View Full Version : Snaga .NET okružja...
..očituje se na adresi http://www.vipdata.hr ukoliko dotičnu pogledate s mozillom. Nećete vidjeti ništa već stranicu s greškom:
Error executing child request for UnsupportedClient.aspx.
To ti se zove: "blesavi programer prihvača monopol" pa se stranice pripreme za IE :zbunj:
Ne želim ulaziti sad u neku raspravu, ali zašto si ne pojednostavite život i instalirati Win i IE ??? :)
Jer nije mi jasno zašto koristiš neki proizvod za koji si svjestan da je lošiji od drugog, ali ti ga i dalje koristiš.
A ako IE ili Win ne koristiš zato kaj imaju ono MS e onda si budala !
Originally posted by vuk
..očituje se na adresi http://www.vipdata.hr ukoliko dotičnu pogledate s mozillom. Nećete vidjeti ništa već stranicu s greškom:
Error executing child request for UnsupportedClient.aspx.
Tu se očituje snaga mozille, koja je generacijama iza Internet explorera.
Originally posted by spyder
Ne želim ulaziti sad u neku raspravu, ali zašto si ne pojednostavite život i instalirati Win i IE ??? :)
Jer nije mi jasno zašto koristiš neki proizvod za koji si svjestan da je lošiji od drugog, ali ti ga i dalje koristiš.
Koliko ja shvaćam ovu raspravu..
Pitanje browsera je pitanje dobrog HTML koda. IE ispravlja loš kod. I još nešto, kada radiš poslovne stranice, ti si NE SMIJEŠ dozvoliti da izgubiš potencijalnog partnera, suradnika, klijenta samo zato što on tvoje stranice ne može gledati..
To je NEDOPUSTIVO.
Zato za poslovne stranice treba raditi čisti, pravilan kod, po verificiranim standardnima, a za svoje uratke, osobne radi, brate što želiš.
Stavi u tekst neki font koji nije standardni i zahtjevaj od svih da ga skinu ako žele vidjeti tvoje stranice normlano. Napravi pozadinsku sliku veličine 500 KB. Radi sve ono što ti duše želi.
Kod poslovnih drži se standrada..
upravo tako... kao što sam negdje već napisao, kod poslovnih stranica vrijede drugačija pravila
Ja sam si pojednostavnio život pa sam 3 računala doma instalirao Linux. :-)
Nova Mozilla nije lošija od IE-a nego je puno, puno bolja. IE toletira greške u html-u i zato ga kvazi web dizajneri obožavaju. Da sad ne počinjem opet priču da Mozilla ima bolju podršku za web standarde, form, cookie i image manager, password manager, dom inspector, javascript debuger i još neke sitnice poput blokiranja neželjenih popup-ova ... Mogu se okladiti da napredni IE korisnik za neke od ovih stvari ima 3rd party alate koje je krekirao. ;-)
Ja koristim Linux jer je bolji, brži, stabilniji, konfigurabilniji a svi programi koje imam instalirane na računalima su legalni pa mirno spavam. A da ne govorim o tome koliko je olakšanje za jednog programera kad za sve programe koje koristi može nabaviti izvorni kod, vidjeti kako nešto radi, prilagoditi ga sebi ili ispraviti grešku.
Ja sam sredio bug koji mi je smetao u python clientu za interbase za 10 minuta i razvoj projekta na kojemu sam radio mogao je nesmetano ići dalje. Workaround za izbjegavanje tog buga u tom trenutku nije bio moguć i mi si ne bi mogli dopustiti da čekamo da neka tamo firma izda patch.
U .asp-u ti sa osnovnom instalacijom nemaš ni objekt za slanje maila već ga trebaš posebno nabaviti, kupiti. PHP u osnovnoj instalaciji ima i mail funkcije i hrpetinu drugih funkcija za koje ćeš ti u .asp-u potrošiti pravo malo bogatstvo da ih nabaviš.
I tko je sad tu budala?
Originally posted by vuk
... Mogu se okladiti da napredni IE korisnik za neke od ovih stvari ima 3rd party alate koje je krekirao. ;-)
ja npr. koristim 3rd party alate, koji su besplatni, pa samo dodatno poboljsavaju ionako odlicni IE! Imam i Mozillu i Operu 6 i 7beta, ali kao glavni browser koristim MyIE2, koji je add-on za IE6...
Nije stvar u browseru, problem je u .NET okružju koje baca exception kada naiđe posjetitelj s nekim drugim browserom.
Ono tamo je greška u samom .NET-u jer normalno bi bilo da se exception obradi i da se u tom slučaju dogodi nešto (npr. da se izgenerira stranica ala "vaš brower ne može vidjeti našu stranicu") a ne da se prekine izvršavanje programa.
Kada .NET "puca" na ovako sitnim problemima sumnjam da se bolje ponaša kod kompleksnijih stvari.
Programer koji je radio vipdata.hr stranice nije pogriješio jer je vjerovao da .NET funkcije koje koristi rade kako treba.
Originally posted by vuk
U .asp-u ti sa osnovnom instalacijom nemaš ni objekt za slanje maila već ga trebaš posebno nabaviti, kupiti. PHP u osnovnoj instalaciji ima i mail funkcije i hrpetinu drugih funkcija za koje ćeš ti u .asp-u potrošiti pravo malo bogatstvo da ih nabaviš.
Ne moraš potrošiti bogatstvo, možeš u c++ ili vb napraviti dll za slanje maila i registrirati ga na serveru. Ako već ispravljaš bugove u linuxu ovo ne bi trebao biti problem.
Rasprave o tome koji je jezik ili sustav bolji mogu trajati beskonačno dugo bez rezultata.
Ma mislim... kad mi netko, tko se predstavlja kao znalac?, kaže da je IE browser dođe mi da plačem...
Pa u IE-u nemreš ispravno prikazat' najobičniju centriranu tabelu u drugoj tabeli..
To je najobičniji HTML, a pričate o ostalim standardima?
pffff
IE je rađen sa "webmastere" koji šutaju sve moguće u WYSIWYG editorima... kad IE lijepo učita site sa 1001 nepoznanicom on jednostavno te nepoznanice pokuša protumačiti na svoj način i prikaže ono što misli da je ok...
jedini problem je ovo: TO NIJE OK :rolleyes:
Originally posted by ZoNi
ja npr. koristim 3rd party alate, koji su besplatni, pa samo dodatno poboljsavaju ****ionako odlicni IE!****
ROFL :smije: :smije: :smije:
Originally posted by ivek
Ma mislim... kad mi netko, tko se predstavlja kao znalac?, kaže da je IE browser dođe mi da plačem...
Pogledajte (http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp)
Stranicu kakvu je prikaže IE, će vidjeti 93% posjetitelja. To se ne smije zanemariti.
Originally posted by Debug
Ne moraš potrošiti bogatstvo, možeš u c++ ili vb napraviti dll za slanje maila i registrirati ga na serveru. Ako već ispravljaš bugove u linuxu ovo ne bi trebao biti problem.
Napravio sam ja dll za slanje mail-a u clarionu kada je trebalo ali nije poanta u tome. Kad bi za svaku stvar trebao pisati dodatne komponente kda bi web stranice bile gotove a ja za prosječni web site u firmi u kojoj radim za programiranje imam 2-3 dana?!
A bas me zanima zasto je IE doslovce ZGAZIO Netscape :rolleyes:
Zbog lijenih korisnika i lijenih web developera. Prvima se nije dalo instalirati drugi browser kad im već stiže s OS-om a drugi su slavili IE jer nisu trebali ispravljati greške. :-)))
zbog:
a) monopola
b) zato sto je bolji!
Originally posted by vuk
Prvima se nije dalo instalirati drugi browser kad im već stiže s OS-om
Hteo si da kazes: "Prvima se nije dalo instalirati drugi browser kad im već NAJBOLJI stiže s OS-om", zar ne? :D
zasto bi neko sebe mucio da surfuje Netom pomocu Opere ili Mozille, kad to moze lepo i udobno iz IEa???
Pogledajte (http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp)
Stranicu kakvu je prikaže IE, će vidjeti 93% posjetitelja. To se ne smije zanemariti.
A je*emu.. isto tako ogromna većina koristi Win 9x.. znači li to da su ti windowsi bolji od XP-a, .Net-a ili 2k-a?
Pa mislim... rulja instalira win.... sa njima dobije IE i dalje ih ne zanima jer nemaju pojma šta znači HTML... ne hzaboravi.. to je oko 50% ljudi
i dalje sve pada u vodu
Ovo mi je k'o da sad ja kažem kako HT ima najbolje veze :zbunj:
Originally posted by sh00le
1. IE ispravlja loš kod.
2. ...Zato za poslovne stranice treba raditi čisti, pravilan kod, po verificiranim standardnima, a za svoje uratke, osobne radi, brate što želiš.
[/B]
1. IE preskače loš kod
2. ima jedan thread od prošlog tjedna gdje mi nitko nije opovrgnuo kako Opera I Netscape ne uspijevaju trransformirati validni XML pomoću XSLT-a koji ima linkan CSS.
Originally posted by vuk
I tko je sad tu budala?
dvaput djelomično točno. Za ASP malo potražiš i nađeš hrpu besplatnih mail komponenti i upload komponenti (sad, pitanje je da li se mogu mjeriti s ovim koje naplaćuju po 10 000$)
ASP.NET navodno može sve to što i PHP (inkorporirano mail funkcije, upload, image manipulacija itd.)
Druga djelomična točnost je o budalama. Radio sam i u ASP-u i PHP-u i došao do zaključka da je PHP hosting preskup. Dakle, ako se ne varam MySQL je besplatan, MSAccess nije o MSSQLu da ne pričam. Dalje, spominjane komponente PHP-u ne trebaju za ASP profi hosting je platio. Linux sa svom podrškom je definitivno puno jeftiniji za hosting. I sad, kako je cijena hostinga na kraju za PHP skoro ista kao i za ASP?
I tko je sad tu budala?
A je*emu.. isto tako ogromna većina koristi Win 9x.. znači li to da su ti windowsi bolji od XP-a, .Net-a ili 2k-a?
Pa mislim... rulja instalira win.... sa njima dobije IE i dalje ih ne zanima jer nemaju pojma šta znači HTML... ne hzaboravi.. to je oko 50% ljudi
i dalje sve pada u vodu
Ovo mi je k'o da sad ja kažem kako HT ima najbolje veze :zbunj:
Ma čekaj malo, pa ja tebe ne kužim. Pa zašto se mučiti s ostalim browserima kad mogu ugodnije surfati s IE. Daj malo pogledaj web, stranice se najprije rade da se dobro vide u IE, pa tek onda dali će se vidjeti u ostalim browserima.
A zašto ???? Zato jer 9? % korisnika koristi IE. Kak ne kužiš da je IE postao standard.
Evo ja iskreno nikad neću instalirati Operu ili sl. jer je to čisto sranje. Pola stranica se uopće ne prikazuje kak spada kad surfaš s tim browserom i općenito ništ ne valja.
Jednog dana kad će Netscape ili Opera ozbiljnije konkurirati IE, e onda možemo razgovarati. A do tada ...
P.S.
Eh da što se tiče Win XP ljudi koriste starije sustave jer je razlog hardver ... ali to sada tu nije važno.
Daj malo pogledaj web, stranice se najprije rade da se dobro vide u IE, pa tek onda dali će se vidjeti u ostalim browserima.
Ljuti se, ali pojma nemaš... :rolleyes:
Evo ti usporedba: Kupiš mlijeko i pola naspeš u jednu čašu, a pola u drugu i onda kažeš da je mlijeko u drugoj čaši bolje ... vidim da se i ne trudiš pošteno provozat' Netscape...
Kak ne kužiš da je IE postao standard.
U tome je problem... BMW sa fićekovim motorom je postao standard, a Ferrari leži sa strane :zub:
Evo ja iskreno nikad neću instalirati Operu ili sl. jer je to čisto sranje. Pola stranica se uopće ne prikazuje kak spada kad surfaš s tim browserom i općenito ništ ne valja.
Opera je brza, ali IE je bolji od Opere, ali ja ne govorim o Operi niti o Finiksu niti o "Pero i sinovi" browseru...
Sama činjenica da ti ne želiš koristiti ništa osim IE-a govori dovoljno o tvom "webmasteringu" :)
Jednog dana kad će Netscape ili Opera ozbiljnije konkurirati IE, e onda možemo razgovarati. A do tada ...
Netscape već itekako dere IE, a Opera je jako, jako blizu..
Eh da što se tiče Win XP ljudi koriste starije sustave jer je razlog hardver ... ali to sada tu nije važno.
Nije istina.... garantiram da barem 40% ljudi koji koriste win9x/Me mogu na svojoj mašini vrtit bilo koji novi OS bez problema... stvar je u neznanju i nezainteresiranosti za nešto drugo...
Isti razlog, dakle, kao i za toliko korištenje IE-a :)
Originally posted by domagoj
ASP.NET navodno može sve to što i PHP (inkorporirano mail funkcije, upload, image manipulacija itd.)
Ovo je ključna rečenica: "navodno može sve što i PHP". :-))))
Znači ASP je tek možda dobar kao i PHP?! ;-)
Druga djelomična točnost je o budalama. Radio sam i u ASP-u i PHP-u i došao do zaključka da je PHP hosting preskup. Dakle, ako se ne varam MySQL je besplatan, MSAccess nije o MSSQLu da ne pričam. Dalje, spominjane komponente PHP-u ne trebaju za ASP profi hosting je platio. Linux sa svom podrškom je definitivno puno jeftiniji za hosting. I sad, kako je cijena hostinga na kraju za PHP skoro ista kao i za ASP?
I tko je sad tu budala?
PHP hosting je preskup? O kojim to ciframa razgovarama? Da li je razlika 500 ili 1000 kuna mjesečno?
Nema smisla da se prepiremo tko je tu budala. Ti imaš svoj ASP.NET koji će ti se srušiti svaki put kad ti dođe neki posjetitelj s unsuported clientom na stranice i pišeš kobasice koda.
Nisam još upoznao nekog PHP programera koji je napravio neki ozbiljniji projekt a da tvrdi da je ASP bolji.
End of story.
1. IE preskače loš kod
Mislim da ću konačno početi sakupljati i dokumentirati IE bugove i bisere tako da imam argumente u ovakvim raspravama. :-))
Da počnem, biser br. 1:
IE ne poštuje ni "standarde" koje sam postavlja. Npr. img tag u svim drugim browserima po defaultu ima border="1" dok IE ima border="0". Ali samo kod prikaza stranica u browseru. Ako ideš na printanje onda će on sliku ispisati s border="1".
Lijeni webmasteri ne stavljaju border="0" u img tag i kad im dummy gif ima ružan okvir u Mozilli onda svi uglas viču: "Mozila saks..." :-))
Nisam htio reći da je IE bolji (mada osobno mislim tako :)) nego da je dominantan.
Odavno na Internetu nisu više samo informatičari, tj. kako vrijeme prolazi njih je procentualno sve manje. Sada su velika većina surfera ljudi koji na Internetu traže zabavu ili informacije, ali nemaju pojma o tehnologiji (možda su stručnjaci u nekoj drugoj oblasti). Njih samo zanima da im se stranica učita lijepo i da dođu do željene informacije. Ništa više, a na webmasteru je da im to omogući.
Netscape bolji od IE????????????????????
Ma, kako da ne! Poslednji Netscape koji je bio bolji od IE bio je Netscape Navigator 3.01 Gold - posle njega, Netscape je umro! I to nije nikakva steta, jer smo dobili mnogo bolji browser...
U stvari, IE4 i NN4 su bili prilicno izjednaceni, ali od IE5, M$ je preuzeo kvalitativno vodjstvo...
Ja sam licno koristio NN3 Gold, i bilo mi je veoma zao kad sam presao na IE5, ali tako to ide: jednog dana je bolji IE, sutra ce to (mozda) biti Opera, za 10 dana (mozda) Mozila ili Feniks, ili neki sasvim novi (tesko, ali moguce!)...
Jednostavno: DANAS je najbolji browser IE6! Ako mu dodas MyIE2 (http://myie2.yeah.net/), imaces sve sto ti treba!!! Opera i Mozilla su solidni browseri, ali nisu dovoljno kvalitetni za borbu sa IEom - oni ga samo sustizu, ali nikako da oni povedu borbu...
Jednostavno: DANAS je najbolji browser IE6! Ako mu dodas MyIE2 (http://myie2.yeah.net/), imaces sve sto ti treba!!! Opera i Mozilla su solidni browseri, ali nisu dovoljno kvalitetni za borbu sa IEom - oni ga samo sustizu, ali nikako da oni povedu borbu...
Najbolji, najbolji, najbolji....? A zašto, zašto je IE najbolji? Argumenti. Ja ti mogu reći zašto više nije najbolji: zato jer su konačno definirani web standardi koje IE ne podržava već i dalje drvi po svojem.
Pogledaj si DOM Compatibility Table:
http://www.xs4all.nl/~ppk/js/version5.html
i vidjet' ćeš kako je IE došao da svoje pozicije i zašto stranice u drugim browserima ne izgledaj isto: izmišljao je svoje standarde a nije poštivao postojeće. Podrška za Level 2 css skoro da i ne postoji u IE-u.
Za boga miloga... to su riječi web programera?
Meni je sasvim jasno da je osoba, koja stalno viČe IE ZAKON, IE RULA, IE JE NAJBOLJI, neupućena i točka.
Što po tebi čini neki browser boljim od drugoga?
Lijepe ikone? Mogućnost prisiljavanja browsera na gotovo sve putem stranice... nije li lijepo kada posjetiš neki site, a on ti uvali 1001 ikonicu u Favoritse ili kada ti zbloka komp jer... ma.......
Znaš li koliko je Netscape brži u "renderiranju" stranica... znaš li razliku pri "renderiranju" tabela.... jesi li se igrao CSS-om?
Za kraj mi reci.. koliko je ono zakrpa izašlo za posljednji IE? :zbunj:
Ja NIKAD nisam stavljao NITI JEDNU zakrpu na bilo koje programe koje sam koristio, pa tako niti za IE 6.0 !!!
Koristim Win XP i IE 6.0 oko 3 mjeseca i odlični su, ti reci što hoćeš. Pogledaj samo statistike !!!!
Netscape dere IE ??? cccc trgam se od smjeha. Ako je tako dobar zasto onda samo oko 10% surfera koristi Netscape
Netscape dere IE ??? cccc trgam se od smjeha. Ako je tako dobar zasto onda samo oko 10% surfera koristi Netscape
tako je reci im, zato je i Britni spirs najbolja pjevačica jer je sluša 90% publike - ovdje se radi o mediokritetima u gaussovoj raspodjeli.
Originally posted by vuk
Ovo je ključna rečenica: "navodno može sve što i PHP". :-))))
Znači ASP je tek možda dobar kao i PHP?! ;-)
PHP hosting je preskup? O kojim to ciframa razgovarama? Da li je razlika 500 ili 1000 kuna mjesečno?
Nema smisla da se prepiremo tko je tu budala. Ti imaš svoj ASP.NET koji će ti se srušiti svaki put kad ti dođe neki posjetitelj s unsuported clientom na stranice i pišeš kobasice koda.
Nisam još upoznao nekog PHP programera koji je napravio neki ozbiljniji projekt a da tvrdi da je ASP bolji.
End of story.
vidis, postoje ASP programeri koji su izradili sjajne projekte, sto intrranet sto internet.
ASP.NET nije moj i pomalo mi se cini napuhan.
Razlika izmedju nas je sto ja ne tvrdim za nijedan da je bolji. Sve te stvari koje vidimo na internetu su u glavnom trivijalni kodovi.
Sto se hostinga tice, s PHP-om je za 10-ak% u prosjeku jeftinije, a znamo koliko je zapravo sve jeftinije. I nisam mislio da si ti budala, nego da se covjek moze osjecati budalom kad zna da je linux hosting visestruko jeftinije drzati od windows hostinga a korisnici ga plate par posto manje.
IE preskače loš kod?!?
konacno je izasao standard? po koji put KONACNO?
ima jedan thread od prošlog tjedna gdje mi nitko nije opovrgnuo kako Opera I Netscape ne uspijevaju trransformirati validni XML pomoću XSLT-a koji ima linkan CSS - eto proslo je jos par dana... mozda netko ovdje zna?
Ivek - Opera meni ima najljepse ikonice. I kao sto vidis, igrao sam se s CSS-om, a zatim odustao i citao XML file iz PHP-a tako da ga Opera i Netscape mogu skuziti. Malo zaobilazno, ali eto, ljudi se samo znaju prepirati sto je bolje, a kad nesto pitam iste strucnjake onda od sto glasa glasa cuti nema.
Josh jedna stvar... meni se Opera svako malo rusi pa je moram restartati. U pocectku me odusevila, ali nakon ovog s XML-om i rusenja aplikacije, ne znam. Ma valjda su i za to rusenjje krivi MS Windowsi.
tako je reci im, zato je i Britni spirs najbolja pjevačica jer je sluša 90% publike - ovdje se radi o mediokritetima u gaussovoj raspodjeli.
Touche !
Gaussova raspodjela....to već nisam čuo godinama. Hvala na podsjećanju :p
Najprodavaniji auto u Hrvatskoj je Renault Clio, iako to nipošto nije loš auto ipak su high-end modeli Mercedesa, Audi-ja, BMW-a, Volva pa i samog Renaulta puno bolji auti. Zašto onda ljudi ne kupuju te aute već se zadovoljavaju s Clio-m?!
Ono što je u najmasovnijoj upotrebi nije i najbolje. :-)
konacno je izasao standard? po koji put KONACNO?
ima jedan thread od prošlog tjedna gdje mi nitko nije opovrgnuo kako Opera I Netscape ne uspijevaju trransformirati validni XML pomoću XSLT-a koji ima linkan CSS - eto proslo je jos par dana... mozda netko ovdje zna?
...
Malo zaobilazno, ali eto, ljudi se samo znaju prepirati sto je bolje, a kad nesto pitam iste strucnjake onda od sto glasa glasa cuti nema.
Spominješ Netscape, ja mislim da je ispravnije govoriti o Mozilli jer Netscape ionako uzima samo engine i sam browser uglavnom zaostaje i nema sve opcije koje ima Mozila.
Glede tvog XML-a, XSLT-a i linkanog CSS-a: nisam pratio thread i nemam pojma o čemu se radi. Gdje ima primjer?
Zna se tko propisuje standarde i koji su važeći standardi.
Originally posted by vuk
Zašto onda ljudi ne kupuju te aute već se zadovoljavaju s Clio-m?!
probat ću pogoditi...... jel možda zbog cijene?????
Originally posted by vuk
Najprodavaniji auto u Hrvatskoj je Renault Clio, iako to nipošto nije loš auto ipak su high-end modeli Mercedesa, Audi-ja, BMW-a, Volva pa i samog Renaulta puno bolji auti. Zašto onda ljudi ne kupuju te aute već se zadovoljavaju s Clio-m?!
Zato što nemaju dovoljno novaca. Oni bi rado vozili Mercedesa ili Audija ali ga ne mogu kupiti. Netscape nije preskup, u stvari ne može biti jeftiniji, ali ga skoro nitko ne koristi.
U listopadu 2001. Netscape je koristilo 5% korisnika.
U listopadu 2002. svega 2% (koliko li će biti u listopadu 2003.? :zbunj: ).
Pitanje se nameće: Što se dogodilo sa onih 3% korisnika koji su odustali od Netscapea? Možda nisu bili zadovoljni? Možda su zato instalirali nešto bolje? Zašto su odustali od tako dobrog programa?
Pitanje se nameće: Što se dogodilo sa onih 3% korisnika koji su odustali od Netscapea? Možda nisu bili zadovoljni? Možda su zato instalirali nešto bolje? Zašto su odustali od tako dobrog programa?
Često se dam uvući u neki flame i karakteristično je da neki ljudi brane svoje stajalište iako nisu upoznati s onim protiv čega su protiv. Najčešći rat je Linux vs. Windows. Oni koji zagovaraju Windows stranu nisu ni probali Linux ili su to tek sporadična iskustva dok ja radim na DOS/Windows platformi već 11 godina , znam zašto zagovaram Linux i o Windowsima znam više nego prosječni korisnik ili prosječni win admin.
Slična stvar je i u ovoj IE vs. Mozilla/Netscape temi: ja koristim i jedno i drugo i znam dobre i loše strane i jednog i drugog. Koliko si ti upoznat s Mozillom i što ona donosi?
Btw, IE koristim samo kad moram provjeriti kako stranice izgledaju u njemu. Nisam poput onih koji zagovaraju Linux a koriste IE i Outlook. :-))
Originally posted by vuk
Često se dam uvući u neki flame i karakteristično je da neki ljudi brane svoje stajalište iako nisu upoznati s onim protiv čega su protiv. Najčešći rat je Linux vs. Windows.
He he, Vuk, nemoj se uvrijediti. To sam upravo i ja rekao na prvoj stranici ove rasprave :D .
Jednostavno, završio sam tekući projekt, sutra idem na odmor, spojio sam sve ove neradne dane do poslije nove godine, pa sad malo raspravljam o Netscapeu i Internet Exploreru :rolleyes:
Konkretno kod netscapea me živcira što mi traži da upišem e-mail prilikom instalacije (zašto moram imati e-mail i kakve veze ima browser s tim?), čini mi se da se stranice duže učitavaju, a neke stranice (npr. one rađene u asp.net) nisu dobro prikazane tj. javljaju grešku. Znam ja da je microsoft krivac zato što ne poštuje standarde, ali ja hoću da mi se svaka stranica prikaže i točka.
Netscape je krenuo pogrešnim putem. Dobar primjer suprotstavljanja Microsoftu je Macromedia. DreamWeaver je isto bio u "ratu" sa FrontPageom ali je izašao kao pobjednik, koji danas (MX verzija) podržava i ASP.NET bez obzira što je to Microsoftov izum. Čak ga podržava bolje od FrontPagea (u stvari ne znam podržava li to ovaj ikako)
Originally posted by vuk
Spominješ Netscape, ja mislim da je ispravnije govoriti o Mozilli jer Netscape ionako uzima samo engine i sam browser uglavnom zaostaje i nema sve opcije koje ima Mozila.
Glede tvog XML-a, XSLT-a i linkanog CSS-a: nisam pratio thread i nemam pojma o čemu se radi. Gdje ima primjer?
Zna se tko propisuje standarde i koji su važeći standardi.
mislim da sam pod programiranje to ostavio, ali nema se što puno reći, najjednostavniji XML, mali selekt iz XSL-a u kojem je još i postavljen CSS (jer mrzim kad ljudi žele poistovjećivati XSLT i CSS- XSLT je transformacija, ,a CSS je formatiranje - tu je velika razlika)
Originally posted by vuk
Slična stvar je i u ovoj IE vs. Mozilla/Netscape temi: ja koristim i jedno i drugo i znam dobre i loše strane i jednog i drugog. Koliko si ti upoznat s Mozillom i što ona donosi?
pa nisi još nikad naveo lošu stranu ovih drugih... meni je sve to isto sranje - drugo pakovanjne. Jedni su monopolisti, jer su pokrali hiljadu ideja, a sada polako kradu neke njihove ideje dok ih vrijeme ne pregazi. Tad će se naći novi monopolisti i tako u krug. Pitanje je što ti zapravo želiš izraditi.
DreamWeaver je isto bio u "ratu" sa FrontPageom ali je izašao kao pobjednik, koji danas (MX verzija) podržava i ASP.NET bez obzira što je to Microsoftov izum. Čak ga podržava bolje od FrontPagea (u stvari ne znam podržava li to ovaj ikako)
Replika na iznošenje kolege zastupnika :zub:
Frontpage nikada nije bio namijenjen ozbiljnom radu... to je očito...
Zato mislim da si malo skrenuo sa puta :)
A što se ASP-NET-a tiče...
nažalost.. jako puno ljudi misle da se kuže u .Net tehnologiju, a činjenica je da ni ovi u MS-u još ne kuže sve :D
Ja NIKAD nisam stavljao NITI JEDNU zakrpu na bilo koje programe koje sam koristio, pa tako niti za IE 6.0 !!!
Koristim Win XP i IE 6.0 oko 3 mjeseca i odlični su, ti reci što hoćeš. Pogledaj samo statistike !!!!
1. Prikaz "pameti"
2. Statistike ku*ca ne znače
3. Jer 10% ljudi ima mozak? :D
Frontpage nikada nije bio namijenjen ozbiljnom radu... to je očito...
Zato mislim da si malo skrenuo sa puta :)
Replika na repliku: :krele:
Nemoj da te čuje neki zadrti korisnik FrontPagea :eek:
Replika na repliku: :krele:
Nemoj da te čuje neki zadrti korisnik FrontPagea :eek:
a ti su mi najdraži, sreo sam prije mjesec dana jednog koji nema pojma koji mu je FTP account i onda me jos pita: "a zasto kompliciras i ne koristis FP ekstenzije?"
LOL :D
A čuj.. nekima je tako lakše, a hvala bogu i server provideri sus e potrufili svugdje omogućit te ultracool extenzije ;)
a ti su mi najdraži, sreo sam prije mjesec dana jednog koji nema pojma koji mu je FTP account i onda me jos pita: "a zasto kompliciras i ne koristis FP ekstenzije?"
To je težak slučaj, žao mi je čovjeka :rolleyes:
zweistein
20-12-2002, 15:46
Ima jedan novi browser, Phoenix, koji po meni (a ja sam bio zadrti IE-as) rastura IE, tako da IE vise nije my browser of choice, vec Phoenix. Inace, Phoenix je izrastao iz Mozille, izgradjen je na njoj, ali ne ovisi potpuno o njoj...
Uglavnom, IE je super browser, ali otkad sam upoznao Phoenix, ne bi ga mijenjao ni za 100 Internet Explorera...
Originally posted by zweistein
Ima jedan novi browser, Phoenix, koji po meni (a ja sam bio zadrti IE-as) rastura IE, tako da IE vise nije my browser of choice, vec Phoenix. Inace, Phoenix je izrastao iz Mozille, izgradjen je na njoj, ali ne ovisi potpuno o njoj...
Uglavnom, IE je super browser, ali otkad sam upoznao Phoenix, ne bi ga mijenjao ni za 100 Internet Explorera...
šta si ti postao Phoenixov maneken? gdje god otvorim tvoj post, stalno reklamiraš taj browser... :)
al ak ti kažeš da vrijedi, onda ti stvarno vjerujem....jesi ga istestirao?
zweistein
20-12-2002, 16:25
Originally posted by futuro
šta si ti postao Phoenixov maneken? gdje god otvorim tvoj post, stalno reklamiraš taj browser... :)
al ak ti kažeš da vrijedi, onda ti stvarno vjerujem....jesi ga istestirao?
LOL, ma ne, nego rula browser... Istestirao sam ga ekstenzivno, vec 2 tjedna surfam doma s njim... ma rula. Ima tabbed browsing, podrsku za skinove i hrpu drugih stvari... Uostalom, probaj, ima 6MB, nije ti bed to skinut ;).
ok, budem probao......... a kak se nosi s css-om, flashom, javascriptom...?
zweistein
20-12-2002, 16:46
Originally posted by futuro
ok, budem probao......... a kak se nosi s css-om, flashom, javascriptom...?
CSS - odlicno
Flash - zakon (Netscape plugin i brijesh ;))
JavaScript - manji problemi (ne radi sve), ali pristojno
1. Prikaz "pameti"
2. Statistike ku*ca ne znače
3. Jer 10% ljudi ima mozak? :D
1. zasto instalirati zakrpu, ako sve radi dobro? ja instaliram zakrpe samo povremeno, mada ne vidim nikakvu potrebu za njima (jer kod mene IE radi stabilno kao stena!)
2. statistike MNOGO znace!
3. ne, naravno! ja kao obican surfer zelim da sve sajtove vidim sto je bolje moguce (i kao obicnog surfera, bas me briga sta je webmaster tu radio, i da li je postovao W3C "standarde", i da li je koristio FrontPage, DreamWeaver ili Notepad)... Ja hocu da vidim SVE sajtove najbolje moguce - a to je jedino moguce pomocu IE-a! Tacka! Ni Opera, ni Mozilla, ni Feniks ne mogu da urade to sto moze IE: da 99,99% stranica na WWWu prikazu ispravno! Ima li svrhe dalje govoriti koji je browser bolji???
a zasto na tvom sajtu stoji ovo:
Uchee.net je 'viđen kako treba' na 800x600 rezi te IE 5.5+.
zweistein
20-12-2002, 21:00
Khm, khm... ne bi rekao da je ivek imao puno prste umijesane u dizajn uchee.neta (correct me if I'm wrong :doki).
Ni Opera, ni Mozilla, ni Feniks ne mogu da urade to sto moze IE: da 99,99% stranica na WWWu prikazu ispravno! Ima li svrhe dalje govoriti koji je browser bolji???
Ja sa Phoenixom nisam naisao na puno poteskoca pri surfanju. Hell, cak se i MS-ova stranica prikazuje OK (bez onog ubercool navigacijskog menija, al se prikazuje ;)).
Uostalom, mislim da je izbor browsera osobna stvar, a da je na nama webmasterima da omogucimo tu slobodu tako da radimo cross-compatible siteove.
Zato što ja nisam radio uchee.net šefe...
BTW... glup si ako misliš da IE prikazuje ispravno sve stranice....
To je bitno običnim surferima, ali ljudima koji se predstavljaju kao "webmasteri" ne može biti primarno "ispravno" prikazivanje stranica baziranih na kojekakvim pizdarijama u kodu...
Ali mlatim u prazno pa je ova tema za mene tema.EOF ;)
Vidim da i webmajstori.net se ne prikazuju ispravno mozilli. :zub:
zweistein
21-12-2002, 09:42
Originally posted by jake
Phoenix 0.5 - prikazuje se odlicno (osim reklamnih bannera :zub: )
Originally posted by jake
Zbog jednog malog previda... mislim da dečki znaju o čemu se radi :)
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.