Originally posted by kezo
obrazloži ovo

Kad se npr. resetira server, podaci iz global.asa odu, odlepršaju .....

kezo
12-12-2002, 20:49
pa ne drži u global.asi podatke, za to postoje baze, negdje si nešto površno pročitao

Ig0r
13-12-2002, 11:29
Ljudi, podaci su svi u bazi ! Riječ je konkretno o malim oglasima. Svaki oglas traje 14 dana i nakon toga se briše jer se smatra da je roba prodana. Ako nije prodan korisnik dobije mail da ga mora produžiti. To su zahtjevi klijenta. Znači !!!!!!! trebam skriptu koja će svaki dan provjeriti u bazi da li neko zadovoljava uvjet i ako da poslati mu mail. Global.asa neće sadržavati nikakve podatke već će samo provjeravati da li je uvjet ispunjen. Skoro sam gotov s tim i mislim da će šljakati. Ako radi post-aću kod da čujem komentare! Ako ima neko neko slično iskustvo ili ideju nek kaže !
Dajte ideje !!!!!!!!!!!!!!!

ilija
13-12-2002, 16:21
Originally posted by spyder
Kad se npr. resetira server, podaci iz global.asa odu, odlepršaju .....
Ne odu podaci iz global.asa filea, nego iz Application objekta

spyder
13-12-2002, 16:50
Sorry krivo sam se izrazio ! Ali eto zašto ne preporučam korištenje global.asa file-a.

ilija
13-12-2002, 18:00
Sorry, ali to nema veze jedno s drugim.
Naravno da ćeš ti, ako neki podatak želiš zadržati za stalno, upisati u bazu podataka.
Ako želiš da je dostupan samo dok je aplikacija(odnosno server) aktivna, upisat ćeš ga u Application objekt.
A ako želiš da bude samo dostupan jednom korisniku dok je na site-u, upisuješ ga u Session objekt.
OK, dosta.
Cookie-e ne želim spominjati, otvaram novi thread u kojem ću Vam predstaviti svoj uradak (Cookie Admin).

kezo
14-12-2002, 01:15
dobro ti je to josip objasnio, najlakše je za nešto reći da je bolje ne korisititi, malo je teže shavtiti kako to radi

Ig0r
16-12-2002, 18:32
Ako nekog slučajno zanima ova ideja s kojom smo počeli radi.
Dakle ako želite napraviti aplikaciju koja će nešto sama svaki dan provjeravati i na osnovu toga djelovati to možete napraviti na slijedeći način i provjereno radi !

Sub Application_OnStart()
Application.Lock
Application ("timer")=Now()
Application.Unlock
end sub

Sub Application_OnEnd()

end sub

Sub Session_OnStart()
If datediff("d", Application("timer"), Now() ) >= 1 Then

' NEKI KOD

Application.Lock
Application.Unlock

end if

End Sub

Možete slati mailove, brisati nešto u bazi,update-ati i slično !

Pozdrav od ig0ra :::::::::::):D

ilija
16-12-2002, 19:08
A šta sam ja drugo rekao?
Samo moraš imati najmanje 1 posjetitelja dnevno (a razmak posjeta mora biti više od 24h:D).

Ig0r
16-12-2002, 19:41
Ma znam, ali vidio si da su se pojavili svakakvi postovi ! Da to ne radi, da ovo, da ono! Postavio sam pitanje da li netko ima drugu ideju i da li se to može napraviti na neki drugi način.

Ljudi ovo radi 100 % !!!!!!!!

Pozdrav od ig0ra :::)